Görüş Bildir
Haberler
Kemerleri Bağlayın Uçuşa Geçiyoruz! Helikopterler Hakkındaki Bu Bilgiler Ayaklarınızı Yerden Kesecek

Kemerleri Bağlayın Uçuşa Geçiyoruz! Helikopterler Hakkındaki Bu Bilgiler Ayaklarınızı Yerden Kesecek

esma çetin
31.08.2018 - 15:16

SAYIN YOLCULARIMIZ KAPTAN PİLOTUNUZ KONUŞUYOR!! Helikopterler ile ilgili 15 ilginç bilgiyi sizler için derledik, topladık. Keyifli uçuşlar dileriz.

Kaynak: https://www.kickassfacts.com/helicopt...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hadi buyrun etimoloji!

Helikopter kelimesini 'heli' ve 'kopter' olarak 2 kısıma ayıranlar çok yanlış gelmiş. Onun aslı spiral anlamındaki 'heliko' ve kanatlı bir şey anlamındaki 'pter'; Khaleesi'nin ejderhaları gibi!

2. Sen nasıl bir kralsın Hugh Thompson!

Hugh Thompson adındaki bir ordu helikopter pilotu, Amerikan askerlerinin saldırısı altında olan yüzlerce Vietnamlının hayatını kurtardı. Askerler ve halk arasına iniş yapan Hugh Thompson, Amerikalıları saldırıya devam ederlerse karşı ateş açmakla tehdit etti.

Görüyor musunuz bir helikopter nelere kadir.

3. Dal sarkar kartal kalkar?

Avustralya'nın en büyük yırtıcı kuşu olan kama kuyruklu kartal öyle korumacı ki yuvası etrafına yaklaşan uçak ve helikopterlere saldırıyor. 😱

4. AC/DC hayat kurtarır.

1993 yılında Mogadişu'da tutuklanan Michael Durant'i, 11 günlük işkencenin ardından bir helikopterden çalan 'Hell Bells' şarkısı kurtardı. Durant'ın amirleri Durant'ı bulmak için bu şarkıyı helikopter hoparlörlerinden çalarak tüm şehri dolaştılar.

5. Paranın gücü adınaa!

Bill Gates Hawaii'deki bir adada bütün otel odalarını ve yakındaki tüm helikopterleri düğün gününde uçuş yapmasınlar diye kiraladı. 💸💸

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kaş yapayım derken göz çıkarmak!

1986'da United Ways isimli bir hayır kurumu bağış toplamak için Cleveland'de 1.5 milyon balonu havaya saldılar. Balonlar o kadar yoğundu ki sahil güvenlik helikopterleri batan bir tekneye ulaşamadı ve sonucunda 2 balıkçı hayatını kaybetti.

7. Kanadımı kırdılar uçamadım anne!

1974 yılında bir Amerikan askeri helikopter çalarak Beyaz Saray'a uçtu. Beyaz Saray semalarında uçarken asker vurularak iniş yapmaya zorlandı. 1 yıl hapis ve 2,400 dolar para cezasına çarptırıldı.

8. Güvercin deyip geçmemek lazım...

Sahil Güvenlik, denizde kaybolan insanları bulmaya yardım etmeleri için güvercinleri eğitti. Helikoptere bağlı bir alana oturtulan güvercinler, can yeleği ya da enkaz gördüklerinde hareket koluna basarak %90 oranında başarı sağladılar.

9. Bir dalda iki kiraz, biri al biri beyaz.

Kiraz yetiştiriciliğinde helikopterlerin kullanıldığını biliyor muydunuz? Yağmur yağdıktan sonra kirazlar çok fazla su çekip patlamasınlar diye onları kurulamak için helikopterler kullanılıyor.

10. Hüüp diye içine çek beni!

10. Hüüp diye içine çek beni!

Rusya'da aktif olmayan bir elmas madeni o kadar derin ki aşağı doğru hava akımından dolayı helikopterleri içine çekebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnsanlık tarihinde tek!

İran-Irak Savaşı (1980-1988) tarihte onaylanmış tek havadan havaya helikopter savaşıdır.

12. Prison Break ruhu yeniden!

1986'da Fransız bir kadın, kendi kendine helikopter uçurmayı öğrendi ve hapishane çatısından mahkum kocasını kurtardı.

13. NEEE?

ABD diğer ülkelere kıyasla 5 kat fazla helikopter pistine sahip, hatta dünyadaki bütün ülkelerin pist sayılarını toplasak ABD'ninkiyle neredeyse aynı oluyor!

14. Biraz abartmadınız mı?

ABD, Kore'de bir ağacı kesmek için 813 insan, 27 helikopter ve nükleer bilen bombacılar gönderdi.

15. Şans değil alın teri!

2005 yılında bir adam Everest Dağı'nın zirvesine helikopterle iniş yaptı. Bunun şanstan ibaret olmadığını kanıtlamak için 2 gün sonra tekrar aynı şeyi yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Evlere ateşler salınmış!

1985 yılında Philadelphia polisi politik bir anlaşmazlık sırasında bir evi bombalamak için helikopter kullanmış. Yangın başlatan bombalar 11 kişiyi öldürmüş ve 60 evi yerle bir etmiş.

17. Anti-Helikopter mi?

17. Anti-Helikopter mi?

Birçok anti-helikopter mayınları olduğunu biliyor muydunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
50
13
9
8
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pelin Koca

Gerçekten Helikopter dışındaher şeyden bahsedilen boş bir yazı olmuş.

Hasan Orhan

helikopterlerle ilgili degil, icinde helikopter kelimesi gecen gereksiz haberler olmus bu editor.

Eren Taşdemir

bir ülke nasıl hem diğer ölkelere kıyasla 5 kat pist barındırır hem de diğer ülkelerin toplamı onunla neredeyse aynı olur? onedio matematik şov.