Görüş Bildir
Haberler
Kayıp Uçak: 300 Farklı Cisim Tespit Edildi

Kayıp Uçak: 300 Farklı Cisim Tespit Edildi

Onedio Medya
27.03.2014 - 16:36 Son Güncelleme: 27.03.2014 - 19:41

Kayıp Uçak: 300 Farklı Cisim Tespit Edildi

Tayland'a ait bir uydu kayıp Malezya Havayolları uçağının arandığı Hint Okyanusu'nun güneyindeki bir bölgede 300 cisim tespit etti.

Görüntü Thaichote uydusu tarafından 24 Mart'ta alındı. Bundan bir gün önce de Fransızlara ait bir uydunun suda yüzen 122 cisim tespit ettiği belirtilmişti.

Tayland uydusunun çektiği görüntünün Fransız uydusunun görüntü aldığı yerin 200 kilometre uzağında olduğunu kaydedildi.

Tayland uydusunun tespit ettiği cisimlerin boyutlarının iki ila 15 metre arasında değiştiği vurgulandı. Ancak cisimlerin uçağa ait olup olmadığı hala bilinmiyor.

Bu arada, Hint Okyanusu'nun güneyinde süren kayıp uçağı arama çalışmalarına kötü hava koşulları nedeniyle yeniden ara verildi.

Avustralyalı yetkililer arama uçaklarının hava koşulları nedeniyle çalışmalarını durdurduğunu açıklarken gemilerin ise kayıp uçağı aramaya devam ettiğini söyledi.

Malezyalı yetkililer Fransız uydusunun bulduğu 122 nesnenin bazılarının boyutlarının 23 metreye kazar uzandığını söylemişti.

8 Mart'ta Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan Malezya Hava Yolları'na ait MH370 sefer sayılı uçak kalkışından kısa bir süre sonra içindeki 239 kişiyle birlikte kaybolmuştu.

Uçak önce hava trafik kontrolörleriyle teması kaybetti ve sonra radar ekranlarından yok oldu.

Uçak ile bağlantının neden ve nasıl koptuğu halen bilinmiyor.

Avustralyalı yetkililer de daha öhce arama uçaklarının kayıp uçağa ait olduğunu düşünülen üç nesneyi tespit ettiğini açıklamıştı.

Fakat şu ana kadar kayıp uçağın en kazı ile ilgili hiçbir kalıntı bulunamadı.

Arama çalışmaları kapsamında özel uydular aracılığıyla alınan görüntülere göre Avustralya'daki Perth kentinin 2500 km açıklarında yürütülüyor.

Avustralya Deniz Emniyeti İdaresi (AMSA) yetkililerinin verdiği bilgiye göre, arama çalışmalarına 11 uçak ve 5 gemi katılıyor.

Havanın kötüleşmesi sonrası uçakların merkeze geri döndüğü belirtiliyor. Kötü havanın 24 saat sürmesi bekleniyor.

Arama çalışmalarına Avustralya, Yeni Zelanda, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin ve Güney Kore'den ekipler katılıyor.

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0