Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Buraya! Jinekoloğa Gittiğinizde Olması ve Olmaması Gereken Şeyleri Biliyor musunuz?

etiket Kadınlar Buraya! Jinekoloğa Gittiğinizde Olması ve Olmaması Gereken Şeyleri Biliyor musunuz?

Kadın hastalıkları ve sağlığı için çalışan jinekologlar ne gibi kontroller yapar? Muayenede olması ve olmaması gereken şeyler nedir? Her kadının bilmesi gereken bu soruların cevaplarını huffingtonpost'tan derledik.

Kaynak: https://www.huffingtonpost.com/entry/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dr. Sigal Klipstein: "Kontrol hakkında yaşadığınız kötü bir tecrübe varsa bunu jinekoloğunuza önceden söylemelisiniz. Kadınların rahat hissetmesi önemli."

Jinekologla ilk görüşmeniz organ muayenesi ile başlayabilir. 'Bu aşamada doktorunuz vulvanıza bakacaktır ve size de bakmanız için ayna verebilir.' diyor Dr. Sigal Klipstein ve ekliyor: 'Bu vücudunuzu tanımanız için iyi bir fırsat.'

Bundan sonraki aşama 21 yaşından büyük kadınlar için gerekli olan pelvik bölge kontrolüdür. 'Doktorunuz küçük bir fırça yardımıyla rahim boynundan doku örneği alır.' diyor Dr. Klipsten. 'Ardından sıra iç kontrole gelir. Jinekoloğunuz eldiven takar ve parmaklarıyla vajinanın içini kontrol eder.' 

Bunların hepsi 5 ila 7 dakika kadar sürmektedir.

"Doktorunuza sormak istediğiniz her soruyu sorun. Eğer sizi dinlemeyip susturuyorsa sizin için iyi bir doktor değil demektir." diyor Dr. Marry Rosser.

Doktorunuzun sizi muayene ederken çeşitli sorular sorabilir. Bunlar genelden özele doğru gider. Genel sağlığınız, cinsel yaşamınız ve şikayetlerinizle başlayıp, madde kullanımı ve depresyon halinde olup olmadığınız gibi spesifik şeyleri öğrenmek isteyebilir. Bunların hepsi kadın hastalıklarını etkiliyor ne de olsa.

İşte muayeneniz sırasında olmaması gereken şeyler!

Doktorunuz sizinle gerektiği kadar temasa geçmelidir. Üstte belirtilen prosedürleri size açıklayarak yapmalıdır. Herhangi bir konuda rahat değilseniz doktorunuzun durmasını istemekten çekinmeyin.

Muayene sırasında cinsel bölgenizin fotoğrafı çekilemez. Bunu gerektiren nadir bir durum olduğunda size önceden bildirilir ve gerekli resmi evrakları imzalamanızı isterler.

Kendi iç sesinizi dinleyin. Eğer bir şeylerin doğru olmadığını düşünüyorsanız büyük ihtimalle haklısınızdır.

Muayene sonrasında içinize sinmeyen bir şeyler varsa bunu yetkili insanlarla paylaşın. Jinekolog tecrübesi olan kadın arkadaşlarınız neyin normal ve neyin tuhaf olduğu konusunda yorum yapabilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
330
39
37
9
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aleyna

jinekologların çocuğunu işe getir günü var mıdır acaba :)))