Görüş Bildir
Haberler
Kartepe'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Kartepe'de Nereye Gidilir?

Kartepe'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Kartepe'de Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
07.12.2021 - 10:19

Daha önceden İzmit'e bağlı olan Kartepe daha sonradan Kocaeli iline bağlı ayrı bir ilçe olmuştur. Sarımeşe, Köseköy, Uzunçiftlik, Balaban, Uzuntarla, Eşme, Acısu, Maşukiye, Derbent, Arslanbey ve Suadiye beldelerinin birleşimiyle oluşan Kartepe'de birbirinden güzel gezilecek yerler bulunmaktadır. 93 harbi itibariyle Kartepe ilçesinin birçok yerleşim yerine Laz nüfus gelmiştir. Özellikle kış turizminin yoğun olduğu bölgeye çevre illerden günü birlik gezilerden oldukça fazla yapılmaktadır. Birçok gezgin Kartepe'de gezilecek yerleri internet üzerinden araştırıyor. Peki, Kartepe'de gezilecek yerler nerelerdir? Kartepe'de nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Su sporları, yağlı güreş günleri ve özellikle de kayak merkezlerinin bulunduğu Kartepe ilçesi etkinlik yapmak için oldukça tercih edilir bir yer olarak biliniyor. Özellikle şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği Kartepe'de etkinliklerin yanı sıra doğa ile baş başa kalıp huzurlu vakit geçirebileceğiniz birçok yer bulunuyor. Fakat Kartepe'nin en büyük özelliklerinden biri de kışın büyük bir zamanında yoğun kar almasından dolayı kış turizminin gelişmiş olması. Birçok kişi Kartepe'de nerelere gidileceğini, Kartepe'de görülmesi gereken yerleri merak ediyor. Kartepe'de gezilecek yerlere ve Kartepe'de görülmesi gereken yerlere dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Kartepe'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Kartepe'de Nereye Gidilir?

Kartepe'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Kartepe'de Nereye Gidilir?

Kartepe Kayak Merkezi: Kartepe deyince akla ilk gelen şey kışın bembeyaz güzelliğiyle kar oluyor. Bölgede kış aylarının büyük bir çoğunluğunda kar etkili olmasından dolayı Türkiye'de bilinen en iyi kayak merkezlerinden biri olmuştur. Bundan dolayı kış turizminin yoğun olduğu bölgede kayak yapmanızı ve manzaranın tadını çıkarmanızı muhakkak tavsiye ederiz.

Maşukiye: Kartepe'ye çok yakın olan Maşukiye, Kartepe'ye gittiğinizde muhakkak görülmesi gereken yerler arasında yerini alıyor. Doğa içerisinde yürüyüş yapabileceğiniz ve şarıl şarıl akan şelalelerini keşfedebileceğiniz Maşukiye'de adeta masallarda hissedeceksiniz.

Aygır Deresi: Kartepe'nin zirvesinde başlayan Aygır Deresi Sapanca'da son bulmaktadır. İrili ufaklı su kaynaklarıyla bir şekilde yolunu bulan Aygır Deresi Kartepe'ye gittiğinizde görmeniz gereken doğal güzelliklerden biri olarak biliniyor.

Uzuntarla Tabiat Parkı (Ormanya): Kartepe'ye oldukça yakın olan doğal güzelliklerden biri de bilinen adıyla Ormanya oluyor. Son dönemde hobbit evleri ve ormanın içerisindeki yürüyüş yollarıyla ünlenen Ormanya çevre illerden de birçok ziyaretçi ağırlıyor.

Kuzu Yaylası: Özellikle kamp severlerin sıkça tercih ettiği Kuzu Yaylası Milli Parkı'ndan yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüş ile Kartepe'nin zirvesine ulaşmakta mümkün oluyor. Özellikle bahar geldiğinde yaylada açan çiçekler ve bol oksijen birçok ziyaretçinin uğrak alanı olmasına neden oluyor.

Hikmetiye Cami: Kartepe'nin Derbent beldesinde bulunan Hikmetiye Cami 2. Abdülhamit'in eşinin ölümünden sonra yaptırılmıştır. 

Eşme: Kartepe ilçesine 10 km uzaklıkta olan Eşme doğal güzelliklerle ve özellikle de ayva ağaçlarıyla ünlenmiş bir piknik alanı olarak biliniyor. Doğayla baş başa vakit geçirirken dalından topladığınız ayvalarda tadını damağınızda bırakıyor.

Kartepe'de Gidilecek Diğer Yerler

Kartepe'de Gidilecek Diğer Yerler
  • Thököly İmre Anıtı

  • Alabalık Vadisi

  • Soğuksu Piknik Alanı

  • Başdeğirmen Mesire Yeri

  • Uzuntarla

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın