Görüş Bildir
Haberler
İzlerken İnternet'in Sinsi Ellerini Ensenizde Hissedeceğiniz 19 Hacker Filmi

İzlerken İnternet'in Sinsi Ellerini Ensenizde Hissedeceğiniz 19 Hacker Filmi

EC was here.
25.09.2016 - 00:31

İnternet'teki tehlikeler için 'Amaann, bana denk gelmez' derken, filmleri izledikten sonra webcam'inizi bantlamak isteyebilirsiniz. 😐

Film özetlerinin beyazperde.com ve filimadami.com sitelerinden alıntılandığını hatırlatalım. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk 8 film, ağırlıklı olarak İnternet'in tehlikesini konu edinen filmlerden oluşmaktadır. 11'den itibaren ise hacker'lara odaklanan filmler bulunuyor.

19. Açık Pencereler / Open Windows (2014)

19. Açık Pencereler / Open Windows (2014)

IMDb: 5.2

Dönemin en heyecan verici oyuncularından biri olan Jill, İnternet'te yapılan bir yarışmada kendisiyle bir akşam yemeği kazanmış olan Nick ile yemek yemeyi reddeder. Bunun üzerine Jill'in tanıtım kampanyasını yürüten Chord Nick'e yardım etmeyi teklif eder. Oyuncunun bilgisayarına ulaşarak her adımını izlemesini sağlar. Başta oldukça eğlenceli gibi görünen bu teklifin ilerleyen aşamalarında Nick kendisinin Chord'un hain planlarına ulaşmak için kullandığı bir kukla olduğunu anlayacaktır.

18. Lanetli Mesaj / Friend Request (2016)

18. Lanetli Mesaj / Friend Request (2016)

IMDb: 5.5

Laura üniversitenin popüler kızlarından biridir. Facebook’ta 800 arkadaşı olan Laura bir gün sınıfın dışlanmış öğrencilerinden olan Marina'nın Facebook’ta göndermiş olduğu arkadaşlık isteğini kabul eder. Marina bu arkadaşlığı saplantıya dönüştürüp Laura ile ilgili paylaşımlar yapınca aralarında tartışma çıkar ve Laura onu arkadaş listesinden silmeye karar verir. O andan itibaren hayatı lanetlenen Laura, arkadaşlarının bir bir öldürülmeye başladığını görür.

17. Sanalüstü / Cybernatural (2014)

17. Sanalüstü / Cybernatural (2014)

IMDb: 5.7

Sosyal medyaya yüklenen uygunsuz videosu yüzünden intihar eden genç kız ve ardından sınıf arkadaşlarının başlarına gelen korku dolu anların anlatıldığı bir film. Skype üzerinden konuşan altı arkadaşın davetsiz bir misafir ile karşılaşmaları ile yöneltilen 'Videoyu kim yükledi?' sorusuna cevap alınamaması ile cinayetler zincirinin ilk halkasının başlaması ile birlikte ardından gelecek korkunç olaylara zemin hazırlanıyor.

16. The Den (2013)

16. The Den (2013)

IMDb: 6.1

Elizabeth Benton, yüksek lisans tezini hazırlamak için, 'Den' isimli bir video chat sitesinin kullanıcılarının alışkanlıklarını araştırmaya başlar. Elizabeth, rastgele video sohbetlerinin birinde genç bir kızın gözlerinin önünde öldürülüşünü izler. Polis bunun viral bir şaka olduğunu söylemesi üzerine Elizabeth, gerçeği kendisi araştırmaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Öldür.com / Untraceable (2008)

15. Öldür.com / Untraceable (2008)

IMDb: 6.2

Doksanlar sonrası siber-alem, tüm yıkıcılığıyla yaşamın her alanına uzandı. Bu kaçınılmaz yeni dijital hayatın Hollywood'un alanına girmesi gecikmedi ve günümüze kadar sürecek canlı ve gündemde bir tema olan siber suçları konu edinen yapımlar çoğaldı. İşte Untraceable, gizli servis ajanı Jennifer Marsh'in siber katil ile oynadığı kedi fare oyununu anlatıyor. Siber katil, kurbanlarını İnternet'te canlı olarak işkence yaparak öldürmektedir.

14. Cyberbully (2015)

14. Cyberbully (2015)

IMDb: 7.1

İngiliz bir genç kız, bir hacker tarafından verilen emirleri yapmaya zorlanmaktadır. Eğer kız bu istekleri yerine getirmezse hacker genç kızın özel resimlerini İnternet'e sızdıracaktır.

13. Trust (2010)

13. Trust (2010)

IMDb: 7.0

On dört yaşındaki Annie, İnternet'te tanıştığı bir genç ile arkadaşlık kurar. Kurduğu arkadaşlık sanal alemden telefonla görüşme boyutlarına ulaşmıştır. Aylar sonra Annie, arkadaşı Chris Henry Coffey aslında kim olduğunu öğrenir. Annie çok sarsılır, depresyona girer. Annie'nin anne ve babası, kızlarının bu kötü zamanında ona destek olacaklardır.

12. Sanal Hayatlar / Disconnect (2012)

12. Sanal Hayatlar / Disconnect (2012)

IMDb: 7.6

Ailesini aramaya vakit yaratmakta zorlanan işkolik bir avukat, sırları İnternet ortamına yayılan bir çift, bir sınıf arkadaşına İnternet üzerinden kabadayılık taslayan çocuğunu yola getirmeye çalışan emekli bir polis memuru ve kariyer peşinde koşan bir gazetecinin yetişkin sitelerindeki mücadelesi... Tüm bu karakterleri aynı noktada buluşturan tek şey ise çağımızın buluşu İnternet! Modern iletişimin yeni adı olan İnternet tüm köşeli halleriyle masaya yatırılırken birbirinden farklı bir grup insanın hayatı üzerinde yaptığı benzer etki vurgulanıyor.

Ağırlıklı olarak hacker'lara odaklanan filmler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hacker / Blackhat (2015)

11. Hacker / Blackhat (2015)

IMDb: 5.4

Global siber suç dünyasında geçen hikaye, izinli bir mahkûm ile onun Amerikalı ve Çinli ortaklarının, üst düzey bir siber suç ağının peşinden Chicago’dan Los Angeles, Hong Kong ve Jakarta’ya kadar gitmelerini konu alıyor.

10. İnternet'te Av / The Net (1995)

10. İnternet'te Av / The Net (1995)

IMDb: 5.8

Bilgisayar uzmanı Angela Bennett, yakın bir arkadaşının gönderdiği programı çalıştırdığında hiç beklemediği bir sonuçla karşılaşır. Program sayesinde gizli hükümet dosyalarına erişebilmektedir.

Programı gönderen arkadaşı olayın hemen arkasından gizemli bir uçak kazasında ölür. Paniğe kapılan Angela, tatil için Meksika’ya gider. Burada yakışıklı bir hacker ile tanışır. Fakat bu romantik yaklaşımın arkasında elindeki programı ele geçirmek olduğunu anlayan Angela kaçmaya başlar. 

Angela’nın başı tahmin ettiğinden de büyük bir belaya girmiştir. Peşindeki karanlık güçler, onun kredi kartını iptal etmiş, tüm kayıtlardan silmiştir. Kimliğini ve masumiyetini ispatlamak için yeni bir kimlikle mücadele etmesi gerekmektedir.

9. 23 (1998)

9. 23 (1998)

IMDb: 7.3

Filmin senaryosu Hannover'li bir grup genç bilgisayar hacker'ının gerçek hikayesine dayanıyor. Geç 1980'lerde, Karl Koch adındaki bir kimsesiz, bir dairedeki mirasını ve bir ev bilgisayarını araştırır. İlk zamanlar, en sevdiği roman olan R.A. Wilson'ın 'Illluminatus'undan ilham aldığı komplo teorilerini tartışmak için İnternet forumlarına sarılır fakat sonrasında o ve arkadaşı David hükümet ve ordu bilgisayarlarına sızmaya başlar. Karl'ın tanıdığı az kirlenmiş(rather criminal) Pepe adındaki bir tanıdığı bilgisayar korsanlığında para olduğunu sezer. Doğu Berlin'e gider ve KGB ile temasa geçmeye çalışır.

8. Takedown (2000)

8. Takedown (2000)

IMDb: 6.3

Kevin Mitnick, muhtemelen dünyanın en iyi bilgisayar korsanıdır. Öyle ki artık Kevin, bilgiye ve mücadeleye doymaz hale gelmiştir. Her gününü giderek daha zorlu hedeflerle giriştiği siber savaşlarda harcar. Ancak bir gün Kevin, eskilerin süper korsanı bir bilişim güvenlikçisinin bilgisayarını kırmaya çalışınca işler değişir. Şimdiye kadar aradığı şeyi nihayet bulmuştur; dişine göre bir rakip...

7. Hackers (1995)

7. Hackers (1995)

IMDb: 6.2

Genç çocuk, US Gizli Servisi tarafından bir bilgisayar virüsü yazdığı için tutuklanır ve 18 yaşına kadar bilgisayarla ilgili herhangi bir şeyi kullanması da yasaklanır. Yıllar sonra o ve onun birkaç arkadaşı tehlikeli bir virüs keşfederler fakat bu virüsü durdurmak için karşılarına kötü bilgisayar korsanını ve Gizli Servis'i alacaklardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şifreciler / Sneakers (1992)

6. Şifreciler / Sneakers (1992)

IMDb: 7.1

Bilgisayar uzmanı Martin Bishop, hacker'lardan oluşan bir takımın lideridir. Ancak hükümet ajanları 'şifrecilere' gizli bir operasyonu yürütmeleri için şantaj yaptığında Bishop'un geçmişi peşini bırakmaz.

5. Kod Adı Kılıçbalığı / Swordfish (2001)

5. Kod Adı Kılıçbalığı / Swordfish (2001)

IMDb: 6.5

ABD çapında uyuşturucuyla mücadeleden sorumlu DEA, 'Kılıçbalığı' kod adlı operasyonunu 1986 yılında iptal edince, 400 milyon dolar gibi yüksek miktarda kara para, kimsenin kullanamayacağı bir biçimde açıkta kalmıştır. Aradan geçen 15 yıllık süre içinde faizlerle 9.5 milyara çıkan bu birikimde gözü olan biri vardır şimdi: Gabriel Shear. 

Shear, Kara Hücre adlı gizli bir anti-terör örgütünün karizmatik lideridir ve bu parayı uluslararası terörizme karşı vermekte oldukları mücadeleye kaynak olarak aktarmak istemektedir. Fakat paraya ulaşmak için, özel bir güvenlik kodunu kırmak gerekir. Usta bir hacker olan Stanley Jobson’ı bu işi yapmaya zorlar Shear. Tek arzusu kızı Holly’e kavuşabilmek olan bu hacker da, geçmişteki suçlarının kefaleti olarak önemli miktarda paraya muhtaçtır.

4. Savaş Oyunu / WarGames (1983)

4. Savaş Oyunu / WarGames (1983)

IMDb: 7.1

David Lightman, çevresiyle iyi ilişkileri olan, meraklı bir gençtir. David, bir şirkete ait sandığı bilgisayar sistemini hack ederek, orada bulduğu bir bilgisayar oyununu oynamaya başlar. Ancak onun oyun sandığı şey, aslında Amerikan'ın askeri savunma sisteminde yer alan ve nükleer füzelerin kontrolünü sağlayan bir simülasyondur. Basit bir savaş oyunu oynadığını düşünen genç hacker, kendini Üçüncü Dünya Savaşı'nın içinde bulur.

3. Zor Ölüm 4.0 / Live Free or Die Hard (2007)

3. Zor Ölüm 4.0 / Live Free or Die Hard (2007)

IMDb: 7.2

Eskinin hınzır ve tuttuğunu koparan polis memuru John McClane, artık hiç de o tanıdığımız uslanmaz ve başarılı adam değildir. Geçen yıllar ona pek de iyi davranmamıştır. Tepetaklak giden özel hayatı, karısından boşanması, kendini alkole vermesi gibi sorunların üzerine, artık polis departmanında da çalışmamaktadır. 

Eskinin hareketinden ve başarısından uzak, devlete bağlı bir güvenlik şirketinde bilgisayar korsanlarını takip ettiği bir işte çalışmaktadır. Fakat tehlike ve macera, hiç beklemediği bir anda gelip yine onu bulacaktır.

Tespit ettiği bir bilgisayar korsanını yakalamış giderken çok daha büyük bir bilgisayar çetesinin tüm ülkenin bilgisayar sistemlerine girerek ülkedeki yaşamı çökertmek üzere olduğuna tanık olur. Trafik lambalarından başlayarak bütün sistemler teker teker çökmektedir. Ülkenin bütün bilgisayar altyapısı korsanların eline geçmekte ve ülke ekonomisi başta olmak üzere herşey tehlike altındadır. Matt Foster ismindeki genç korsanın, teröristlerin bir sonraki adımlarını çözebilecek kadar zeki olduğunun farkına varan John McClane, onu da bu işte kullanmaya karar verir. İkili için son derece kritik saatler başlamıştır.

2. Ben Kimim? / Who Am I - Kein System ist sicher (2014)

2. Ben Kimim? / Who Am I - Kein System ist sicher (2014)

IMDb: 7.6

25 yaşında asosyal bir bilgisayar dehası olan Benjamin, çevrimiçi aktiviteleriyle karizmatik hacker Max’in dikkatini çeker ve onun CLAY adlı hacker grubuna katılır. Gizli tuttukları kimlikleriyle CLAY öyle iyi işler ki Alman Gizli Servisi ve Europol peşlerine düşer. Bunlar yetmiyormuş gibi karanlık bir hacker grubu da onları tehlikeli bir rakip olarak görecek ve peşlerine düşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Matrix / The Matrix (1999)

1. Matrix / The Matrix (1999)

IMDb: 8.7

Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson, gecelerini 'Neo' adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity ve Morpheus ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simulasyon olduğu gerçeğini öğrendikten sonra ordan kurtarılır ve Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simulasyona tekrar girerek Matrix'in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır.

Belgesel Bonusu: Biz Birliğiz: Hacktivistlerin Hikâyesi / We Are Legion: The Story of the Hacktivists (2012)

Belgesel Bonusu: Biz Birliğiz: Hacktivistlerin Hikâyesi / We Are Legion: The Story of the Hacktivists (2012)

IMDb: 7.4

Hacktivistlerin hikâyesi bizi Anonim’in karmaşık kültürüne ve geçmişine, Christopher Pole’un 4chan web sitesini kurduğu yıllara götürüyor. Tom Cruise’un da yer aldığı bir Scientology videosu yayınladıklarında hayran kitlelerini ve ‘anonim’ ortaklarını epey arttırdılar. Ama asıl başarıyı Tunus’ta başlayan Arap Baharı'nda yakaladılar. Hükümet İnternet erişimini kesince, dünya olup bitenden 4chan hacker'ları sayesinde haberdar oldu. Üyeler, yazarlar, akademisyenler gibi pek çok kişiyle röportajlara yer veren belgeselde aslında bir grup afacanın yaramazlıklarının küresel bir harekete dönüşmesinin nefes kesici evrimi anlatılıyor.

Dizi Bonusu: Mr. Robot (2015–)

Dizi Bonusu: Mr. Robot (2015–)

IMDb: 8.8

Mr. Robot, gündüzleri siber güvenlik mühendisi olarak çalışırken geceleri kanunsuz bir hacker olan Eliot adındaki antisosyal genç bir programcıyı merkezine koyuyor. Bir gün gizli bir hacker grubu liderinin kendine çeşitli çok uluslu şirketleri çökertmesinde yardım etmesi için iş teklifi aldığında yol ayrımına düşüyor. Çünkü bu adamın Eliot'u bu kadar çok istemesinin nedenlerinden biri çalıştığı şirketteki konumudur.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
504
201
91
58
46
38
36
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın