Görüş Bildir
Haberler
Kardeş Başka, Kız Kardeş Bambaşka! Bilime Göre Kız Kardeşi Olan Erkekler Daha İyi Bir İnsan Oluyor

etiket Kardeş Başka, Kız Kardeş Bambaşka! Bilime Göre Kız Kardeşi Olan Erkekler Daha İyi Bir İnsan Oluyor

Ezgi Varlı
22.03.2018 - 19:34

Bir kardeşin olması her zaman hayata bir adım önde başlamanı sağlıyordu bu doğru ama bir kız kardeşin olmasının daha büyük etkileri var. Bu bilimsel araştırmaya göre bir kız kardeşinin olması seni daha iyi bir insan haline getiriyor.

Kaynak: http://goodfullness.net/science-shows...
İçeriğin Devamı Aşağıda

2010 yılındaki bu araştırma 10-14 yaş arasında 400 aile arasında yapıldı. Farklı farklı kardeşlere sahip bu çocuklarda kız kardeşi olanların daha pozitif bir zihinsel sağlığa sahip olduğu görülmüş!

Araştırmanın diğer kısımlarını The Journal of Family Psychology'de (Aile Psikolojisi Dergisi) inceleyebilirsiniz.

Ne kadar çok kavga etseler de bu kardeşlerin iletişim kurmada, kavgaları çözmede ve empati kurmada daha başarılı oldukları aşikar.

Üniversitenin Aile Hayatı Okulu'nda profesör ve araştırmanın baş yazarı olan Laura Padilla-Walker, 'Bir etkileşimde oldukları sürece positif düşünce kazanacak.” diyor.

Ayrıca kardeşlerin kavga etmesi sanıldığı gibi kötü bir şey değil. Aksine duygularını kontrol edebilmeyi öğrenirler ve bu da ileriki hayatlarında işlerine fazlasıyla yarayacak.

Kız veya erkek fark etmez kardeşiniz olduğu sürece hiçbir zaman yanlız kalmazsınız.

Kızların konuşmaya daha yatkın olduğu bir gerçek. Bu da kız kardeşe sahip erkek çocuklarının daha konuşkan ve duygularını açıklayabilen bireylere dönüşmesinde etkili oluyor.

Yani yanında bir kız olduğu sürece erkeğin iletişim becerileri hiç olmadığı kadar artıyor 😁

Tabi bu sadece erkekler için güzel haber değil! Kızlar da bu durumdan faydalanıyor. Kız kardeşlerle büyüyen erkekler, genel olarak kadınlarla daha iyi iletişim kuruyorlar.

Yani bir kız için en iyi sevgili adayı kız kardeşi olan erkekler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu çalışmanın ilginç yanlarından biri de, eğer ailede bir ebeveyn hayatını kaybederse kız kardeşin aileyi bir arada tutma iç güdüsünün erkekten daha fazla olması.

Ve bu sayede de erkekler de kız kardeşlerine daha bağımlı bir hale geliyor.

Yani küçük anlaşmazlıkları ve sürtüşmeleri bir kenara bırakırsak ne olursa olsun kardeşler her zaman yanınızda olacak ve sizi destekleyeceklerdir. Onları yanınızdan hiç ayırmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
323
184
29
13
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?