Görüş Bildir
Haberler
Karantina Süresinde Kafanızı Dağıtmanıza Yardımcı Olacak Ana Kahramanı Kadın Olan Sürükleyici Oyunlar

Karantina Süresinde Kafanızı Dağıtmanıza Yardımcı Olacak Ana Kahramanı Kadın Olan Sürükleyici Oyunlar

Dale Cooper
09.05.2020 - 09:15

Karantina sürecinde birçoğumuz kafamızı dağıtmak ya da boş zamanı geçirmek için oyunlara sarıldık. Kimimiz her zaman oynadığımız oyunlara bir kez daha şans verirken kimimiz de yeni oyunlar keşfetmeye koyulduk.

Bu vesileyle karantina süresinde kafanızı dağıtmanıza yardımcı olacak ana kahramanı kadın olan sürükleyici oyunları sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. A Plague Tale: Innocence

1. A Plague Tale: Innocence

İlk kez 2019 yılında yayınlanan A Plague Tale: Innocence, genç Amicia ve küçük kardeşi Hugo'nun tarihin en karanlık zamanlarında çıktıkları üzücü bir yolculuğun hikâyesini oldukça sürükleyici bir olay örgüsüyle anlatıyor.

Geçen yılın en başarılı oyunlarından sayılan A Plague Tale: Innocence, oyuncuların olumlu yorumları ve Metacritic'ten aldığı 81 puanla bilhassa dikkat çekiyor.

2. Her Story

2. Her Story

Silent Hill: Shattered Memories and Aisle gibi oyunların ödüllü yaratıcısı Sam Barlow'un imzasının bulunduğu Her Story, polisin yedi kez görüşme yaptığı bir kadının hikâyesini gözler önüne sererken bir yandan da polisin veri tabanın da araştırma yaparak yüzlerce video kliple bu hikâyeyi oyuncunun keşfiyle yeniden genişletmeye imkân tanıyor.

3. Fran Bow

3. Fran Bow

Hikâye odaklı psikolojik gerilim oyunu Fran Bow, akıl hastalığı ve haksız bir kader ile mücadele eden genç bir kız olan Fran'in hikâyesini elle çizilmiş 2D animasyonla ürpertici bir maceraya dönüştürüyor.

4. Remember Me

4. Remember Me

2084 yılında geçen üçüncü şahıs aksiyon oyunu Remember Me; oyuncuların, insanların zihnine girme ve anılarını çalma veya değiştirme yeteneğine sahip eski bir seçkin hafıza avcısı olan Nilin'in çevresinde gelişirken sıra dışı tasarımıyla oldukça dikkat çekiyor.

5. Alien: Isolation

5. Alien: Isolation

Sürekli korku halini yaşatan ve ölümcül tehlikelerle dolu bir atmosferde hayatta kalma mücadelesiyle oyuncusunu tanıştırmayı hedefleyen Alien: Isolation, Alien'de yaşanan olayların on beş yıl sonrasında geçiyor. 18 yaş uyarısı alan bu oyunda Ellen Ripley'nin kızı Amanda, annesinin ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak için umutsuz bir mücadeleye girişiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Cat Lady

6. The Cat Lady

Birçok ödülün sahibi olan The Cat Lady, 40 yaşında intiharın eşiğinde yalnız bir kadın olan Susan Ashworth'un hikâyesinin çevresinde gelişiyor. Susan'ın ailesi, arkadaşları ve daha iyi bir gelecek herhangi bir umudu yok... Ta ki beş yabancının gelip her şeyi değiştireceğini keşfedene kadar.

7. Life is Strange

7. Life is Strange

Life is Strange oyuncunun zamanı geri sarmasını ve geçmişi, bugünü ve geleceği etkilemesini sağlayan ödüllü ve eleştirmenlerce beğenilen epizodik bir macera oyunu. En iyi arkadaşı Chloe Price'ı kurtarırken zamanı geri alabileceğini keşfeden Max Caulfield'ın hikâyesi çevresinde gelişiyor.

8. Hellblade: Senua's Sacrifice

8. Hellblade: Senua's Sacrifice

Birçok dalda BAFTA Oyun Ödülü'nün sahibi olmuş Hellblade: Senua's Sacrifice, bir savaşçının efsane ve deliliğe dönüşen eşsiz yolculuğunu anlatıyor. Viking çağında, umudunu yitirmiş bir Kelt savaşçısı ölü sevgilisinin ruhu için savaşmak adına Viking Cehennem'inde bir arayışı koyulur. 

Çokça şiddet içeren Hellblade: Senua's Sacrifice, 18 yaş sınırı koyulmuş oyunlar arasında yerini alıyor.

9. The Longest Journey

9. The Longest Journey

Metacritic'ten 100 üzerinden 91 puan almış olan bir başka başarılı oyun The Longest Journey, oyunun kahramanı April Ryan'la parelel evrenler arasında soluksuz bir yolculuğa davet ediyor.

2000'li yılların en dikkat çekici oyunları arasında yer olan The Longest Journey bilhassa, olağanüstü grafik tasarımıyla büyük övgülere mazhar olmuştu.

10. GRIS

10. GRIS

Tasarımı kadar soundtrackiyle de dikkat çeken GRIS, hayatındaki acı verici bir deneyimle başa çıkmaya çalışan, kendi dünyasında kaybolmuş umut dolu bir genç kızın hikâyesini anlatıyor. Keder dolu yolculuğunun izleri elbisesindeki renklerle kendini belli ederken; hikâye ilerledikçe Gris duygusal olarak büyüyor, dünyasına farklı bir gözle bakmaya başlıyor, ve yeni yeteneklerini kullanarak keşfe çıkmak için yeni yolar buluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
14
11
6
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burak Gökgöz

lara croft tomb raider gibi bir seriyi unutmuş olamazsın.

Nilay Bilgin

İşte içerik böyle mallara yaptirilirsa bu olur. En son oynadığı oyun mayın tarlasıdir

Umut Canbaz

Ana kahramanı kadın olan nasıl bir kategorize etmedir bilmiyorum ama önerilenlerde leş oyunlar var haberiniz olsun

Recalcitrant

Ana kahramanı kadın olan????? yeni kategori mi bu

Dean Winchester

Amerika'da zaten var olan pozitif doğruculuk Türkiye'ye de gelmiş galiba :D Yakında ana karakteri zenci müslüman travesti imam olan oyunlar da türemeye başla... Devamını Gör