Görüş Bildir
Haberler
Kahire'de İtalyan Konsolosluğu'nda Patlama

Kahire'de İtalyan Konsolosluğu'nda Patlama

Onedio Medya
11.07.2015 - 10:14 Son Güncelleme: 11.07.2015 - 10:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mısır'ın başkenti Kahire'de İtalya Büyükelçiliği yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre patlamada 1 kişi öldü 4 kişi de yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Mısır Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre, sabah saatlerinde konsolosluk binası önüne park etmiş aracın içine konan bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Açıklamada ölü ve yaralıların sivil olduğu belirtildi.

Haftasonu nedeniyle kapalı olan konsolosluk binası büyük ölçüde zarar gördü. Bina önündeki ahşap polis kulübesi de tamamen harap oldu.

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni saldırıyı kınayarak ölenler arasında İtalyan vatandaşı olmadığını açıkladı. Gentiloni “Bu saldırılar İtalya'nın gözünü korkutamaz” dedi.

DW ve Al Jazeera

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

halkın seçilmiş lideri Mursi' nin müslüman kardeşleri' nin demokratik bir eylemidir cnım. Abartmaya gerek yok.