Görüş Bildir
Haberler
Kaynağı Fareler mi? Omicron Varyantı ile İlgili Öne Çıkan İki Teori

Kaynağı Fareler mi? Omicron Varyantı ile İlgili Öne Çıkan İki Teori

Koronavirüs salgınının mutasyona uğramış varyantı Omicron ile ilgili teoriler ve endişeler artıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen haftalarda Afrika’nın güneyinde tespit edildikten sonra hızla yayılan Omicron varyantı ile ilgili yeni açıklamalar ve bilgiler gelmeye devam ediyor. 

Yeni mutasyonu ilk tespit eden bilim insanlarından Botsvana’da görevli Sikhulile Moyo açıklamalarda bulundu.

Sözcü'nün aktardığına göre Harvard HIV Araştırma Laboratuvarı’nın direktörü olarak görev alan Moyo, virüslerin tek adımda bu kadar hızlı mutasyona uğrayamayacağını aktardı. 

Moyo, koronavirüsün genetik dizilimini incelemek için teknolojinin eksikliğinden yakınırken, “Bu kadar kısa bir süre içinde nasıl bu kadar fazla mutasyon yaşandığını anlamaya çalışıyoruz. Alfa ya da Beta varyantlarına baktığımızda mutasyonun kademeli olarak ortaya çıktığını görürsünüz” dedi.

İki teori üzerinde duruluyor

İki teori üzerinde duruluyor

Konuyla ilgili kapsamlı bir haber yapan ABD merkezli Bloomberg ise iki teorinin öne çıktığını aktardı. Medya kuruluşu, “Teorilerden biri bağışıklığı düşük birinde koronavirüs normalden çok daha uzun süre kaldı ve vücutta gelişti” yorumunu yaptı.

Gündemde olan bir diğer teori ise koronavirüs hastası olan bir kişinin, bir hayvana Kovid-19 bulaştırdıktan sonra hayvanın bedeninde virüsün mutasyona uğramış olabileceğini üzerine kurulu. 

Hayvan vücudunda mutasyona uğrayan virüs yeniden hızlı bir şekilde insana bulaşmış ve varyantın oluşmasına sebebiyet vermiş olabilir.

"Elimizde yeterli veri yok"

"Elimizde yeterli veri yok"

LiveScience isimli bilim haberleri yapan internet sitesi de bu iddiayla ilgili bir makale yayımladı.

Makalede, Omicron varyantının insanlardan fare türünde bir canlıya bulaştığı ve bu canlının bedeninde de mutasyona uğramış olabileceği aktarıldı.

Fakat Moyo her iki teori için de bilim insanlarının elinde yeterli veri olmadığını açıkladı. 

Moyo, “Veriler geldikçe bilim insanlarının en eski vakalara bakarak örnek çıkarmasını umut ediyoruz. Örneğin bazı bölgelerde Omicron varyantının Ekim ayında bazı bölgelerde olduğu bulundu” açıklamasını yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Masal Okyanus

yarın da karınca varyantı çıkar bu gidişle