Görüş Bildir
Haberler
Karkamış'a Bir Havan Mermisi Daha Atıldı: İlçe Boşaltılıyor

Karkamış'a Bir Havan Mermisi Daha Atıldı: İlçe Boşaltılıyor

Deniz Gök
23.08.2016 - 18:47 Son Güncelleme: 23.08.2016 - 22:28

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Cerablus kentinden atılan bir havan mermisi daha Karkamış kent merkezine, belediye binasının bahçesine düştü. Polis vatandaşlardan can güvenlikleri için ilçeyi boşaltmalarını istedi. Aracı olmayanlar için Kaymakamlık önüne minibüsler getirildi. Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan ise, ilçenin boşaltılması talimatı verilmediğini, bazı sakinlerin kendi iradeleriyle ilçeden ayrıldıklarını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğan Haber Ajansı'nın aktardığına göre Gaziantep'in Karkamış ilçesine atılan son havan mermisinin ardından sınırda konuşlu birlikler Cerablus’taki IŞİD hedeflerini ateş altına aldı. 

Polisten vatandaşlara çağrı: Can güvenliği için ilçeyi boşaltın

Belediye hoparlörlerinden vatandaşların evlerinden çıkmamaları yönündeki yapılan anonsların ardından polisler ise ilçe meydanına gelerek basın mensuplarının ve vatandaşlardan can güvenliği için ilçeyi boşaltmasını istedi. 

Aracı olmayanlar için ise Kaymakamlık önüne minibüslerin getirildiği bildirildi.

Öte yandan ilçedeki kamu personelinin 2 gün idari izinli sayılacağı açıklandı

Belediye Başkanı: Boşaltılıyor bilgisi doğru değil

CNN Türk'e konuşan Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan ise, ilçenin boşaltılması talimatı verilmediğini, bazı sakinlerin kendi iradeleriyle ilçeden ayrıldıklarını söyledi.

Kocaaslan, polisin ara ara halkın güvenliği için uyarılar yaptığını ancak ilçenin tamamen boşaltılması için bir talimat verilmediğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün 3 havan mermisi daha atılmıştı

Bugün 3 havan mermisi daha atılmıştı

Bugün Karkamış'a IŞİD mevzilerinden saat 14.00-14.20 arasında 3 havan mermisi daha atılmıştı.

Biri ilçe merkezinde, ikisi ise merkezin dışındaki boş arazilere isabet eden havan mermileri  büyük bir gürültü ile patlamış, şans eseri ölen ya da yaralanan olmamıştı.

21 kişinin hayatını kaybettiği Kilis'e de 84 gün sonra yeniden roket atıldı

Karkamış, Cerablus'un karşısında

Karkamış, Cerablus'un karşısında

Karkamış'ın karşısında bulunan Suriye'nin Cerablus kenti 6 Ocak 2014 günü IŞİD'in kontrolüne girdi. 

Bu gelişmenin ardından Karkamış Sınır Kapısı, geliş ve gidişlere kapatılırken, sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. 

Yaklaşık 1 yıl önce PYD'nin Cerablus'a saldıracağı yönündeki haberler üzerine, IŞİD militanları Türkiye sınırının yakınında araziye patlayıcı döşeyip, ilçenin dört bin tarafına da iş makineleriyle hendek kazdı.

Menbic'in IŞİD'den temizlenmesiyle başlayan hareketlilik

Menbic'in IŞİD'den temizlenmesiyle başlayan hareketlilik
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun süredir sessizliğin hakim olduğu Cerablus'ta, 15 kilometre uzaklıktaki Menbic'in PYD öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin eline geçmesinin ardından hareketlilik başladı.

Cerablus'un batısından da Türkmenlerin ağırlıkta olduğu Özgür Suriye Ordusu mensupları ilçeye doğru hareket başlattı. Zaman zaman IŞİD ile ÖSO mensupları uzaktan birbirlerine ağır silahlar, roket ve havan atışları yapmaya başladı. 

Bu sırada Cerablus tarafından atılan havan mermileri zaman zaman sınırı aşarak Türkiye tarafına düştü. 

Son 4 gün içerisinde Cerablus'tan atılan 10'u aşkın havan mermisi Türkyurdu, Kıvırcık, Karanfil ve ilçe merkezindeki boş arazilere düştü.

Dün akşam saatlerinde PYD militanlarının bulunduğu Türkiye sınırına 20-25 kilometre uzaklıktaki Menbiç bölgesinde hareketlilik tespit edilince, bu alana da top atışları yapıldı.

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
55
18
13
8
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

isidi vurmaya devam ypg ve pyd nin genislemeseni saglayin. Halki goc ettirerek kim icin hazirliyorlar orayi hadi tahmin edin

Arda Ateş

gerizekalı insanlar olduğu sürece bu ülkenin burnu boktan çıkmaz. önce siyasilere tapmamayı öğrenin. 'onlarda insan, hatası olan cezasını çekmeli' diyin artı... Devamını Gör

Just Faruk

Bir adam gibi karşılık veren olmadıkça daha bunlar çok atar bu bombaları.