Görüş Bildir
Haberler
Kapıda Yeni Göç Dalgası mı Var? 'İran'daki 3 Milyon Mülteci Türkiye'ye Doğru Hareketlenme Halinde'

etiket Kapıda Yeni Göç Dalgası mı Var? 'İran'daki 3 Milyon Mülteci Türkiye'ye Doğru Hareketlenme Halinde'

Ulaş
26.03.2017 - 16:02

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CNN Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kaynak, İran'da bulunan 3 milyon mültecinin Türkiye'ye doğru hareketlenme içerisinde olduğunu söyleyerek 2016 yılında 30 bin mültecinin Iğdır ve Ağrı illerine izinsiz giriş yaptığını kaydetti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortadoğu'daki mülteci krizine yönelik açıklamalarda bulunan Kaynak, 'İran'da aldığımız bilgilere göre, yaklaşık 3 milyon mülteci var. İzinsiz mülteci var ve bunlar Türkiye'ye doğru hareketlenme içerisinde. İran'daki 3 milyon mülteci Türkiye'ye gelmeye çalışıyor. Daha çok Afgan maalesef. Yani İran'ın daha doğusundan. Sadece 2016 yılında Iğdır ve Ağrı illerimizden izinsiz geçiş yapmak isteyen tam 30 bin mülteci girdi. Türkiye sınırlarından girdi ve işlem yapıldı onlar hakkında' dedi.

'Türkiye'ye doğru göçlerine İran devleti göz yumuyor'

Kaynak, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 'hiçbir Avrupalı sokağa güvenle adım atamaz sözlerine de değinerek bunun bir tehdit değil uyarı olarak algılanması gerektiğini belirtti.

Kaynak'ın mülteciler ile ilgili açıklaması sosyal medyanın gündeminde

Kaynak'ın mülteciler ile ilgili açıklaması sosyal medyanın gündeminde
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortaylı'nın kaleme aldığı yazı için buraya

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1408
622
209
50
20
20
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mizantropist

kesinlikle hayır demeyi öğrenmeliyiz

Damla

Yok işte "İnadına evet" diyoruz. Yazık.

Rosa GEMLİN

Ülkenin çoğunluğu müslüman diye yüzyılladır başımıza gelmeyen kalmadı.Ülkenin durumu bedevi ile çöldeki kutup ayısı hikayesine benzedi.Ne ümmetmiş arkadaş?!?... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Kardeş kimi alıyorsanız alın salın bizi gidelim aq valla bak önceden koyu milliyetçiydim ama bir tane hayatım var böyle yarak kürek politikalara harcayamam o... Devamını Gör