Görüş Bildir
Haberler
Kamu Davası Açılması Talep Edildi: Ahmet Şık'tan Bahçeli'ye Suç Duyurusu

Kamu Davası Açılması Talep Edildi: Ahmet Şık'tan Bahçeli'ye Suç Duyurusu

Ulaş
09.06.2021 - 14:50

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TİP Milletvekili Ahmet Şık, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında savcılığa şikâyette bulundu. Şık’ın avukatları Fikret İlkiz, Can Atalay ve Tora Pekin tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, “Şüpheli Devlet Bahçeli tarafından sarf edilen şikâyete konu sözler ile Ahmet Şık, açıkça ‘hain, soysuz, bölücü, suçlu, alçak ve aşağılık’ olarak nitelendirilmiştir” denildi.

Bahçeli hakkında Şık'ı hedef gösterdiği gerekçesiyle kamu davası açılması talep edildi.

Bahçeli hakkında Şık'ı hedef gösterdiği gerekçesiyle kamu davası açılması talep edildi.

Bahçeli’nin “Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğu yer TBMM değil, mezarlık olurdu”, “Bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz” ve ” Düşünebiliyor musunuz, böyle bir alçak TBMM’de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor” gibi ifadelerle Şık’ı ‘ölümle tehdit ettiğinin ve kendi taraftarlarına açıkça hedef gösterdiğinin’ vurgulandığı dilekçede, “Şüphelinin benzer açıklamalarının daha önce eylemli saldırılar ürettiği olgusal bir gerçekliktir ve müvekkile yönelik sözleri de müvekkilin canına kastetmek isteyen kişileri kışkırtacak, harekete geçirecek niteliktedir. Bu nedenle şüphelinin sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün değildir” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede şunlar kaydedildi: “Şüpheli, müvekkilin milletvekilliği faaliyeti kapsamında söylediği sözleri tam tersi biçimde gerçeği ters yüz ederek müvekkilin kişilik haklarına saldırmakta ve onu hedef haline getirmektedir. Şüphelinin bu eyleminin, müvekkili kamuoyu önünde düşmanlaştırmaktan başka hiçbir amacı olmayıp bunun kamu göreviyle de bağdaşmadığı açıktır.”

Avukatlar, Devlet Bahçeli hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 125, 106, 214 ve 267’inci maddelerine aykırı eylemleri nedeniyle kamu davası açılmasını talep etti.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
5
4
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın