Görüş Bildir
Haberler
Karatecilerimizden İki Altın Madalya

Karatecilerimizden İki Altın Madalya

Enver K.
13.06.2015 - 12:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye karatade Bakü 2015 Avrupa Oyunları’na iyi başladı. Tatamiye çıkan 5 sporcunun 4'ü madalya kazandı. Serap Özçelik ve Burak Uygur altın, Merve Çoban GümüşErman Ertemur ise bronz madalyanın sahibi oldu.

İkinci altın Burak'tan

İkinci altın Burak'tan

Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nda milli karateci Burak Uygur, Fransız rakibi karşısında 3-0 öne geçti, ancak 2 saniye kala Fransız rakibi ipon yaparak durumu 3-3'e getirse de hakemler Burak Uygur'u galip ilan etti ve bu branşta Türkiye ikinci altın madalyayı kazandırdı.

Erkekler 67 kiloda tatamiye çıkan Burak Uygur, ev sahibiAzerbaycan'ın en iddialı karatecilerinden birisi olan Niyazi Aliyev ile karşılaştı. Maçı 4-1 kazanan Burak, finale yükseldi ve madalyayı garantiledi.

Burak Uygur final mücadelesinde ise Fransız sporcu Steven Da Costa karşısında kontrollü bir müsabaka çıkardı. Puanları tek tek toplayarak durumu 3-0'a getirdi. Ancak müsabakanın bitimine 2 saniye kala Fransız sporcunun ipon'u skoru bir anda 3-3'e getirse de hakemler altın madalyayı Burak Uygur'un aldığını ilan etti. Burak Uygur'un madalyasını Avrupa Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Hasan Arat verdi.

Burak Uygur, yarı finale gelene kadar B Grubu'nda mücadele etmişti. Macar Yves Martial Tadissi'yi 2-0 mağlup eden Burak Uygur, Hırvat Danil Domdjoni ile 0-0 berabere kaldı. Uygur, son maçında Alman Ricardo Giegler'e 1-0 yenilmesine rağmen topladığı 3 puanla grubunu 2'nci sırada tamamlayarak ve yarı final bileti almıştı.

İlk altın Serap'tan

İlk altın Serap'tan
İlk altın Serap'tan

1. Avrupa Oyunları'nda kadınlar 50 kiloda mücadele eden milli karateci Özçelik, finalde Avusturyalı rakibini yenerek altın madalya kazandı.

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) kadınlar 50 kiloda mücadele eden milli karateci Serap Özçelik, finalde Avusturyalı rakibini yenerek altın madalya kazandı.

Crystal Hall'de yapılan karate kumite disiplini akşam seansı müsabakalarında kadınlarda 50 kiloda tatamiye çıkan Serap Özçelik, yarı finalde karşılaştığı Ukraynalı Kateryna Kryva'yı hakem kararıyla yendi. 

Finalde Avusturyalı Bettina Plank ile karşılaşan Özçelik, rakibini 1-0 yenerek 'Avrupa Oyunları'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran ilk Türk sporcu' oldu.

Özçelik, sabah seansında çıktığı grup müsabakalarında Hırvat Monika Berulec'i 3-0, Azeri Nurana Aliyeva'yı 6-0, daha sonra finalde karşılaştığı Plank'ı ise 3-0 yenerek adını yarı finale yazdırmıştı.

Serap Özçelik, 2011'de İsviçre ve 2012'de İspanya'da düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanmıştı. 27 yaşındaki milli sporcu, 2013'te Mersin'in ev sahipliği yaptığı Akdeniz Oyunları'nda da podyumun en üst basamağında çıkmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Karateciler Yarı Finalde

Milli Karateciler Yarı Finalde

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) mücadele eden milli karateciler Serap Özçelik, Merve Çoban, Burak Uygur ve Erman Eltemur yarı finale yükseldi.

Crystal Hall'de yapılan karate kumite disiplini müsabakalarında kadınlarda 3, erkeklerde ise 2 Türk sporcu tatamiye çıktı.

Kadınlar 50 kilo A Grubu'nda yarışan Serap Özçelik, Hırvat Monika Berulec'i 3-0, Azerbaycanlı Nurana Aliyeva'yı 6-0, Avusturyalı Bettina Plank'ı 3-0 yendi. Milli sporcu, 6 puanla grubunu ilk sırada tamamlayarak yarı finale yükseldi.

Merve Çoban, 61 kiloda çıktığı maçlarda B Grubu'nda Hırvat Ana Lenard ile 0-0 berabere kaldı. Slovak Ingrida Suchankova'yı 2-0, Azeri Farida Abiyeva'yı ise 2-1 yenen Çoban, yarı finale kaldı.

55 kiloda B Grubu'nda mücadele eden Tuba Yakan ise Lüksemburglu Jenny Warling'i 5- 0 mağlup etmesine rağmen Hırvat Jelena Kovacevic ile berabere kalması ve Azeri Ilaha Gasimova'ya 1-0 yenilmesi sonucu turnuvadan elendi.

Erkekler de üst turda

Erkekler 67 kiloda tatamiye çıkan Burak Uygur, B Grubu'nda Macar Yves Martial Tadissi'yi 2-0 mağlup ederken, Hırvat Danil Domdjoni ile 0-0 berabere kaldı. Uygur, son maçında Alman Ricardo Giegler'e 1-0 yenilmesine rağmen topladığı 3 puanla grubunu 2'nci sırada tamamladı ve yarı final bileti aldı.

Erman Eltemur da 71 kilo A Grubu'nda Letonyalı Ruslans Sadikovs'u 1-0, Azeri Rafael Aghayev'i 5-3 ve Ukraynalı Illya Nikulin'i 4-0 mağlup etti. Grubunu lider bitiren Eltemur, adını yarı finale yazdırdı.

Milli sporcular, madalya mücadelesine akşam seansında yapılacak maçlarla devam edecek.

Eurosport , AA , Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0