Görüş Bildir
Haberler
Jandarma Biber Gazıyla Müdahale Etti! Kötü Çalışma Koşulları Nedeniyle 3. Havalimanı İşçileri Eylem Başlattı

etiket Jandarma Biber Gazıyla Müdahale Etti! Kötü Çalışma Koşulları Nedeniyle 3. Havalimanı İşçileri Eylem Başlattı

İstanbul'daki 3. havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları ve iş cinayetleri nedeniyle bu sabah 06:30 itibariyle eylem başlattı. Şantiyeye giren servisleri durduran işçiler, hoparlörlerden yapılan 'eylem yapan işçilere ceza verilecektir' anonsuna ise hoparlörlerin kablolarını keserek tepki gösterdi.

Eylem yapan işçilere ise jandarma 'Yaptığınız eylem kanunsuzdur, dağılın' uyarısında bulundu. Dağılmayan işçilere jandarma biber gazıyla müdahale etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinden Denizcan Akar'ın haberine göre, yağmur altında servis beklediklerini, şantiyedeki yemek ve barınma imkanlarının çok kötü olduğunu, tahtakurusu ve pire gibi sorunların da olduğunu vurgulayan işçiler, çalışma koşullarının düzeltilmesini istiyor.

Sabah saatlerinde eylemlerine başlayan işçiler şantiye önünde toplanarak servislerin çıkışına engel oldu. Gazetecilere konuşan bazı işçiler ise çalışma koşullarının zorlukları hakkında bilgi verdi.

Şantiyede çalışan bir işçi iş kazaların söylenmediğini iddia etti.

Şantiyede çalışan bir işçi iş kazaların söylenmediğini iddia etti.

İsmini vermek istemeyen işçi, kazaların duyurulmadığını iddia ederek şöyle konuştu:

'Dün otobüs kazası oldu orada arkadaşımız yaralandı. Ondan önceki gün yine arkadaşlarımız yaralandı. Arkadaşımız çatıdan düştü o yaralandı. Metro göçüğünde arkadaşlarımız içeride kaldı. Söylenmiyor bunlar.'

'Odalarımız tahtakurusu, pire dolu'

'Odalarımız tahtakurusu, pire dolu'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma şartlarının çok kötü olduğunu vurgulayan 3. havalimanında çalışan işçi'Yağmurun altında bekletiyorlar. Odalarımız tahtakurusu, pire dolu' iddiasında bulundu.

'Patronlar bizimle muhatap olmuyor'

'Patronlar bizimle muhatap olmuyor'

Eylem hakkında bilgi veren bir diğer çalışan ise işçilerin yarısının şantiyede işbaşında olduğunu yarısının ise eylemde olduğunu söyledi. Patronların kendileriyle muhatap olmadığını söyleyen işçi patronların sorunları bir haftada halledeceklerini söylediklerini ama sorunları çözmediklerini iddia etti.

'Bir arkadaşımız yoğun bakımda bilgi alamıyoruz'

'Bir arkadaşımız yoğun bakımda bilgi alamıyoruz'

3.havalimanında çalışan işçi, her gün iki kişinin öldüğünü iddia ederek şöyle konuştu:

'Her gün iki ölü çıkıyor. Her gün yaralı arkadaşlarımız var. Şişli Etfal'de yatıyor bir tane arkadaşımız. Bize yoğun bakımda olduğu söylendi fakat bilgi alamıyoruz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Eylem yapanlara cezai işlem uygulanacak'

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ali Öztutan, eylem yapan işçilere hoparlörlerden ' eylem yapanlara cezai işlem uygulanacak' şeklinde anons yapıldığını belirterek işçilerin de hoparlörün kablosunu keserek yanıt verdiğini söyledi.

İnşaat İşçileri Sendikası'nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre video çeken işçiler tehdit edildi. Yapılan açıklamada 'Video çeken işçi arkadaşlarımıza ve üyelerimize “video çekimi yapanlar tek tek belirlenip cezalandırılacaktır” denilerek tehdit edildi' ifadeleri kullanıldı.

'3. havalimanı, iş cinayetleri, barınma, beslenmeleriyle ilgili sorunların yaşandığı bir yer'

Daha önce de eylem yapıldığını belirten Öztutan, 'Saatlerle ilgiliydi düzeltilmişti. Ama bu sefer bir adım atılmayınca bir eylem gerçekleştirildi. 3. havalimanında herhangi bir eylem başlamışsa bardağı taşıran son damladır. 3. havalimanı, iş cinayetleri, barınma, beslenmeleriyle ilgili sorunların yaşandığı bir yer' diyerek eylemin bir birikmenin sonucu olduğunu vurguladı.

Eylemin 09:45 itibariyle hala devam ettiğini belirten Öztutan 'Kaldıkları kampta servis kalkıyor. Bu servisler yetersiz. Bir saat sırada bekliyorlar birbirlerini ezerek biniyorlar. Bu bir sorun. Sırılsıklam bir şekilde binerek çalışmaya gidiyorlar' ifadelerini kullandı.

'Devletin kabul ettiği 30'dan fazla ölüm var'

'Devletin kabul ettiği 30'dan fazla ölüm var'
İçeriğin Devamı Aşağıda

3. havalimanı inşaatında yaşanan işçi ölümlerine ilişkin de açıklama yapan Öztutan 'Bakanlığın kabul ettiği 29'du 35'in üzerine çıktı. Şantiye açıldığından beri devletin kabul ettiği 30'dan fazla ölüm var. Rakamlarla ilgili tartışma var biz buna çok anlam veremiyoruz. Rakam tartışmasına girmek yerine açıklanan ölümlerle ilgili bir cezai işlem yapıldı mı? Bunu sormamız gerekiyor.' dedi.

Eylem alanına gelen jandarma işçilere anons yaparak eylemi bitirmelerini istedi.

Eylemi bitirmeyen işçilere jandarma biber gazıyla müdahale etti👇

İşçilerin eylemi sosyal medyanın gündeminde📌

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
471
176
77
26
17
13
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Daha önce bir haber vardı ''3. havalimanının adı Abdülhamid Han olacak iddiası'' diye. Hatta 'Atatürk olsun, Vecihi olsun' diye tartışılıyordu. O haberde 'bu... Devamını Gör

jugoslavenec

ne pis bi ülke olduk, sonunda adamın dediği olacak sanırım bokumuzda boğulacağız.

Fatih Selim Aktaş

AKP YE OY VERMESEYDIN ISCI EFENDI

Fatih Selim Aktaş

bu tarz isçilere iş verenler demiş hep erdoğan giderse daha kötü olur falan diye, e cahil insan aklı tabiki bunlarda kanmış yine akp ye vermiş