Görüş Bildir
Haberler
Kaan Kayabalı Yazio: Yeni Medya Hareketi "Yazio" Nedir?

etiket Kaan Kayabalı Yazio: Yeni Medya Hareketi "Yazio" Nedir?

Yazımın başlığı adeta bir SEO makalesi başlığı gibi oldu ama sıkıntı değil. Yabancılık hissetmeyin diye şöyle bir klasik haber sitesi girişi yapayım; Yazio nedir, Yazio neden var, Yazio’nun amacı ne, Yazio’da yazmak için ne yapmak gerekir? Bu soruların cevabının hepsi, aşağıda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio’nun isim hikayesini katıldığım konferans ve konuşmalarda çok defa anlatmışımdır. Onedio’yu hayal ederken, herkesin aynı Twitter’da tweet atar gibi haber ya da köşe yazısında yazabileceği bir platform hayal etmiştik.

Hatta sadece kişiler değil, ürün ve hizmetleri hakkında haber vermek isteyen kurum ve kuruluşlar da yazı yazabilsin, bu sayede bilgi/haber verme süreçlerini daha haber ajanslarından bağımsız hale getirelim, yeni çağa daha uygun olsun diye planlamıştık. İsmimizi de bu yüzden O Ne Diyor anlamına gelen, daha da akılda kalan bir isim olarak Onedio seçmiştik.

Tabii her girişimde olduğu gibi Onedio girişiminde de işler planladığımız gibi gitmedi...

Okuyucu olmadığı için insanlar haber üretmedi, kimse haber üretmediği için de okuyucu olmadı. Bir Meksika açmazı ile karşı karşıyaydık. Bu yüzden kendi editoryal kadromuzu oluşturup diğer kullanıcıları da içerik hazırlamaya teşvik etmek istedik ve bugünkü bildiğimiz hali ile Onedio ortaya çıkmış oldu. Özellikle içerik/haber tüketimi için sosyal medyayı tercih eden kullanıcıları hedefleyen bir medya şirketinin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu gördük ve sürekli editoryal ekibimizi geliştirdik.

Bir yandan da ilk verdiğimiz söze sadık kalıp Onedio’da kullanıcıların içerik üretebilmesine olanak sağladık. Gelen her içeriği kontrol eden, eğer bu içerik belli kriterleri sağlıyorsa, Onedio anasayfasında yayına alan bir operasyon kurguladık ve yıllardır başarı ile çalışıyor. Yazio sonrası odaklanacağımız konsept kullanıcı içerikleri konusunda da vites arttırmamıza olanak sağlayacak ancak o başka bir yazının konusu, önümüzdeki ayların projesi diyelim.

Şu an Türkiye’nin dijitale odaklı en büyük editör ekibiyle çalışıyor, yüzlerce gönüllümüzle birlikte her gün onlarca yeni ve orijinal içerik üretiyoruz.

Şu an Türkiye’nin dijitale odaklı en büyük editör ekibiyle çalışıyor, yüzlerce  gönüllümüzle birlikte her gün onlarca yeni ve orijinal içerik üretiyoruz.

Günde 5 milyon kişiye dokunan, tüm sosyal medya platformunda milyonlarca takipçisi olan, Türkiye’nin en büyük bağımsız yeni medya şirketi haline geldik ve durmaya hiç niyetimiz yok.

Onedio’nun amacı okuyucularına gerçekten bilmeleri gereken haberleri sunmak, sosyal medyada konuşulan konuları derlemek, özetlemek, bunun yanında da eğlendirici ve bilgilendirici içerikler yayınlamak. Ana akım okuyucu kitlesine sahip olan Onedio artık biraz daha niş içerikleri de okuyucularıyla buluşturmak istiyor. Konusunda uzman kişilerin kaleme aldığı, okurken doğruluğundan ve güvenilirliğinden emin olduğunuz yazılara artık Onedio Yazio aracılığı ile ulaşabileceksiniz.

İlk lansmanımızda birbirinden değerli, alanında uzman 70’e yakın kişi ile çalıştık. Bu sayıyı yıl sonuna kadar 300’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız aklınıza gelebilecek her konuda, uzman kişilerin gündemi değerlendiren, yorumlayan ve sizleri bilgilendiren yazılarına ulaşabilmeniz. Medyanın bu kadar konsolide olduğu, üretilen orijinal içeriklerin ve haberlerin bu kadar azaldığı bir dönemde sektörümüzün tam da ihtiyacının bu olduğunu düşünüyoruz.

Onedio gibi çok takip edilen ana akım medya sitelerinde, kaliteli içerik azlığının, okurların daha çok magazinsel, sansasyonel, provokatif ve kutuplaştıran haberlere olan ilgisinin bir sonucu değil aslında sebebi olduğunu iddia ediyoruz.

İşte tam da bu yüzden Yazio yazarlarının hazırladığı içerikleri Onedio’nun en görünür yerlerinden sizlere sunacağız, milyonlarca kişinin takip ettiği sosyal medya hesaplarından paylaşacağız. Hatta bununla da kalmayıp, bu yazıların ürettiği tüm reklam gelirini Make A Wish ve Unicef'e bağışlayacağız.

İşte tam da bu yüzden Yazio yazarlarının hazırladığı içerikleri Onedio’nun en görünür yerlerinden sizlere sunacağız, milyonlarca kişinin takip ettiği sosyal medya hesaplarından paylaşacağız. Hatta bununla da kalmayıp, bu yazıların ürettiği tüm reklam gelirini Make A Wish ve Unicef'e bağışlayacağız.

Yani siz okurlarımız bu yazıları okurken zaman zaman bilgilenecek, zaman zaman şaşıracak, zaman zaman eğlenecek, aynı zamanda da gördüğünüz reklamların iyi bir amaç doğrultusunda kullanıldığına emin olacaksınız ki, daha çok tıklayın, daha çok okuyun, daha çok bilgilenin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğer siz de bu satırları okurken, ben de Yazio’nun bir parçası olabilirim, uzman olduğum konudaki yazılarımı Onedio’nun milyonlarca takipçisi ile paylaşabilirim diyorsanız hiç beklemeden yazio@onedio.com'a mail atın, bu yeni medya hareketinin bir parçası olun!

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. :)

Kaan Kayabalı

Onedio Kurucu Ortak - CEO

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
45
17
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yulier

Sevgili Onedio! Onedio'da içerik yapmak için yöntemlerin anlatıldığı bir başlangıç videosu var mı? Eğer yoksa lütfen bir tanecik hazırlar mısınız? Çünkü içer... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ben bi iki tane hazırladım. Çok zor değil aslında. Sadece içerikte kullandığım gif'ler hiçbi yerde bulunmasın bana özel olsun diye kendi gif'lerimi yaparken ... Devamını Gör

Hayırlı olsun efendim . Onedio yu tee ilk zamanlardan beri okurum ve evet itiraf ediyorum sayelerinde ne kadar cahilmişim dediğim çok şey oldu . Sayelerind... Devamını Gör

Ergün Zereyak

SJW tayfasını biraz daha sık kontrol edebilir misiniz? Farkındalık yapacağım diye saçmalayanlarla dolu.