Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Erkeklerde En Çok Hangi Renkleri Beğeniyor?

etiket Kadınlar Erkeklerde En Çok Hangi Renkleri Beğeniyor?

Pelin Gülşen
23.11.2022 - 11:05 Son Güncelleme: 27.11.2022 - 13:38

Bu soruyu bir kuş veya balık olan dişilere sorsaydık konu çok daha çetrefilli bir hal alabilirdi. Her ne kadar konumuz kadınların erkeklerde beğendiği renkler olsa da bu konuya başlamadan önce hayvanlar aleminde renklere dayalı eş seçme konusuna da değinmek istiyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle her alemde olduğu gibi hayvanlar aleminde de eş seçimi oldukça önemli bir konu.

Öncelikle her alemde olduğu gibi hayvanlar aleminde de eş seçimi oldukça önemli bir konu.

Hayvanlar aleminde genellikle seçici taraf dişilerdir. Dişinin neden seçici taraf olduğu ve bu olayın nasıl başlayıp geliştiği sorusu tam anlamıyla bilimsel olarak yanıtlanabilmiş değildir. Yayınlanan bir makalede dişilerin seçici olmasının tahmin edilen bir nedeni, dişilerin çok az yumurta hücresi üretmesine karşın erkeklerin milyonlarca sperm üretmesidir. Bunun yanı sıra dişiler, doğacak yavrularla erkeklere göre daha çok ilgilendikleri için daha seçici konumdadırlar. Bazı durumlarda dişiler, en gösterişli ve en parlak renklere sahip erkeği ilgi çekici bulur ve erkek dişi ile çiftleşme şansını yakalayabilir. Bu gösteriş ve parlak renkler dişiler için seçtikleri erkeklerin iyi genlere sahip olduğunun sinyalidir.

Buradan yola çıkarak insanlık alemi için de erkeklerin kadınlar tarafından seçilme isteğine renklerle nasıl yardım eder bilgisini paylaşmamın faydalı olacağını düşünüyorum. 

Günümüzde sağlıklı ve uzun soluklu ilişkiler kurmanın zorlukları konusunda şüphesiz hepimiz hemfikirizdir. Eski usul tanışmaların masal anlatıcılarına kaldığı, uzun mürekkep kokulu mektupların emojili Whatsapp mesajlarına evrildiği, seviyeli ilişkilerin karşılıklı sosyal medya takipleşmesi ile tanımlandığı, kötü giden ilişkilerin takipten çıkma ile sonlandığı, sağlıkta ve iyi günde ömürlük olan aşkların, ilk darbede ortadan kaybolan Mecnunların ve Leylaların olduğu bir dönemde elbette ruh eşini bulmak kolay olmuyor.  Bırakın ruh eşini bulmayı, en azından ruhuma kafama hayatıma ucundan kenarından azıcık denk biri olsun dediğinizde bile alternatifler çok kısıtlı. 

Bu siyah beyaz gerçekleri ortaya koyduktan sonra gelelim işin renkli tarafına...

Çoğumuzun bildiği üzere renkler insanların ruh halini ve hislerini etkiler. Bazen sadece renklerini sevdiğimiz için satın aldığımız şeyler vardır. Ya da renkleri bizi mutlu ediyor diye gittiğimiz mekanlar. Kısacası renkler insanların tercihlerinde önemli rol oynar.

Renk konusunda yapılan araştırmalar renklerin iki kişi arasında bir kimya yaratabileceğini ortaya koyuyor. Renkler sayesinde karşımızdaki insan bize ya da biz ona çekici gelebiliriz ve bu bilgi özellikle romantik bir buluşmanın ilk karşılaşması için oldukça önemli.

Erkekler kadınları etkilemek için hangi renkleri tercih etmeli?

Erkekler kadınları etkilemek için hangi renkleri tercih etmeli?

Kadınların erkek giyiminde en çok hangi renkleri beğendiğine dair birçok araştırma gerçekleştirilmiştir. Tabii ki bu sonuçlar birçok kadının erkek giyiminde en çok beğendiği tercihler ama siz bu renklerden herhangi birinde kendinizi rahat hissetmiyorsanız dilediğiniz gibi giyinin! Ancak bir kadını ilk buluşmada etkilemek veya bir kadın tarafından beğenilmek istiyorsanız bu renklerin gücünden faydalanabilirsiniz. Peki hangi renkleri tercih etmelisiniz?

KIRMIZI:

Can alıcı kırmızı kadınların en çok beğendiği renklerden biridir ve hemen fark ederler. Erkekler kırmızı bir kazak, tişört, gömlek veya kravat detayı kadınlar tarafından çekici bulunur. Kırmızı güç, sağlık, para, sosyal statü ve tutkunun rengidir. Kırmızı rengi tercih eden erkekler sadece çekici görünmekle kalmaz, aynı zamanda yüksek bir sosyal statüye sahip olduğu algısını da karşı tarafa geçirmiş olur. Aynı zamanda kırmızı giyen erkekler daha özgüvenli görünür ve özgüvenli erkekler kadınlara daha çekici gelir. 

MOR: 

Medical Daily’de yayınlanan bir ankete göre mor giyinen erkekler bir kadına arkadaşlık teklifi ettiğinde evet cevabı almaları çok daha yüksek! Ankete katılan kadınların %36’sı mor giyen erkeklerin romantik arkadaşlık teklifine evet cevabı vereceklerini belirtmiştir. Bu bilgiler ışığında arkadaşlık teklif edeceğiniz zaman mor renkli kıyafetlerinizi dikkate almak faydalı olacaktır. 

MAVİ: 

Esquire dergisinin anketine göre kadınlar erkeklerde en çok mavi rengi beğeniyor. Araştırmaya katılan kadınların %42’si erkeklerde mavi rengi tercih etmiştir. Aslında bu sonuç çok da şaşırtıcı değil. Dünya çapında yapılan tüm araştırmalarda insana en güven veren rengin mavi olduğu bilgisi ile karşılaşıyoruz. Kadınların genellikle bir ilişkide öncelikli beklentisi güvendir. Haliyle güveni temsil eden mavi rengin kadınlar tarafından beğenilmesi oldukça doğal bir durumdur. Maviden laciverte tüm tonlar erkeklerin kadınlar tarafından beğeni kazanmasında etkili olacağını romantik bir buluşmaya giderken unutmayınız.   

SİYAH: 

Dünya’nın farklı yerlerinde yapılan araştırmalarda kadın katılımcılar siyahın  erkeklerde en çok beğendikleri ikinci renk olduğunu belirtmiş olsalar da İngiltere’deki bir giyim sitesinin 1000 kişi ile gerçekleştirdiği ankette siyah renk  mavinin popülerliğini ikinci sıraya düşürmüştür. Bu ankete göre siyah, romantik bir randevu için en ideal renk olarak seçilmiştir. Bu araştırmada kadınların %66’sı siyahı, ikinci sırada ise maviyi tercih etmiştir. Siyah, şıklığın, zarafetin, özgüvenin, zekanın, gizemin ve seksiliğin rengidir. Siyahın ciddiyet algısı kadınlar için bir diğer çekici unsur olmuştur. 

BEYAZ: 

Esquire dergisinin yapmış olduğu ankete göre kadınlar erkeklerde beyaz tişört ve kot pantolon kombinini çok beğeniyor. Hatta bu sportif ve günlük şıklığı, smokin giyen erkeklerden daha çok beğeniyorlar. Kadınlar için beyaz tişört beyaz gömlekten daha çekici algılanıyor. Beyazın şıklığı su götürmez bir gerçek!  Beyazın kişilik özellikleri dikkati alındığında karşı tarafa verdiği netlik, dürüstlük ve masumiyet algısı elbette kadınların erkekler üzerindeki bu beğenisini tetikliyor olsa gerek.

Renkli gözlü erkekler dikkat!

Elbette doğru renk seçimi kadınların beğenisini kazanmak için önemli. Ancak tüm bunların yanında yapılan anketlerde kadınlar renkli gözlü erkeklerin gözlerine uyumlu renklerde kıyafet seçimlerini çok beğendiklerini söylemişlerdir. Örneğin gözleriniz yeşil mi? O halde biliniz ki kadınların renk beğenileri araştırmalarında öne çıkan renklerden biri olmamasına rağmen, yeşil renkte bir kazak sizi diğer renklere kıyasla çok daha çekici gösterebilir.

Kadınların erkeklerde beğenmediği renkler nelerdir?

Kadınların erkeklerde en çok beğendiği renkler kadar hiç beğenmediği renkler de var. Bu yüzden özellikle romantik bir buluşmaya gidiyorsanız bazı renkleri giymekten kaçınabilirsiniz. Peki hangi renkleri giymekten kaçınmalısınız?

Turuncu ve kahverengi birçok araştırmada en az beğenilen renkler olmuştur. Romantik buluşmanızı riske atmak istemiyorsanız bu iki renkten uzak durmanızı öneririm. Bu renklere ilişkin ufak bir hatırlatma yapmakta fayda var.  Her ne kadar bu renkler kıyafet rengi olarak beğenilmese de, kahverengi ayakkabılar elbette oldukça şık bir şekilde diğer renkteki kıyafetler ile kombinlenebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın