Görüş Bildir
Haberler
Keloğlanların, Nasrettin Hocaların Avrupa Masallarına Kafa Tutabileceğini Kanıtı

Keloğlanların, Nasrettin Hocaların Avrupa Masallarına Kafa Tutabileceğini Kanıtı

iremirem
27.05.2014 - 14:48 Son Güncelleme: 27.05.2014 - 15:45

Keloğlan

Keloğlan

Keloğlan keleş oğlan... Bize fakir zengin demeden her insanın aklıyla fikriyle biryerlere gelebileceğini öğreten kişidir. Avrupanın güzellik üzerine kurulmuş tüm tabularını yıkar. Rapunzel gibi saçla başla değil, bir sökük yelek, bir yamalı gömlekle çözer işini. Her masalında bir sultan kızının gönlünü çalması da cabası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nasrettin Hoca

Nasrettin Hoca

Tam olarak masal sayılmasa da Nasrettin hocanın her hikayesinde verdiği ana fikir, romanlara hatta ansiklopedilere sığmaz.  Temiz kalbinin yanında hazırcevap hali, her durumdan kendine bir fayda bulması ile gönüllere taht kurar. Nasrettin hocanın verdiği öğütleri günlük hayatta kullanmayan zarar görür illa ki..

Karagöz ve Hacivat

Karagöz ve Hacivat

Karagöz ve Hacivat , bu coğrafyada hayat bulmuş; kimi zaman eğlendiren kimi zaman düşündüren kimi zaman da öğreten iki arkadaştır. ( şimdini ağzıyla 'kanka'dır yani.) Her atışmasında döneminden çıkıp günümüzü ve geleceği kapsayan güldürüleri, dostluğun her durumda baki kaldığını gösterir bize.

Dede Korkut

Dede Korkut

Aslı Türk, nesli Türk, Soyu Türk olan Dede Korkut'un yarı gerçek, yarı gerçek dışı hikayeleri yüzyıllardır öğüt kaynağı olmuştur.  Döneminin olaylarını güzel ve özel bir dille anlatan Dede Korkut, döneminde olduğu gibi çok sonraki zamanlarda da insanların hayatına yerleşmiştir. Gri Gandalflar, Merlinler yanında halt yemiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0