Görüş Bildir
Haberler
Kabine Toplantısı Sonrası Erdoğan Açıklama Yaptı! Kafe ve Restoranlar Ne Zaman Açılacak?

Kabine Toplantısı Sonrası Erdoğan Açıklama Yaptı! Kafe ve Restoranlar Ne Zaman Açılacak?

Müge Kakşi
17.02.2021 - 20:17

Koranavirüs döneminden en çok etkilenenler arasında kafeler ve restoranlar var. Ülkemizde Covid-19 tedbirleri kapsamında kalabalık alanları önlemek ve bulaşı azaltmak amacıyla uzun bir süredir kafeler ve restoranlar kapalı. Son zamanlarda hastalığın azalması ile beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yasaklarda zamanla esnetmeler yapılabileceğini söylemişti. Bunun üzerine gözler kafe ve restoranların açılacağı tarihe çevrildi. Peki kafeler ne zaman açılacak? Restoranlar açılacak mı? Detayları haberimizde sizler için derledik... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gözler Kabine Toplantısında

Gözler Kabine Toplantısında

Koronavirüse karşı alınan hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları 56 saatlik sokak kısıtlaması etkili olmuş, 35 bine dayanan vaka sayısı 5 binlere kadar gerilemişti. Kurallara uyumun azalması, maske, mesafe ve hijyene gösterilen azami özenden taviz verilmesi, mutasyonlu virüsün daha hızlı yayılması ile vakalar yeniden 8 bin civarına yükseldi. 

Bu da kısıtlamaların esnetilmesi konusunda bir takım soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Bilim Kurulu, kısıtlamaların bir süre daha sürmesi yönünde açıklamalar yaparken, bu akşamki Kabine toplantısından sokak kısıtlaması ile ilgili bir karar çıkması beklenmiyor. Kısıtlamaların mart ayından itibaren esnetilmesi gündemde.

Kafe ve Restoranlar Açılacak Mı?

Kafe ve Restoranlar Açılacak Mı?

Beklenen kabine toplantısı bugün sona erdi. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alınan kararlara yönelik açıklamalar yaptı. Merak edilen kafe ve restoranların ne zaman açılacağı konusuyla  ilgili açıklama yapan Erdoğan şunları söyledi; 

'Salgın tedbirlerinden etkilenen hizmet sektörleri başta olmak üzere esnaflarımızın ve şirketlerimizi bulunduğunu da biliyoruz. 311 milyar lirayı bulan destek ve teşviklerle bu sıkıntıları bir nebze hafifletmenin gayreti içerisindeyiz. 

İşine ara vermek zorunda kalan restoran ve kafeleri olan esnafımızla ilgili önümüzdeki günlerde açıklayacağız'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın