Görüş Bildir
Haberler
Kapatılan Üniversitelerde Okuyanlara Yatay Geçiş Kolaylığı

Kapatılan Üniversitelerde Okuyanlara Yatay Geçiş Kolaylığı

Onedio Medya
03.08.2016 - 18:13

YÖK, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencileriyle ilgili yeni bir karar aldı. Kapatılan üniversitelerdeki öğrenciler sadece bu yıla mahsus olmak üzere taban puan şartı aranmaksızın yatay geçiş yapabilecek. Öte yandan ÖSYM, üniversite tercih işlemlerinin yarın saat 23.59'a kadar uzatıldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan vakıf üniversitelerinin hangi üniversitelere yerleştirileceğini daha önce karara bağlamıştı. Kapatılan üniversite öğrencileri aynı ildeki devlet veya vakıf üniversitesine yerleştirilmişti. YÖK bu öğrencilerle ilgili yeni bir karar daha aldı. 

Kapatılan üniversitelerde okuyan öğrencilerin vakıf veya devlet üniversitesilerine yatay geçişlerinde sadece bu yıla özel taban puan şartı aranmayacak.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

'Bu öğrenciler, her ne kadar nakledildikleri üniversitelerin diplomalarını alacak olsalar da diplomalarında ilk kayıt oldukları üniversitelerin de isimleri yazılı olacaktır. Bununla birlikte konuya ilişkin kamuoyunda yaşanan tartışmalar ve eleştiriler dikkate alınarak bu yıla ve sadece bu öğrencilere mahsus olmak üzere başta vakıf üniversiteleri olmak üzere tüm üniversitelerin istedikleri takdirde yatay geçişteki taban puan şartını kaldırmasına karar verilmiştir. Alınan bu karar, başta vakıf üniversitelerine olmak üzere yatay geçiş imkanı sağlayacak ve teşvik edecektir.'

'Karar sadece lisans öğrencileriyle sınırlı değil'

YÖK'ten yapılan açıklamada tüm tarafların en az zarar göreceği şekilde kararlar alındığını belirtilerek, 'Zor durumlar zorunlu tedbirleri almayı gerektirir. Bu sorunun tüm taraflar açısından en az zarar görecek şekilde çözülmesine çalışılmaktadır. Alınan kararın sadece lisans ve ön lisans öğrencileriyle sınırlı olmadığı, lisansüstü (yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık gibi) ve ayrıca önemli miktarda yabancı uyruklu öğrencileri de kapsadığı unutulmamalıdır. Kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin almış olduğu dersler, notlar, sınavlar, mazeretler de dahil olmak üzere bütün verilerin de bir merkezden yürütülmesi bu sürecin sıhhatli yürütülmesinin gerekliliğidir' denildi.

Üniversite tercih süresi uzatıldı

Üniversite tercih süresi uzatıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, ÖSYS tercih işlemlerinin yarın sona ereceği duyuruldu.  Buna göre, adayların 29 Temmuz'da başlayan ÖSYS tercih işlemleri, yarın saat 23.59'da sona erecek.

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda