Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Yaptığı En Kötü 9 Makyaj Hatası

Kadınların Yaptığı En Kötü 9 Makyaj Hatası

Kadınon.com
09.09.2014 - 11:54 Son Güncelleme: 09.09.2014 - 14:18

Biz kadınlar güzel görünmek için bir sürü zaman harcarız. Ama bazen sonuç istediğimiz gibi olmayabiliyor. Kadınlar makyajı kendilerini daha iyi ve daha güzel hissetmek için yaparlar.

Günümüzde makyaj çeşitliliği de oldukça arttı. Kadınların yaptığı en sık hata ise bir sürü ürünü birlikte kullanmak. Cildinize uygun ürünleri seçmenizde fayda var.

İşte makyaj yaparken sık yapılan hatalar 1. Belirgin Dudak Kalemi

Siz de biliyorsunuz ki belli bir dönem oldukça modaydı. Kullanacağınız rujdan daha koyu tondaki bir dudak kalemi sizi güzel göstermez. Doğal renkler her zaman en iyisidir. Eğer illa ki dudak kalemi kullanmak istiyorsanız süreceğiniz ruja yakın bir ton kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca kalemi dudak kenarından taşırmamaya özen göstermelisiniz.

2. Fondöten

Bayanların çoğu fondöteni yüzündeki pürüzleri örtmek için kullanır. Peki doğru fondöteni nasıl seçeceğiz? İlk olarak fondöteni ele değil çenenizin altına uygulamak. Eğer teniniz fondöteni emiyorsa doğru seçim yaptınız demektir. İkincisi ise fondöteni gün ışığında denemelisiniz. Aksi halde yanılabilirsiniz. Bir diğeri de fondöteni çok sürmek. Fazla fondöten sizi olduğunuzdan yaşlı gösterir. Son olarak ucuz fondötenlerden uzak durun.

3. Bronzlaştırıcı

Bronzlaşmak eskisi kadar trend değil. Yeni moda, doğal görünmek. Kendinizle barışın ve bronzlaşmaya abartmamanızı öneriyoruz.

4. Yanlış Alınmış Kaşlar

Kaşlarımız, yüzümüzün en önemli yerlerinden biri. Kaş alırken oldukça hassas davranmalıyız. En ufak yanlışlık bütün yüzünüzü etkileyecektir. Kaş alırken öncelikli olarak yüzünüze uygun olan modeli belirleyin ve bir uzmandan yardım alın. Çok ince alınmış veya çok kalın bırakılmış kaşlar yüzünüze uygun değilse sizi daha kötü gösterecektir.

5. Eyeliner

Eyeliner sürmek pek çok kadın için kâbus. Eyeliner sürerken yaptığınız bir hata tüm makyajı bozabilir. Günlük makyaj kullanımında eyelinerdan uzak durun. Ve gözünüzün altına eyeliner sürmeyin. Bu gözlerinizin küçük gözükmesine neden olur.

6. Çok Fazla Rimel

Rimeli çok fazla sürerseniz kirpikleriniz sert gözükür. Rimelinizin 3 aydan eski olmamasına özen gösterin. Çünkü bu süre sonrasında rimel kurur. Rimel alırken kıvamı krem gibi olan rimeli seçmeye özen gösterin.

7. Takma Kirpikler

Göz makyajının olmazsa olmazı kirpikler… Eğer doğru kirpik seçimi yapmazsanız doğal bir görünüm yerine istemediğiniz sonuçlar ortaya çıkacaktır.

8. Diş Bakımına Ekstra Özen Gösterin

Ağız ve diş bakımı oldukça önemli. Kim gülümserken bembeyaz dişler görmek varken sapsarı görmek ister ki? Sanırım hiç kimse. Sağlıklı ve ışıl ışıl gözüken dişleriniz sürdüğünüz ruj ile de çekici duracaktır.

9. Upuzun tırnaklar

Aşırı uzun tırnaklardan uzak durun. Oldukça itici gözüktüğünün farkında mısınız? Uzun tırnak seviyor olabilirsiniz ancak aşırıya kaçmayın.

Kadinon.com Yazarı: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/guzellik/kadin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
5
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın