Görüş Bildir
Haberler
Daha Mutlu Bir Hayat İçin Yaşam Kalitenizi Arttıracak 18 Basit Kural

etiket Daha Mutlu Bir Hayat İçin Yaşam Kalitenizi Arttıracak 18 Basit Kural

Yusuf Ucuz
03.09.2014 - 23:27 Son Güncelleme: 04.09.2014 - 17:45

Şu kısacık ömrü rastgele mi yaşıyoruz yoksa bilinçli bir şekilde, kaliteli mi? Her insan güzel bir yaşamı hakediyor ve bunun da büyük oranda kendi elinde olduğunu bilmesi gerekiyor. Bu yazıda hayatınızın kalitesini artıracak 18 maddeyi listeledim. Çoğunu denemesi bedava. Hodri meydan!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Düzenli Uyuyun

Düzensiz uykunun zararları ayen beyan ortadayken düzenli bir uyku düzeni sağlamak çok faydalı olacaktır.

2. Aşırı Yemek Yemeyin

Midenizi ve sindirim sisteminizi zorlayacak şeyler yemek gün boyu rahatsız olmanıza neden olacaktır. Kararında yemek size mutluluk verecektir.

3. İş Yeri / Okul ile Evinizin Yakın Olsun

Her gün toplu taşımlarda veya trafikte sürünmek hayat kalitenizi olumsuz şekilde etkileyecektir.

4. Düzenli Spor Yapın

Spor yapmak hem fiziksel hem de mental olarak sizi çok rahatlatacak ve hayat kalitenize olan olumlu etkisini anında farkettirecektir. Biraz sabır ve iradeyle bu iş tamam!

5. Mutlu Olduğunuz Kişilerle Vakit Geçirin

Sizi mutlu eden kişilerle vakit geçirmek sizi günün yoğunluğundan ve hali hazırda var olan dertlerinizden biraz uzaklaştıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Üretici Olun

Bazen bir şeyler yazmak, bazen de bir şeyler tasarlamak... Bir şeyler ürettiğiniz zaman duyduğunuz hazın tarifi mümkün olmayacaktır.

7. Müzik Dinleyin

Güzel, kaliteli ve hoşlandığınız müzikleri dinlemek sizi mental olarak yukarılara taşıyacağı gibi ruhunuzun da doymasını sağlayacaktır.

8. Her Durumda Sırtını Yaslayacağınız Bir Arkadaşınız Olsun

Dost, en iyi arkadaş, kanka, best friend... Adını ne koyarsanız koyun ama gözünüzün arkada kalmayacağı birisinin varlığı bir çok problemin çözümünde işinizi kolaylaştıracaktır.

9. Kaliteli ve Sağlıklı Gıdalar Tüketin

Yemek çoğumuzun hayatında büyük bir yer kaplamaktadır. Sabah, öğlen, ikindi, akşam... Durmadan ne yiyeceğimizi düşünürüz. Peki, bir de bu yiyeceklerin sürekli olarak kaliteli ve sağlıklı olduklarını düşünün?

10. Görevleri Zamanında Tamamlayın

İşte veya okulda, yapmaya mecbur olduğumuz ve sorumluluğunu üstlendiğimiz görevleri zamanında tamamlamamız bizi oldukça mutlu edeceği gibi kendimize daha fazla ve kaliteli zaman ayırmamızı sağlayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir Hedefiniz Olsun

İster günlük, ister aylık, isterseniz de yıllık olsun. Hayatınızda bir hedefin olması ve o hedefe doğru ilerlediğinizin farkında olmanız sizi ruhsal olarak tatmin edeceği gibi yaptığınız işlerde daha başarılı olmanızı da sağlayacaktır.

12. Planlı Olun

Koyduğunuz hedeflere ulaşmak için kesinlikle bir planınızın olması gerekiyor. Rastgele yapılan işler genelde aksar ve sizi yarı yolda bırakır. Planlı ve adım adım ilerlemek işinizi doğru ve zamanında bitirmenizi sağlayacaktır.

13. Doğada Vakit Geçirin

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar için oldukça zor olan bu aktivite için limitleri biraz zorlayıp en yakın ormana kendimizi atmamız bizi streslerimizden uzak tutacağı gibi hayat kalitemizde de olumlu bir etkiye sahip olacaktır.

14. Farklı Yerler Görün

Eğer rutin bir hayatımız varsa sık sık farklı yerlere seyahat etmek ve görmediğimiz yerleri görmek bizi monotonluktan uzaklaştıracaktır. Bu işe, aynı şehirde farklı ilçeleri gezmeyle başlayabilirsiniz.

15. Güzel Giyinin

Sizi mutlu hissettirecek güzel ve rahat kıyafetler giyinmekten sakın kaçınmayın! Kıyafetinizle birlikte siz de kendinizi iyi hissedeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kendinizi Geliştirin

İnsanın doğasında olan sürekli yeni bir şeyler öğrenme güdüsüne olumlu cevap vererek kendinizi geliştirin. Yeni bir dilden tutun yeni bir bilgisayar programına kadar kendinizi geliştirecek çokça alan bulabilirsiniz.

17. Borçlanmayın

Sürekli yeni bir şeyler alma isteğine sahip olabilirsiniz ama bunları nakitiniz varken yapmanız ruhsal açıdan rahat etmenizi sağlayacaktır. Alınan yeni bir ürün sizi ilk etapta mutlu edecek olsa da 9 aylık taksitlere girmek sizi bir çok konudan bir yerlere bağımlı hale getirecektir.

18. Su ve Toprağa Temas Edin

Su da toprak da vücudumuzdaki negatif enerjileri almaya yararlar. Bu sebeple sık sık duş alabilir mümkün olduğunca çıplak ayakla toprakta yürüyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
718
246
95
63
61
41
38
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın