Görüş Bildir
Haberler
Kalbiniz İçin Sağlıklı Olduğu Kadar Tadı da Güzel Olan 10 Faydalı Yiyecek

Kalbiniz İçin Sağlıklı Olduğu Kadar Tadı da Güzel Olan 10 Faydalı Yiyecek

Kalp sağlığını korumak, yaşınız ne olursa olsun çok önemlidir. Bunu yapmak, felç ve kalp hastalığı gibi birçok hastalığın riskini azaltacaktır. Ek olarak, egzersiz yapmak ve iyi uyumak gibi diğer sağlıklı şeyler yapmak için daha hazır hissedeceksiniz. Devamı içeriğimizde...

Kaynak: https://www.menshealth.com/nutrition/...

1. Pancar

1. Pancar

Kalp için iyi olan potasyum da dahil olmak üzere çok sayıda vitamin ve mineral içeren pancar, yüksek diyet nitrat içeriği nedeniyle gerçekten parlaktır. Vücut, pancardan elde edilen diyet nitratlarını nitrik okside dönüştürerek kan damarlarını genişletir. Bu da kalp stresini ve kan basıncını azaltabilir.

2. Ekşi Kiraz

2. Ekşi Kiraz

Ekşi kirazlarda bulunan polifenoller, antioksidanlar ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. 2019 yılında yapılan bir araştırmaya göre, düzenli olarak kiraz suyu içmenin de kan kolesterol seviyelerini iyileştirdiği gösterilmiştir. Meyve suyu içmemek istiyorsanız, smoothie yapmak için dondurulmuş ekşi kirazlarını veya kurutulmuş kirazları düşünün.

3. Antep Fıstığı

3. Antep Fıstığı

Antep fıstığında bulunan yağların yaklaşık %90'ı tekli ve çoklu doymamış türlerdir ve her porsiyon üç gram lif içerir. Bu da sağlığınız için iyi bir atıştırmalık demektir. Daha tatmin edici bir hal almasını isterseniz acılı ve ballı kavrulmuş çeşitlerini de deneyin.

4. Tam Tahıllar

4. Tam Tahıllar

Tam tahıl içeren düzenli diyet, kalp hastalığı riskini azaltabilir. Tam tahıllar hem kolesterolü hem de trigliseritleri azaltır. Çalışmalar, glütenin kalp hastalığı riskiyle ilişkili olmadığını gösteriyor, ancak glüteni ortadan kaldırmak, sağlıklı tam tahıl tüketiminin azalmasıyla ilişkili olduğu için riski etkileyebilir.

5. Patates

5. Patates

Kalp sağlığı için potasyum alımı çok önemlidir çünkü patatesler muzdan daha fazla potasyum içerir. Ek olarak, C vitamini olarak bilinen antioksidan kaynağıdırlar.

6. Yulaf

6. Yulaf

Tam tahıllı yulaf ve yulaf kepeğinde bulunan çözünür lif, hem 'kötü' hem de 'iyi' kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olabilir. Üç gram çözünür lif, doymuş yağları azaltan bir diyete ek olarak kalp hastalığı riskini azaltabilir.

7. Avokado

7. Avokado

Avokado, yüksek doymuş yağlı gıdaların yerine yendiğinde sağlıklı kolesterol seviyelerini koruyabilir çünkü tekli doymamış yağ içerir.

8. Somon

8. Somon

Kalp hastalığı ve felç riskini azaltmak için çoğu insan haftada iki porsiyon yağlı balık tüketmelidir. Alternatif olarak, haftada iki kez sardalya, somon veya ringa balığı yiyin ve omega 3'ünüzü artırın.

9. Keten Tohumu

9. Keten Tohumu

Lignan adı verilen fitokimyasallar, keten tohumu liflerinde bulunur ve kan kolesterolünü, omega 3 yağlarını ve kalp hastalığı riskini azaltır.

10. Fasulye

10. Fasulye

Kalp basıncını, magnezyumu, lifi ve folatı düşürmeye yardımcı olabilecek antioksidanlar bu besleyici güç merkezlerini doldurur. Fasulye çorbaları, salatası, biberleri ve sosları dahil olmak üzere çeşitli yemekler için harika bir malzeme olan lif, kan şekeri ve kolesterol seviyelerini daha sağlıklı hale getirir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın