Görüş Bildir
Haberler
İzmir'de Metro'da Kalbine Yenik Düştü

İzmir'de Metro'da Kalbine Yenik Düştü

İzmir Gündem
18.11.2014 - 16:37 Son Güncelleme: 18.11.2014 - 18:54

İzmir'de Metro'da Kalbine Yenik Düştü

İzmir'de metroda kalp krizi geçiren ve makinistin dikkati sayesinde çağrılan sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Abdullah Bağcı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bağcı'nın kalp krizi ve sağlık ekiplerinin müdahalesi kamera kayıtlarına an be an yansıdı. Dün saat 07.30 sıralarında, Evka-3 - Fahrettin Altay seferini yapan metro trenine binen 75 yaşındaki Abdullah Bağcı, Konakistasyonunu geçince rahatsızlandı. Dikkatli makinist Bülent Yılmaz içeriden gelen hırıltı seslerini duyunca kapalı devre sistemde bir yolcunun yığıldığını görünce hemen acil yardım istedi.

Bu sırada yolcular yaşlı adama kalp masajı yapmaya başladı. Metro Üçyol istasyonuna geldiğinde duruş yaptırılan trene giren eğitimli metro personeli Bağcı'ya kalp masajı yaparak hayata döndürdü. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri de, önce trende müdahale edip ambulansa aldıkları Bağcı'yı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. 

Abdullah Bağcı tedavi gördüğü hastanede bugün sabah hayatını kaybetti. Öte yandan kalp krizi geçiren yaşlı adamın görüntüsü ve sağlık ekiplerinin müdahalesi güvenlik kameralarına an be an yansıdı.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Diğer yandan, Abdullah Bağcı'nın kurtarılması için gösterilen yoğun çaba metronun içindeki güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde Bağcı'nın kalp krizi geçirdiği an ve sonrasında hemşire olduğu öğrenilen bir kadının ilk müdahaleyi yapması yer alıyor. Daha sonra Üçyol istasyonuna gelen metro treni burada bir süre duruyor ve istasyon şefi Hüseyin Özkan kalp masajı yapmaya devam ediyor. Trenin içinde Bağcı'ya müdahale edilirken vatandaşlar da olanları izliyor, bazı vatandaşların olan biteni cep telefonuna kaydettiği görülüyor. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, bir sürede daha müdahaleyi sürdürdükten sonra Bağcı'yı hastaneye götürüyor.

Kaynak: http://konak.izmirgundem.com/haber/iz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0