Görüş Bildir
Haberler
Mendil Satan Suriyeli Çocuğu Dövenler Hakkında Şikayet

Mendil Satan Suriyeli Çocuğu Dövenler Hakkında Şikayet

Onedio Medya
21.07.2015 - 18:50 Son Güncelleme: 22.07.2015 - 16:54

İzmir’de yemek yiyen müşterilerin masalarına giderek mendil satmaya çalışan Suriyeli bir çocuk, esnafın saldırısına maruz kaldı. Suriyeli çocuğu döven esnaf için yasal süreç başlatıldı. Polisin iki günlük çabası sonucunda çocuğun annesi emniyete getirilerek esnaftan şikayetçi olması sağlandı. Çocuğu darp ettiği iddia edilen esnaf, o an başka biriyle kavga eden Suriyeli çocuğu korumak için kavgaya müdahil olduklarını ve olayın yanlış anlaşıldığını öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu?

İzmir’de bir lokantada yemek yiyen müşterilere mendil satmaya çalışan Suriyeli çocuk, esnafın saldırısına uğradı. Türkçe bilmediği için ismi öğrenilemeyen Suriyeli çocuk, Basmane Meydanı'nda lokantada yemek yiyen vatandaşların yanına gitti.

Çocuğun alandan uzaklaşmasını isteyen lokanta çalışanı, çocuğun direnmesi üzerine küçük çocuğu tokatlamaya başladı. Çevredeki vatandaşların olaya müdahalesine rağmen çocuğu yere yatırarak dövmeye devam eden lokanta çalışanı, darbeleriyle Suriyeli çocuğun burnunu kanattı.

Fotoğraflar: @ahmetseref

Ağlayarak uzaklaştı

Aldığı darbelerden korunmak için masalara sığınan Suriyeli çocuk, ağlayarak oradan uzaklaşmaya çalıştı. 

Bazı vatandaşlar çocuğa yardım etmek istedi ancak korkan çocuk kimseyi kendine yaklaştırmadı. 

Çevredeki Suriyeli vatandaşların da araya girmesiyle yardımı kabul eden çocuk, kanayan burnunu yıkadıktan sonra ağlayarak uzaklaştı.

Dövenler hakkında şikayet

Hürriyet'ten Banu Şen'e konuşan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya iki günlük arama sonucunda Suriyeli çocuğa ulaşıldığını ve esnaf hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirdi.

Uzunkaya, “Duyduğumuz anda ekiplerimiz aramaya başladı. İki günlük aramanın sonucu çocuğa ulaşıldı. Konu şikayete bağlı suçlar kapsamında olduğundan annesiyle emniyete getirilip şikayetçi olmaları sağlandı. 

Esnafla ilgili işlem başlatılıp olay savcılığa intikal etti. Ayrıca çocuk ve annesine yardım konusunda gerekli girişimlere başladık' diye konuştu.

Esnaf konuştu

Olaya karışan Suriyeli çocukları mekanından müşterilerin rahatsız olmaması amacıyla güzel bir dille uyardığını belirten işletmeci Adnan Peyi, olay anını şöyle anlattı:

“Bayramın ikinci günü mendil satan bir çocuk yine küçük bir kızla kavga ediyorlardı. Biz de onlara mekanın önünde müşteriyi rahatsız etmemeleri amacıyla uzaklaşmalarını söyledik, ‘buradan gidin’ dedik. Uzaklaşıp 10 metre ileride yine kavga etmeye başladılar ve biz de ayırmaya gittik. Hatta bunlar birbirlerine sandalye fırlatırken benim koluma geldi. Ardından yabancı uyruklu üç kişi olayı biz yapıyoruz zannettiler ve bizimle kavga etmeye geldiler. Sonra bir tartışma oldu çocuk yere düşmüş, burunu az bir şey kanamış. Olay buydu, başka bir olay yok.”

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün olayın ardından harekete geçtiği Suriyeli çocuğa ulaşıldığı ve esnaf hakkında yasal işlem başlattığı öğrenildi.

İHA ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
7
6
5
2
1