Görüş Bildir
Haberler
İzleyecek Korku-Gerilim Filmi Kalmadı Diyenler Buraya: Nispeten Daha Az Bilinen 23 Film

İzleyecek Korku-Gerilim Filmi Kalmadı Diyenler Buraya: Nispeten Daha Az Bilinen 23 Film

Anıl K.
03.07.2016 - 01:35

Daha önce 'En iyiler' başlığı altında The Ring, The Thing gibi önemli filmleri listelemiştik. Korku filmlerini silip süpürdüm diyorsanız bir de bu filmlere göz atmalısınız, izlemediğiniz birkaç film mutlaka çıkacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Kapan / Hush (2008)

IMDb: 6.0

Zakes Abbott kız arkadaşı Beth'le birlikte bir otoyolda yolculuk ediyordur. Yolda bir kamyona çarpmaktan son anda kurtur. Ama kamyon şöförü sinirlenip Zakes'i otoyolda kovalamaya başlar.

Kovalamaca esnasında kamyonun kapısı aralandığında Zakes bir kadın cesedi görür. Bunun gerçekliğini sorgularken bir benzinliğe girdiğinde de kız arkadaşı birden ortadan kaybolur. Sevgilisini deli gibi etrafta ararken kendini kimsenin geçmediği otobanda kedinin kovaladığı fare gibi hisseder.

22. Göz / Gin gwai (2002)

IMDb: 6.1

Kornea nakli yapılmış bir kız korkunç şeyler görmeye başlar. İki yaşından beri kör olan Mun, 18 yıl sonra, çığır açan bir tıbbi ameliyat sonucu görme yetisine kavuşmuş ve hayatında yepyeni bir sayfa açmıştır. Etrafındaki güzel kaosa yavaş yavaş alışan Mun, görme alanının kenarlarında gri şekillerin dolaştığını fark eder. Görme yetisi genç kız için katıksız bir lütuf değildir: Tuhaf, karalara bürünmüş figürlerin yeni ölmüşleri öbür dünyaya götürdüğünü ve insan yaşamının dokusunda kayıp yollar ören ruhları yükselttiğini görür. Mun ölüleri daha sık görmeye başlarken, tüm çevresi de titreşmeye ve kendininkine yabancı bir dünyaya dönüşmeye başlar. Bunun üzerine Mun, giderek hassaslaşan ruh sağlığını kurtarmak için Tayland'ın kuzeyindeki bir köye, bakışıyla lanetlendiği, organ sahibi kişinin kimliğini bulmaya gider...

21. Manyak / Maniac (2012)

IMDb: 6.1

Frank, engelleyemediği içgüdüleri ve travmatik geçmişi nedeniyle tanıştığı kadınları vahşice katletmektedir. Bir rastlantı sonucu tanıştığı Anna genç  ve hayat dolu bir fotoğrafçıdır. Anna, Frank'in mankenlerini görür ve işlerindeki yaratıcılığa ve kusursuzluğa hayran kalır. Zamanla aralarındaki ilişki samimi bir yüz kazanmaya başlarken, Frank genç kadını tedirgin edici bir saplantı haline getirmeye başlar. Frank, Anna'yı her gördüğünde onu öldürmeye bir an daha yaklaşmaktadır.

80'lerde William Lustig tarafından çekilmiş olan Aja'nın yeniden çevrimi olan film; atmosferi, müzik seçimleri ve sıradışı şehir temsiliyle ilkinin gölgesinde kalmamayı başarıyor.

20. Derin Kabus / As Above, So Below (2014)

IMDb: 6.1

Paris sokaklarının altında, sayısız ruhun ebedi yuvası olan ve kilometrelerce uzanan yeraltı mezarları bulunur. Bir kaşif ekibi, bilinmeyen kemik labirentine girdiğinde bu ölüler şehrinin barındırdığı sırrı ortaya çıkarır. Bir delilik ve dehşet yolculuğu olan As Above, So Below, hepimizin peşini bırakmayan kişisel şeytanları ortaya çıkarmak üzere insan ruhunun derinliklerine ulaşıyor.

19. Frozen (2010)

IMDb: 6.2

Snowboardcu üç genç, telesiyejin arızalanması sonucu dağda mahsur kalırlar. Donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gençler, ölüm korkusuyla paniğe kapılırlar. Evdeki hesap çarşıya uymamıştır; zira yaşamak istedikleri macera, hayatta kalmak için yeterince güçlü olup olmadıklarının sınandığı bir sınava dönüşmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. 39. Dosya / Case 39 (2009)

IMDb: 6.2

Emily pek çok şey görmüş geçirmiş olduğunu düşündüğü sırada, 10 yaşındaki Lilith Sullivan onun en yeni ve en gizemli vakası haline gelir. 

Anne-babası Lilith'i öldürmeye çalıştığında, Emily'nin en çok korktuğu şey doğrulanmış olur. Emily, Lilith'i kurtarır ve uygun bir bakıcı aile denk gelene kadar onu yanına almaya karar verir.

Esas dehşet de o zaman başlar...

17. Kurt Kapanı / Wolf Creek (2005)

IMDb: 6.3

Tam da çalılıklar arasında yürümenin güvenli olduğunu düşündükleri sırada Mick Taylor çıkagelir… Kristy, Ben ve Liz, yirmili yaşlarında üç genç arkadaş, Avustralya’ya doğru bir tatile çıkarlar. İstedikleri yeni mekanlarda var olmak, taptaze heyecanlara bulaşmaktır. Ancak Wolf Creek Parkı'na gelip de geleceklerine dair pembe hayallere sürüklenirlerken kendilerini bekleyen dehşet dolu dakikalardan habersizdirler. An gelip de arabalarının arıza yapmasından ötürü yolda kaldıklarında, Mick Taylor’ın kamyonetinin farı ile aydınlanan yolları çıkmaza götürecektir onları. Başlangıçta bu kendilerine uzanan bir yardım eliymiş gibi görünse de korkunç bir sürecin başlangıcından öte bir şey değildir. Film, Avustralya’da yaşanan gerçeklere temas ediyor.

16. Şeytan / Devil (2010)

IMDb: 6.3

Gökdelenler, dev binalar, klostrofobi ve 'kapatılmışlık hissi', özellikler seksenler-doksanlar hattında üretilen bir çok filmin de ana konusu olarak kullanılagelen temalar olarak dikkat çekiyor. İşte 2010 yılında çekilen 'Devil' da benzer bir durumdan hareketle göğe yükselen dev apartmanların içindeki kuşatılmış bireyin korkularına değiniyor. Bir grup insan bir gökdelenin asansöründe mahsur kalır, buraya kadar tek sorun bu gibi görünse de aralarında bir kişinin şeytan olduğunu henüz bilmiyorlardır. M. Night Shyamalan’ın öyküsünden uyarlanan filmin yapımcılığını da yine Shyamalan üstlenmiş.

15. Sığınak / Hidden (2015)

IMDb: 6.4

Mutlu ve huzurlu hayat süren orta gelirli bir ailenin sıradan günleri, evlerindeyken aniden bir salgın dünyayı esareti altına almaya başlar.

Salgından korunmak için sığınağa saklanan aileyi, korku dolu olaylar beklemektedir.

14. Öbür Dünyadan / The Awakening (2011)

IMDb: 6.5

İngiltere, 1921. I. Dünya Savaşı'nın yaşattığı acılar ve kayıplarla oldukça çok yara almış bir ülke. Travmatik acıların ortasında herkes doğaüstü güçlere inanma eğilimindeyken, Florence Cathcart adında sahtekarlıkları, asparagasları çözme ve 'hayaletleri yakalama' konusunda uzman bir kadın, bir şikayet üzerine taşrada yatılı bir okula gelir. Kendisine iletilen bilgilere göre okulda birden çok hayalet gezmekte, öğrencilere ve hademelere görünmektedir. 

Florence başta bunun rastladığı diğer vak'alar gibi bir oyunu olduğuna ve kendi yöntemleriylşe gerçeği ortaya çıkartacağına inanır. Fakat bildiği ve inandığı her şey, görünmeyen varlıkların kendilerini hissettirmesiyle alt üst olacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. İçimdeki Şeytan / Alone (2007)

IMDb: 6.6

Pim Tayland’taki geçmişini bırakıp çok sevdiği kocası Vee ile Kore’de yeni hayatına başlar. Mutlu giden hayatları ta ki Pim’e Tayland’tan bir telefon gelmesine kadar sürer. Telefonla gelen haberde Pim’in annesinin hastalığına bir türlü teşhis konulamadığı ve çok hasta olduğu Pim ve Vee’nin birlikte, Pim’in annesinin yanına dönmeleri gerektiği söylenir.

Pim Tayland’a vardığında geçmişte yaşadığı acı anılarla dolu bir tecrübeyi hatırlar. Fakat bu anılar geçmişte yaşadıklarından farklıdır. Bu geçmişe dönüşleri daha içten hisseder sanki o olaylar Pim’e çok yakın birisinin hisleri gibidir. Pim bu duyguları hissettiğinde bir süre sonra bir ikiz kardeşinin olduğunu hatırlar. Ve tüm anılar zihninde yavaş yavaş canlanmaya başlar.

Böylece bu yap-bozun parçaları netleşmeye başlar. Pim artık bu garip hislerinin sebebinin farkına varır. Böylece iki yaşam birbirine bağlanmaya başlar. Pim bundan sonra bir daha özgür olamayacaktır. Bu aslında korkunç bir farkındalığın başlangıcıdır. Pim’in bu kötü tecrübeleri unutmasına engel olan bir şey vardır. Onun neden bu tecrübeleri unutmaması istenmektedir?

12. The Loved Ones (2009)

IMDb: 6.7

Sınıf arkadaşı Lola'nın mezuniyet balosuna birlikte gitme teklifini reddeden Brent'in, sadizm ve dehşet yüklü bir gecenin eğlencesi haline gelme öyküsü...

Avustralyalı yönetmen Sean Byrne'nın ilk uzun metraj çalışması olan 'The Loved Ones', 2009 yılında Toronto Uluslararası Film Festivali'nin Midnight Madness bölümünde gösterildi ve People's Choice Award kazandı. Lola Stone (Robin McLeavy) ve babasının (John Brumpton) korku sinemasının unutulmaz şeytani ikililerine kafa tutan performansları, pembenin kana bulandığı bir ortamda her türlü işkenceye maruz kalan zavallı Brent'in (Xavier Samuel) cani aileyle kapıştığı aksiyon yüklü sahneler filmin lokomotifleri...

11. Hush (2016)

IMDb: 6.7

Maddie Young, 13 yaşında geçirdiği menenjit sonrası sağır ve dilsiz kalmıştır. İlk romanı yakın zamanda basılmış genç bir yazar olan Maddie, ikinci romanını yazmak üzere ormanın içinde, gözlerden ırak bir eve taşınmıştır. Bir gece kim olduğu bilinmeyen bir yabancı, genç kadını öldürme niyetiyle eve gelir. Onun sağır ve dilsiz olduğunu görünce, kedinin fareyle oynadığı gibi oynamaya karar vererek kendince eğlenceli bir oyuna girişir. Ancak Maddie’nin kolayca teslim olmaya niyeti yoktur.

10. Fobi / See prang (2008)

10. Fobi / See prang (2008)

IMDb: 6.8

Birbiriyle bağlantısız 4 kısa filmden oluşan bir korku antolojisi.

1. hikaye; Happiness (Ngao/Lonliness): Ayağı alçılı genç kızımız yalnızlıktan sıkılmıştır. Dışarı çıkamaz görüştüğü insan yok denecek kadar azdır. Vaktinin çoğunu İnternet başında sohbet ederek geçirir. Bir akşam telefonuna tanımadığı bir numaradan mesaj gelir. Kız öncelikle biraz çekingen davransa da daha sonra ona cevap verir ve mesajlaşmaya başlarlar. Karşıdaki çocukta yalnız olduğunu sıkıldığını söyler. Elbette muhabbet ilerler. Çocuk kızın fotoğrafını ister. Kız teklifi kabul eder ancak fotoğraflarını değiştokuş yapmak şartıyla. Kız fotoğrafını gönderir ve anında çocuk mesajı yanıtlar ancak gelen fotoğraf kızın fotoğrafıdır.

2. hikaye; Tit for tat (Yan Sang Tai/Deadly Charm): Lise öğrencisi genc, biraz daha kalbur üstü sınıf arkadaşları tarafından şiddete maruz bırakılmaktadır. Tabi kahramanımız onlara güç yetiremez ve çareyi kara büyüde bulur.

3. hikaye; In The Middle (Kon Klang):  Dört arkadaş rafting ve gezi için ormana giderler. Eğlenceli bir tatil başlamıştır elbette başlarına geleceklerden habersiz. Rafting sırasında kayıkları batar ve hepsi suya düşer. İçlerinden birisi boğulan arkadaşlarını kurtarmak için suya atlar ve o boğulur. Diğerleri onu ararlar ancak bulamazlar ve çadırlarına dönerler. Gecenin bir yarısı arkadaşları geri döner.

4. hikaye; The Last Flight (Teaw Bin 244/Flight 244): Bir ülkenin kraliçesine uçuş sırasında eşlik etmek için seçilen hostesin bir süre sonra orada tesadüfen bulunmadığı anlaşılır. Hostesin, kraliçenin kocası ile ilişkisi vardır ve kraliçe bundan haberdardır. Uçuşun hemen ardından tesadüfen alerjik bir sebeple ölen kraliçe ile son bir uçuş yapmakta yine aynı hostese düşer. Ama kraliçenin ölüsü, hostese rahat vermeyecektir...

9. Kan Gölü / Eden Lake (2008)

IMDb: 6.8

Sakin bir göl kenarında huzurlu bir tatil ve romantik bir hafta sonu geçirmek isteyen Jenny ve sevdiceği Steve'in başına gelen şiddet öyküsünün aktarıldığı İngiliz gerilim sinemasının kalburüstü örneklerinden 'Kan Gölü'nü benzeri yapımlardan ayıran en önemli özellik, standart korku gerilim unsurlarının yanı sıra şiddetin sorgulanmasına dair bir kaygı taşımasıdır. Orman içindeki ferah mekanda iyi vakit geçirmek isteyen kahramanlarımızın başına bela olacak olan bir grup genç, bu masum gölü bir kan gölüne çevireceklerdir. Bu huzurlu mekanda birdenbire ortaya çıkan gençler kendilerini bu genç çifte kanıtlamak için güç gösterisine girip şiddet uygulamaya başlayınca, olaylar kendiliğinden gelişir ve kedi- fare kovalamacası vahşete dönüşür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Bebek Odası / Películas para no dormir: La habitación del niño (2006)

IMDb: 7.0

Juan, Sonia ve küçük kızlarından ibaret çekirdek aile, hayalini kurdukları tarzda bir evi ucuza kapatmanın sevinciyle yeni evlerine taşınır. Ev iki yıl içinde beş kiracı değiştirmiştir... Juan bebek telsizinden garip sesler duyar, evde yalnız olmadıkları korkusuna kapılır. Bu korku sebebiyle bebek telsizine güvenmemeye karar verip bebeğin odasına bir kamera yerleştirir ve monitörde gördüğü şey onu dehşete düşürür. Bebeğin yanında gördüğü bir silüettir...

7. Troll Avı / Trolljegeren (2010)

IMDb: 7.0

Norveç'in Kuzey ormanlarında izinsiz olarak ayıları avlayan bir avcıdan şüphelenen üniversiteli bir grup, film projesi olarak bu konunun üstüne gitmek ister. Avcı onları, kendinden uzak tutmak isteyince grup da bir akşam gizlice avcının peşine düşer ve aslında peşinde oldukları şeyin bir ayı olmadığını fark ederler; dev bir Troll ile karşı karşıyadırlar...

6. Dehşetin Yankıları / Stir of Echoes (1999)

IMDb: 7.0

Öldürülmüş bir kadının ruhu mütevazı bir Chicago evinde dolaşmakta ve umutsuzca onu duyabilecek biriyle, herhangi biriyle temas kurmayı beklemektedir. Beklentisi karşısına 3 kişilik sıradan bir aile olarak çıkar. Ruhla ilk konuşan 6 yaşındaki Jake olur, fakat mantıklı ebeveynleri Tom ve Maggie oğullarının hayali arkadaş fikrine gülerler. Bir partideki hipnoz sonrasında tecavüz edilip öldürülen bir kadının korkunç ve vahşi görüntüleri Tom'un beynini istila eder. Günler geçtikçe Tom ruhani sesler ile geçmişten gelen görüntilerin işgaline uğrar. Kimdir bu kadın? Tom, bu kadına gerçekte ne olduğunu araştırmaya karar verir. Gömülmüş kemikler değil, aynı zamanda ölümcül bir teori de açığa çıkmak üzeredir...

5. Opera (1987)

IMDb: 7.1

Sahnelerde fırtına gibi esen genç, alımlı bir opera sanatçısı... Ve ona delicesine bir tutkuyla hayran, saplantılı, sadist, manyak bir takıntılı hayran... Dario Argento, 1987 tarihli bu filminde, korku ve gerilim sineması tutkunlarını 'Terör Operası'nın gösterimine davet ediyor. Sahnelenecek olan bu operada başrolde 'Kötülük' var. 'Gore' unsurların ve çığlıkların başa baş gittiği bu klasik film 'irkilmek isteyenler için' biçilmiş kaftan.

4. Resimdeki Hayalet / Shutter (2004)

IMDb: 7.1

Fotoğrafçılık yapan Ben ve kız arkadaşı Jane eğlence mekanından çıktıktan sonra arabalarına binerler. Jane direksiyonda dikkatinin dağıldığı bir anda bir kıza çarpar. Erkek arkadaşı Ben, çarptıkları kıza yardım etmektense kaçmayı yeğler. 

Ben için hayat artık değişmiştir. Kazadan sonra aşırı boyun ağrısı çekmeye başlar ve artık fotoğrafları hep sorunludur. Önceleri sorunu makinede arayan Ben, Jane'in fotoğraflardaki silüetin çarptıkları kız olduğu gerçeğine fazla direnemeyecektir. 

Yaptıkları kazayı araştırmaya başladıklarında ise olaylar çok daha farklı bir hal almaya başlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Ölüm Uykusu / Mientras duermes (2011)

IMDb: 7.2

Barcelona’da apartman görevlisi olarak çalışan Cesar, işi gereği her daire sakininin özel hayatına tanıklık etmektedir. Hayatı seven, neşeli bir kadın olan Clara ise özellikle ilgisini çekmektedir. Ama hayat olumlu bakan bu cana yakın hali Clara’nın başına hiç beklenmedik belalar açacaktır. Zira Cesar başka insanlara acı çektirerek tatmin olan bir psikopattır ve çevresinde en dayanamadığı şey mutlu insanlardır!

Filmin yönetmenliğini [Rec] ve [Rec] ² filmleri ile hatrısayılır hayran kitlesi edinen Jaume Balagueró üstlenirken, senaryo ise Alberto Marini'ye ait.

2. Gizli Oda / La cara oculta (2011)

IMDb: 7.4

La cara oculta; aşk, kıskançlık ve ihanetin sınırlarını keşfe çıkan bir psikolojik gerilim. İspanyol çift Adrian ve Belen, içinde panik odası bulunan, II. Dünya Savaşı sırasında inşa edilmiş Kolombiya’daki bir eve taşınır. Adrian’la ilgili şüpheleri bulunan Belen, panik odasına girerek Adrian’ı kontrol etmeye karar verir ve geri dönüşü olmayan korkunç bir yola girer.

1. Şeytanın Belkemiği / El espinazo del diablo (2001)

IMDb: 7.5

1939 yılında, İspanya İç Savaşı’nın sona erdiği sıralardayız. General Franco’nun milliyetçi partisi Cumhuriyetçi sol partiyi yenmek üzeredir.

Franco’ya karşı savaşta direnişçi olarak mücadele eden Cumhuriyetçi babası tarafından yetimhaneye bırakılan 10 yaşındaki Carlos, babasının kendisini gelip alacağı günü beklemektedir. Yetimhanede zor günler geçiren Carlos, gelmesinden kısa süre sonra, daha önce aynı yetimhanede yaşamış olan Jacinto adındaki hayalet tarafından rahatsız edilmeye başlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
256
84
83
79
58
32
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sebahattin Bozkurt

Şu tırnak kopma sökülme kırılma olayları içimi cız ettiriyor yapmayın.

Serkan Yildirim

16 da verdiğin caps ile filmin içine etmişsin izlenecek bir tarafı kalmamış.