Görüş Bildir
Haberler
İzmir'deki Folkart Yangını Söndü mü? Narlıdere Folkart Yangını Neden Çıktı, Ölü Var mı?

İzmir'deki Folkart Yangını Söndü mü? Narlıdere Folkart Yangını Neden Çıktı, Ölü Var mı?

Yasemin Altunterim
28.04.2023 - 00:50 Son Güncelleme: 28.04.2023 - 09:57

İzmir Narlıdere'de bulunan Folkart'ta büyük bir yangın çıktı. Kısa sürede tüm binayı saran yangın vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Yenikale Mahallesi'nde bulunan 4 bloklu Folkart Sitesi'nde çıkan yangın gündemin öne çıkan konusu oldu. Vatandaşlar yaşanan felaketle ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki Folkart yangını söndü mü? Narlıdere'deki yangın neden çıktı? Yangında ölen ya da yaralanan oldu mu?

Konuya dair tüm detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'e bağlı Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart adlı bir sitede çıkan yangın sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

İzmir'e bağlı Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart adlı bir sitede çıkan yangın sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü.

Alev alev yanan site İzmir'in birçok noktasından görülebildi.  Canını kurtarmak için bazı vatandaşlar binadan koşarak uzaklaşmaya çalırken bazıları ise balkonlardan atladı.

Folkart Yangını Söndü mü?

Folkart Yangını Söndü mü?

Çıkan yangının kısa sürede yayılmasının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. İzmir'den birçok yerinden görülebilen yangına müdahale edilmesi için Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri yönlendirildi.

Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu binada yaşayanlar büyük panik yaşadı. Bazı vatandaşlar hayatlarını kurtabilmek için camlardan aşağı atladı. Pek çok konut sakinin de binadan kurtulmak için yangınların arasında koşmaya çalıştığı görüntülendi. 

8 katlı binada saat 22.00 sularında çıkan yangına yapılan müdahale saatler sürdü. Havadan müdahalelerin de yapıldığı yangın 8 saatin ardından 06.00 sularında diğer bloklara da sıçramadan kontrol altına alındı.

Yangında Son Durum Ne?

Yangında Son Durum Ne?

Yangının çıktığı binada mahsur kalan bir kedi ile köpeği itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. 27 Nisan Perşembe gecesi saat 22.00 sıralarında başlayan yangın, yoğun çalışmaların ardından diğer bloklara da sıçramadan kontrol altına alınması bir nebze olsun yürekleri rahatlattı.

Havanın aydınlanmasıyla beraber zarar da ortaya çıktı.  Soğutma çalışmalarının başladığı binada alevlere adeta teslim olan 3. bloktaki daireler kullanılamaz hale geldi. Lüks binada büyük çapta maddi hasar da oluştu.

Folkart Sitesindeki Yangın Neden Çıktı?

Folkart Sitesindeki Yangın Neden Çıktı?

Sitenin 8 katlı ve 168 daireden oluşan bir binasında çıktığı tespit edilen yangının nedeni de araştırılıyor. Ekipler tarafından yapılan ilk belirlemelere göre, yangının elektrik kontağından çıktığı tespit edildi. Yaşanan korkutucu yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangında Ölen Oldu mu?

Yangında Ölen Oldu mu?

Yangının başladığı sırada henüz çevreye yayılmadan binada oturanların tahliye edildiğini açıklayan İzmir Valisi Selim Köşger, 'Bir blok aşağı yukarı tamamen yanmak üzere. Diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. Sevindirici olan şu; site yöneticisi yangın başladıktan sonra tüm site sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi var elimizde' ifadelerini kullandı.

Can kaybı yaşanmadığını dile getiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise 'Şu ana kadar çok şükür can kaybı bilgisi yok' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangında Yaralalan Var mı?

Yangında Yaralalan Var mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla iligili Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Bakan Koca, 'İzmir Narlıdere'de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir.'' açıklamasını yaptı.

Folkart Sitesi Kime Ait, Mimarı Kim?

Folkart Sitesi Kime Ait, Mimarı Kim?

İzmir'in lüks yapılarından biri olan Folkart Sitesi hakkında yapılan araştırmalar da hız kazandı elbette. Saya Grup tarafından kurulan 4 bloklu Folkart firmasının yönetim kurulu başkanı, Sancak Ailesi üyesi Mesut Sancak'tır.

Ahşap dizayna sahip Folkart'ın mimarı ise Emre Arolat'tır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın