Görüş Bildir
Haberler
İzmir Metrosunda Saldırıya Uğrayıp Kırılan Heykel Eski Yerine Konuldu

etiket İzmir Metrosunda Saldırıya Uğrayıp Kırılan Heykel Eski Yerine Konuldu

Emre Ordu
17.06.2016 - 22:13 Son Güncelleme: 18.06.2016 - 17:14

İzmir'de metro istasyonunda bulunan ve bir süre önce bir vatandaşın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 'kızdığı' gerekçesiyle balyozla kırdığı 'müzisyen' heykeli kısmen onarılarak eski yerine konuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir metro istasyonunda bulunan heykel uzun süre tartışmaların odağı haline gelmişti. Uluslararası Heykel Çalıştayı kapsamında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan 'Müzisyen' adlı mitolojik figür olan heykel 'müstehcen' bulunduğu gerekçesiyle protesto ve çeşitli saldırıların hedefi olmuştu.

Heykel önce  AKP Gençlik Kolları üyesi bir grup tarafından protesto edilmiş ardından AKP Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz heykele kilit vurmuştu.

Uzun süre eleştiri ve saldırıların hedefi olan mitolojik heykel İzmir Büyükşehir Belediye çalışanı Serdar K. tarafından,İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 'kızdığı' gerekçesiyle balyozla kırılmıştı.

Heykele yönelik bu saldırı sosyal medyada büyük tepki çekmiş ve heykelin onarılarak tekrardan eski yerine konulması için kampanya başlatılmıştı.

Heykel eski yerine yan vaziyette konuldu

Heykel eski yerine yan vaziyette konuldu
zete.com

Heykel İzmir metrosunda düzenlenen törenle eski yerine konuldu. Heykeltraş ve sanatseverlerin katıldığı törende heykele yönelik bu saldırı kınandı.

Heykelin bulunduğu yere konulan ekranda ise heykele yapılan saldırının görüntüleri yayınlandı.

İspanyol heykeltraş Amancino Gonzales Andres eylül ayında gelerek heykele son halini vererek eski yerine dikecek.

CNN Türk, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
379
131
44
25
22
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Robert Gordon

Güzel şeyler de oluyor

Kevın De Bruyne

Bunu kıranı alıp atmadılar dimi hapse?

Kevın De Bruyne

Türkiye'de doğduğum ve burada yaşamak zorunda olduğum için utanıyorum. Bir para çıksa da siktirip gitsem gelişmiş ülkelere. Gericilerin ve yobazların hepsini... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

tercüman oldun dostum