Görüş Bildir
Haberler
Kanserin Farkındayız - FPSPI Mind Bug

Kanserin Farkındayız - FPSPI Mind Bug

MindBugMaya
10.02.2016 - 00:39

Biz Kimiz? Amacımız Ne ?

Merhaba! Biz Maya Anadolu Lisesi FPSPI kulübünden Mind Bug takımıyız. Vizyonumuz Türkiye ve dünya çapında kansere olan farkındalığı arttırabilmek. Ve bu yolla FPSPI (Future Problem Solving Program International) isimli yarışmayı kazanmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için çeşitli aktiviteler yaptık ve hala yapmaktayız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Problem Arayışı

Problem Arayışı

En başta etrafımızdaki problemleri aramaya başladık ve ilk adımı ülkemizin içinde bulunduğu yüksek riskli deprem kuşağı yüzünden seçeceğimiz problemin bununla alakalı olabileceğini düşündük. Bu nedenle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına küçük bir gezi düzenledik. Fakat konuyla ilgili fazla çözüm yolu bulamadık, bu nedenle problem arayışımızı kansere yönelttik.

LÖSEV' i ziyaret ediyoruz.

LÖSEV' i ziyaret ediyoruz.

Doğru problemin kanser olduğunu kesinleştirdiğimiz zaman kanseri araştırmak amacıyla LÖSEV' e bir gezi düzenledik. Ve problemlerinin neler olduğunu, nelere ihtiyaç duyduklarını öğrendik.

Yardım için çeşitli yollarla para toplamaya başladık.

Yardım için çeşitli yollarla para toplamaya başladık.

Uzun beyin fırtınaları sonucunda uzun vadeli planımızı kararlaştırdık ve harekete başladık. Yardım planımızı gerçekleştirmek için çeşitli etkinlikler yaptık. Bunlar kermesler, LÖSEV stantlarında satışlar oldu. Elde edilen para ile bir yardım konseri için gelir topladık.

Küçük bir farkındalık.

Küçük bir farkındalık.

Etkinliklerimizi yapmaya devam ederken, okulumuzu kanser hakkında bilinçlendirmesi için Hacettepe Üniversitesi' nden Prof. Dr. Gökhan Özyiğit' i okulumuza davet ettik. Bununla birlikte okulumuzdaki kansere olan farkındalığı arttırmış olduk.

Ve konser günü.

Ve konser günü.

Yaptığımız etkinliklerden topladığımız önemli  miktardaki gelirle, yapmayı amaçladığımız yardım konserine Zakkum grubunu dahil ettik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konserimiz Hürriyet Ankara' da.

Konserimiz Hürriyet Ankara' da.

Yaptığımız etkinlikler ve sarf ettiğimiz çabalar gün ışığına çıktı.

Son olarak,

Okuduğunuz ve bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Mind Bug Takımı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın