Görüş Bildir
Haberler
Japonya’da Dronelar Golfçülere Top ve İçecek Getirmede Kullanılacak

Japonya’da Dronelar Golfçülere Top ve İçecek Getirmede Kullanılacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Japon firması Rakuten, droneları farklı alanlarda kullanan e-ticaret devleri olan Amazon ve Alibaba’ya katılıyor. Tokyo merkezli firma, Japonya’nın en büyük online ticaret firması ve bu hafta drone ile sipariş dağıtımı için golf sahasında testlere hazırlandığını duyurdu.

Endüstriyel amaçlarla droneler ve robotikler geliştiren Rakuten, Otonom Kontrol Sistemleri Laboratuvarı (ACSL) için yeni finansman olduğunu doğruladı. 2013’te Chiba Üniversitesi’nde açılan ACSL, ‘Mini Surveyor’ isimli otomatik inceleyen, denetleyen ve gözleyen dronelar sunuyor.

Rakuten’in ACSL’nin yüzde yirmi hissesini aldığını biliyoruz ancak ödenen rakam tam olarak belli değil. Yapılan açıklamaya göre, endüstriyel droneların kullanımı ve Japonya menşeli teknoloji ve servislerle topluma yeniliklerin sunulması için her iki tarafın da birbirine destek olacağı söyleniyor.

Ancak dronelar ile yapılacak olan ilk testler endüstiyel amaçtan uzak gibi görünüyor. NHK’nın haberine göre, Mayıs ayında Rakuten ve ASCL, Chiba’daki bir golf pistindeki oyunculara içecek ve top taşıma görevi üstlenecek. Konsept son derece basit. Golfçüler saha içerisindeyken cep telefonları üzerinden serinletici bir içecek sipariş etmek istediğinde, teslimatı dronelar gerçekleştirecek.

Kaynak: http://techcrunch.com/2016/03/29/raku...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın