Görüş Bildir
Haberler
Kendi İşini Kurmak İsteyen Ama Kuramayanların Aklına Gelen İlk 10 İş Fikri

Kendi İşini Kurmak İsteyen Ama Kuramayanların Aklına Gelen İlk 10 İş Fikri

Serhat Gökay
24.08.2016 - 13:17

Çalışan birçok insanın hayali kendi işini kurmaktır. İş fikirleri bulunur, akla ilk gelen arkadaş da ortak yapılır, heyecanla fikirler paylaşılır. En büyük sorun sermayedir, krediyle falan o da hallolur kafada. Bu girişimciler kendi içinde ikiye ayrılır, biri “kafam rahat olsun da kendi yağımda kavrulayım yeter”ciler, diğeri de “of bu işi kurarsak var ya köşeyi döneriz, yırttık abicim yırttık”cılardır. Her defasında annelerinden “sigortalı bir iş bul” klişesini duyan ama kulak asmayan girişimcilerin ilk aklına gelen o 10 süper iş fikri:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Waffle Dükkanı

1. Waffle Dükkanı
theculinarypalette.files.wordpress.com

Evet, hiç kuşkusuz akla gelen ilk süpersonik fikir waffle dükkanı açmaktır. Fikri bulan öyle bir anlatır ki sanki waffle’ı kendi icat etmiş, hiç piyasada yokmuş gibi. Çizgi filmlerde gördüğümüz tatlı mı tatlı dekorasyonlu bir dükkan tasarımı yapmaktan bahsedilir. Sonra... Sonra mı? E gelsin paracıklar!

2. Çiğ Köfteci

2. Çiğ Köfteci

İş fikirleri düşünülen bir gün “karnım kazındı ya, hadi şurdan bi’ çiğ köfte alalım” diyerek ilk adımı atılan fikir. Usta dürümü sararken, kafada ampul yanar hemen. Daha az önce içeri girerken gülümseyerek selam verdiğimiz ustaya, onun dükkanında, onun masasında ihanet planları başlar. Birkaç sokak öteye çiğ köfteci açarak, ustaya rakip olunacaktır. Günde 1.000 tane çiğ köfte satsak? E iyi iyi.

3. Playstation Kafe

3. Playstation Kafe

Şu ana kadar hep gıda sektöründen gittik, öyle de gidecek merak etmeyin. Playstation kafe biraz daha fazla sermaye gerektiren bir iş. Ama bayramlarda tüm masraf çıkar, çocuklar topladıkları paraları getirir hemen sana verir. Öyle mi olur? Olmaz tabii. Aslında olabilir de lan... Ben bi’ düşüneyim bunu.

4. Seyyar Sucuk Ekmek Arabası

4. Seyyar Sucuk Ekmek Arabası

Olum doğru söyleyin, bu fikirler aklınıza açken mi geliyor? Açken siz... Off buraya efsane reklam alınırdı ya neyse.  Akşam Mecidiyeköy, Taksim sokakları

düşünülerek gelir bu fikir de akla. Zabıtalardan kaçmak da kolay, daha ne olsun?

5. 1 Milyoncu

5. 1 Milyoncu

“Zaten 1 milyona satıyoruz, alırken çok ucuza alınıyor demek ki” diyerek sermayenin daha cüzi miktarda olacağı düşünülen iş fikri. Ama her şey içeri girene kadar, aslında hiçbir şey 1 TL değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sokak Pilavcısı

6. Sokak Pilavcısı

Gördüğünüz gibi fikirler git gide düşüyor. Dükkandan başlayan hayaller, sokağa kadar indi. Ama olsundu, sermayeden yırtıyoruz. Sokak pilavcısı olmak bence özel yetenek gerektiriyor. Evde ne kadar uğraşırsan uğraş, istediğin gibi olmuyor pilav. Ama sokak pilavcısından yediğin pilav... Porsiyonu da en az 2.5 TL. 1 sene içinde dükkana geçersin. Hadi afiyet olsun.

7. Midyeci

7. Midyeci

Mardinli değilseniz bu iş fikrini geçiniz. Tüm midyeciler mardinli mi olur arkadaş? Nasıl da lezzetli yapıyorlar ama o küçük deniz canlısını. Tanesini 1 liradan da satıyorlar. Günde 1.000 tane satsa... Oha lan ayda 30.000 TL! Ben Haliç’e midye çıkarmaya gidiyorum. Ama bi dakka, ben Mardinli değilim!

8. Butik

8. Butik

Özellikle kadın girişimcilerin rüyalarını süsleyen iş fikridir. Şöyle Ege’de küçük bir sahil kasabasında ne de güzel olmaz mı?

9. Organik Çiftlik

9. Organik Çiftlik

Metropolün derdinden, tasasından, gürültüsünden iyice bunalan; doğasever girişimcilerin fikri. Çok güzel bi’ fikirdir, devlet de destek veriyor.  Ama kolay mı büyük şehri terk etmek, hiç mi özlemeyeceksin? Alışabilecek misin? Hadi bunları yaptın diyelim, hayvancılık ve tarımla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu 1 ay çalışarak deneyimlemenizi tavsiye ederim.

10. Kafe & Bar

10. Kafe & Bar

Taaa daaaaaaaaa. Evet, yıllardır hayalleri kurulan o efsane kafe & bar fikrimize geldik. Ya lokasyon vericem ama nereye koysan iş yapar. Öyle bi’ girişim bu, yani en azından biz öyle düşünüyoruz. Aklımıza ne konseptler gelir ne konseptler... İzlediğimiz diziden mi esinlenilmez, farklı bir ülkenin geleneklerinden mi esinlenilmez, efendime söyleyeyim daha farklı hayvan ismi mi bulunmaz... Emin olun en mükemmel kafe sizin olacaktır, ünü dünyaya yayılacaktır. Ama sermaye? Oha, çok pahalıymış lan! Kredi falan yemez mi? Ya batarsak Hayri Abi? Olum hani bu konseptle nereye koysan yerdi? Yemedi mi kredi çekmek? Yemedi. Şurada yol + yemek + maaş + sigortalı bi’ iş ilanı olacaktı ya...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
24
13
5
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Paco Hernandez

Şöyle apartman dairesinde kurulan ofis tarzı yerlerin yoğunlukta olduğu biyerde tostçu açacan hacı. ama rezidans tarzı daireden bahsetmiyorum bildiğin 3+1 da... Devamını Gör

Mahi Chandela

NOEL YATIRIM ORANI% 1.5 TEKLİF! Ücretli Günlük Krediler Kısa Vadeli Kişisel Krediler ve Uzun Vadeli Kişisel Krediler sunuyoruz. NELER APP: +14157878791