Görüş Bildir
Haberler
İzmir'e Türkiye'nin Dört Bir Yanından Yardım Yağıyor: Bornova'daki Buz Pisti Tamamen Doldu

İzmir'e Türkiye'nin Dört Bir Yanından Yardım Yağıyor: Bornova'daki Buz Pisti Tamamen Doldu

İzmir’de depremin ardından toplama merkezine dönüştürülen Bornova’daki buz pisti, Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlarla doldu, taştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin ise yaralandığı depremin ardından Türk halkı bölgeye yardım göndermek için seferber oldu. Türkiye'nin dört bir yanından Bornova ilçesinde toplama merkezine dönüştürülen buz pisti, yardımseverlerin depremzedeler için gönderdiği gıda ve temizlik malzemesi, kıyafet, ısıtıcı, bebek maması ve bezleriyle doldu.

250 gönüllü çalışıyor

250 gönüllü çalışıyor

Toplama merkezinde görev yapan 250 gönüllü personel depremzedelere gelen yardımların yerine ulaşması için hummalı bir çalışma başlattı.

1 yaşındaki bebeğiyle toplama merkezine gelen yardımseverlerden Gülçin Başaran, 'Bebek bezi ve maması ile battaniye yardımında bulunduk. Bunlara ihtiyaç olduğunu düşündük. İhtiyaç varsa beşik getirmeyi de düşünüyoruz' dedi.

'Buraya çok yoğun bir destek var'

'Buraya çok yoğun bir destek var'

Buz pistinde görev yapan gönüllülerden Ezgi Aktaş, 'Buraya çok yoğun bir destek var. Deprem nedeniyle insanlar çok sıkıntı yaşadı. Ben buna kayıtsız kalamazdım. Dün sabah buradaydım. Gece hiç uyumadım. Yardımların yerine ulaşması için şevkle çalışıyorum. Burada duygusal anlar da yaşıyoruz. Dün 5 yaşında bir çocuk annesiyle gelip, oyuncaklarını bağışladı. Her oyuncağın üzerinde not yazılmıştı. Üzerlerinde 'İnşallah bir an önce evlerinize kavuşup mutlu olursunuz' notu vardı. Hepimiz bu manzara karşısında çok duygulandık' diye konuştu.

'Türk milleti birlik ve beraberlikte kilitlendi'

'Türk milleti birlik ve beraberlikte kilitlendi'

Toplama merkezi sorumlusu Zeki Kapı, ülkenin her yerinden yardım kolilerinin kendilerine ulaştırıldığını belirtip, 'Yaşadığımız depremden sonra İzmir halkı ve Türk milleti birlik ve beraberlikte kilitlendi. Depremzedeleri yalnız bırakmadık. Depremden bu yana burada yoğun bir çalışma içindeyiz. Herkes gönüllü olarak görev yapıyor. Yaşlısı genci İzmir dayanışmasına ortak oldular. Yaraları birlikte sarmaya çalışıyoruz. Yoğun bir şekilde gıda ve hijyen malzemeleri geliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yardım kolilerini hazırlıyoruz. Depremzedelerin ihtiyaçlarını her anlamda karşılamaya çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
69
13
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

belirli bir kesimi uzak tutmakta önemli. çalıp suriyelilere gönderirler.

ufukdiyoki

İhtiyacı olmadan alıp satanlar nitelikli dolandırıcılıktan yargılanmalı.

Emre Çağlıoğlu

bölüşürsek tok oluruz bölünürsek yok oluruz çok güzel görüntüler be