Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Çocukluğunuzun Geçtiği Çizgi Dizilerin Adını Duymak Sizi Yine O Günlere Götürecek

İzlerken Çocukluğunuzun Geçtiği Çizgi Dizilerin Adını Duymak Sizi Yine O Günlere Götürecek

07.06.2022 - 20:06

Cartoon Network, animasyon severlerin en sevdiği tuhaf çizgi dizileri içeren ve çizgi dizileri izlemek için çocuk olmak zorunda olmadığınızı belirten bir kanal. 

2000'lerin en çok izlenen çizgi dizi kanalı Cartoon Network'ün en sevilen dizilerini derledik. Bu yapımları gördüğünüz anda çocukluğunuza döneceğinize eminiz!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/kaitlinsteve...
İçeriğin Devamı Aşağıda

28. Adventure Time

28. Adventure Time

Birçok insanın Cartoon Network dünyasına adım attığı çizgi dizi, Adventure Time. Adventure Time, kötülükle savaşan ve Ooo Diyarı'nda maceralar yaşayan Finn adında 12 yaşındaki bir çocuk ve onun sihirli konuşan köpeği Jake'i konu alıyor. Fantastik dizi, tuhaf karakterleri, animasyon stili ve orijinal müziği ile biliniyor. Hala izlemediyseniz, şimdi tam zamanı!

27. Powerpuff Girls

27. Powerpuff Girls

Şeker, baharat ve iyi olan her şey! Eminiz ki, bu cümleyi duyduğunuzda aklınıza ilk gelen şey, Powerpuff Girls'dür. 1998'de yayın hayatına başlayan bu Cartoon Network klasiği, bilim adamı babaları tarafından bir laboratuarda yapılan ve boş zamanlarını Townsville'de suçla savaşarak geçiren süper güçlere sahip üç kız kardeşi konu alıyor. Şirin kızların en büyük düşmanı ise, trajik bir geçmişe sahip olan maymun Mojo Jojo.

26. Courage the Cowardly Dog

26. Courage the Cowardly Dog

Cartoon Network'ün en tuhaf programlarından biri olan Courage the Cowardly Dog ilk olarak 1996'da yayınlandı. Dizi, Hiçliğin ortasında yaşayan yaşlı bir çift tarafından evlat edinilen endişeli, insansı, pembe bir köpek olan Courage'ı konu alıyor. Courage, her bölümde korkularını bir kenara bırakarak, tehlikeden habersiz olan sahiplerini korumak için doğaüstü güçlerle, iblislerle, zombilerle ve daha gerçekten korkutucu şeylerle savaşmak zorunda kalır.

25. Steven Universe

25. Steven Universe

Çığır açan Cartoon Network animasyonu, bir kadın tarafından yaratılan ilk program. Alt mesaj olarak eşcinsel evliliği betimleyen Steven Universe, travma sonrası stres bozukluğu ile mücadele eden bir ana karakteri konu alıyor. 2016'da yayınlanmaya başlayan Steven Universe, Adventure Time yazarı Rebecca Sugar tarafından yaratıldı. Sugar'ın heteronormatif ideallerden kurtulma ve çocukların kimliklerini bulmalarına yardımcı olan bir şov yaratma çabaları sayesinde, Steven Universe,  büyük bir hayran kitlesi kazandı.

24. Johnny Bravo

24. Johnny Bravo

İlk klasiklerden olan Johnny Bravo, Elvis'ten ilham alan, hacimli sarı saçlı, siyah güneş gözlüklü, çapkın Johnny'yi konu alır. Her bölüm, Johnny'nin karşılaştığı kadınların sevgisini kazanmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını, ancak genellikle başarısız olduğunu görürüz. Yetişkin mizahıyla bezenen Johnny Bravo'yu çocukken izlediyseniz, ailenizin de sizin kadar gülebileceği bir yapım olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Ed, Edd n Eddy

23. Ed, Edd n Eddy

2000'lerin başında tüm çocuklar, her biri kendi kişiliğine sahip olsa da, temelde aynı adı taşıyan bu üç ergenin maskaralıklarıyla büyüdü. Edd grubun beyni ve lideriydi, Eddy planlarının arkasındaki işbirlikçi beyindi ve Ed ise ağzına şüpheli şeyler sokan bir aptaldı.

22. Teen Titans

22. Teen Titans

İlk gösterimi 2003'te yapılan orijinal Teen Titans animasyonu, mizahı, zekası, ciddi temaları ele alma yeteneği ve güçlü karakter gelişimi ile eleştirmenlerden büyük beğeni topladı.

21. The Grim Adventures of Billy and Mandy

21. The Grim Adventures of Billy and Mandy

Cartoon Network'ün tuhaflık ve kara komediden uzaklaşmayı reddetmesinin bir başka örneği olan bu dizi, biraz saf olan Billy, alaycı arkadaşı Mandy ve zorla en iyi arkadaşları haline gelen Jamaikan aksanlı bir ölüm meleği olan Grim'i konu alıyor.

20. Codename: Kids Next Door / Kod Adı: Afacan Çocuklar

20. Codename: Kids Next Door / Kod Adı: Afacan Çocuklar

2000'lerin başında, herkes Kids Next Door grubunun bir parçası olmak, yüksek teknolojili ağaç evlerine ve kendileri için güç üreten hamsterlar da dahil olmak üzere onunla birlikte gelen her şeye erişmek isterdi. Dizi, her biri kendi kod numarasına sahip çocuklardan oluşan bir ekibe odaklanır.

19. Cow and Chicken

19. Cow and Chicken

1997'de yayın hayatına başlayan ve Cartoon Network'ün en eski absürt çizgi filmi olan Cow and Chicken, gelecek tüm saçma çizgi dizilerin habercisiydi. İkili, ebeveynleri bir şekilde insan olan bir erkek ve kız kardeştir. Küçük kız kardeş Cow, günlük maskaralıklarla uğraşırken abisi Chicken'ı çılgına çevirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Teen Titans Go!

18. Teen Titans Go!

Teen Titans, onları farklı senaryolarda ve farklı kişiliklerle tasvir eden yapımlardan nasibini aldı. Ancak Teen Titans Go!, içlerindeki en komik versiyon. Eğer süper güçleri olan bir çocuk olsaydım, çılgınca yaşar ve çok sorumsuz olurdum diye düşünüyorsanız, muhtemelen bu diziyi seversiniz.

17. The Amazing World of Gumball / Gumball

17. The Amazing World of Gumball / Gumball

Cartoon Network'ün ikonik çizgi film serilerine yeni eklenen The Amazing World of Gumball, absürtlüğü, kara mizahı ve karışık animasyon stillerinin kullanımıyla tanınır. Dizi, mavi bir kedi olan Gumball ve Darwin adında bir akvaryum balığı olan üvey kardeşinin, birbirinden farklı birçok konu üzerine gelişen olaylarla başa çıkmalarını konu alıyor.

16. Clarence

16. Clarence

Sadece çocuklar için olmayan bir başka Cartoon Network dizisi, Clarence eşit derecede saçma ve iç açıcı. Dizi, annesi ve üvey babası Chad ile birlikte yaşayan 10 yaşındaki Clarence'ın, arkadaşlarıyla düzenli olarak karışıklık yaratma maceralarına odaklanıyor.

15. We Bare Bears / Kafadar Ayılar

15. We Bare Bears / Kafadar Ayılar

San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki medeni toplumda yerlerini bulmaya çalışan üç farklı ayı hakkındaki bu komik çizgi film, Jason Lee, Charlyne Yi, Demetri Martin, Patton Oswalt ve Bobby Moynihan gibi tanınmış komedyenlerden oluşan bir seslendirme kadrosuna sahip.

14. The Marvelous Misadventures of Flapjack / Flapjack

14. The Marvelous Misadventures of Flapjack / Flapjack

Bir balina tarafından büyütülen ve ahlakı şüpheli yaşlı bir korsanın himayesinde olan genç, saf bir çocuk hakkındaki bu dizi kulağa çılgınca geliyor. Flapjack, gıpta edilen 'maceracı' unvanını kazanmaya kararlıdır ve Kaptan Yosun'un bu unvan ve bir sürü şeker vaadi için kendisinden ne isterse yapmaya hazırdır. Flapjack'in maceralarının absürtlüğüne rağmen, dizi kendi çizgisini korudu ve çok sevilen bir favori haline geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Dexter's Laboratory / Dexter'ın Laboratuvarı

13. Dexter's Laboratory / Dexter'ın Laboratuvarı

90'ların çizgi filmi, açıklanamayan bir aksana sahip bir çocuk bilim adamı ve mucit olan Dexter'a odaklanır. Taze ve orijinal mizahının yanı sıra, bu dizinin seslendirmesi onu öne çıkarır.

12. Scooby-Doo! Mystery Incorporated / Scooby Doo Gizem Avcıları

12. Scooby-Doo! Mystery Incorporated / Scooby Doo Gizem Avcıları

Scooby-Doo'nun bu modern versiyonu, çeteyi ünlü korku filmi ve televizyonlardan ilham alan senaryolara götürüyor. Testere serisinden İkiz Tepeler'e, Elm Sokağı Kabusu'ndan Lovecraft'ın eserlerine atıfta bulunan dizinin bazı bölümleri parodiyi anımsatırken, bazıları ise ekibin kendilerini içinde bulduğu karanlık ve tehlikeli durumları tam bir ciddiyetle ele alır.

11. My Gym Partner's a Monkey / Arkadaşım Maymun

11. My Gym Partner's a Monkey / Arkadaşım Maymun

Arkadaşım Maymun, soyadı yanlışlıkla 'Aslan' olarak değiştirildiğinde, Charles Darwin Ortaokulu adlı bir hayvanlar okuluna transfer edilen 12 yaşındaki Adam Lyon'u takip ediyor. Adam, spor salonunda onunla eşleştirildikten sonra Jake Spidermonkey ile arkadaş olur.

10. Foster's Home for Imaginary Friends / Foster'ın Hayali Dostlar Mekanı

10. Foster's Home for Imaginary Friends / Foster'ın Hayali Dostlar Mekanı

İçinizdeki çocuğu iyileştirmeye yönelik bir dizi olan Foster'ın Hayali Dostlar Evi, izleyenleri hayali arkadaşların yetimhanede yaşamaya gittikleri ve insan arkadaşları onları aştığında yeni çocuklar tarafından evlat edinildikleri bir dünyaya götürüyor. Ana karakter Mac, hayali arkadaşı Bloo'dan vazgeçmeye hazır değildir, ancak annesi ona baskı yapar. Bloo'nun başka birine gitmesini önlemek için Mac, Bloo'nun onu her gün ziyaret ettiği sürece yetimhanede kalmasına izin veren boşluktan yararlanır. Bu ziyaretler, Mac'in diğer terkedilmiş hayali arkadaşlarla arkadaş olmasına ve daha fazla maceraya atılmasına katkıda bulunur.

9. Samurai Jack

9. Samurai Jack

Benzersiz bir örnek olan Samurai Jack, bitmeden önce kesilen ve on yıldan fazla bir süre sonra Cartoon Network'ün yetişkin programlarına yer veren Adult Swim isimli kolunda son bir sezon yayınlamak için yeniden canlandırılan nadir bir Cartoon Network çizgi dizisidir. Samurai Jack, krallığını kıyametten kurtarmak için büyülü bir katanaya sahip cesur ve yalnız bir samuray üzerine odaklanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Craig of the Creek / Craig'in Krallığı

8. Craig of the Creek / Craig'in Krallığı

Craig of the Creek 2018'de gösterime girdiğinde, çizgi film severler, Afro-Amerikan ana karakter Craig Williams ve ailesinin yer aldığı yeni bir çocuk çizgi filmi için heyecanlandılar. Dizi, ayrıca 'derenin cadıları' olarak bilinen lezbiyen bir çift içeriyor. Craig of the Creek'deki karakterler bir klişe veya simgesel karakter değildir - herkes benzersizdir ve kendi kişiliğine sahiptir.

7. Megas XLR

7. Megas XLR

3037 yılında uzaylıların yönettiği bir dünyada geçen fütüristik çizgi film, son umudu uzaylı ırktan çaldıkları dev, prototip bir mecha robotu olan bir insan direniş kuvvetine odaklanıyor. Kiva, Coop ve Jamie birlikte, Megas'ı, insanlığın Glorft uzaylı kuvvetiyle karşı karşıya kaldığı ve kaybettiği son savaşa geri götürerek sonucu tersine çevirmeye uğraşır.

6. Over the Garden Wall / Bahçe Duvarının Ötesinde

6. Over the Garden Wall / Bahçe Duvarının Ötesinde

Bu Emmy Ödüllü kült klasik, rahat ve biraz ürkütücü sonbahar gecelerinin hissini mükemmel bir şekilde yakalıyor. Üvey kardeşler Wirt ve Greg'i gizemli bir ormanda takip eden mini dizi, hem hikaye anlatımı hem de görüntü açısından rüya gibi. Yazar ve şovmen Patrick Hale, ilham almak için eski bir kartpostal koleksiyonuna atıfta bulunur ve sonuç aşikardır.

5. Chowder

5. Chowder

Yemeklere ve yemek pişirmeye odaklanan tek Cartoon Network çizgi filmi olsa da, Chowder bir yemek şovundan çok daha fazlası. Dizi, yaşlı, eksantrik şef Mung Daal'a çıraklık yapan genç ve hiperaktif Chowder'ı konu ediniyor.

4. I Am Weasel

4. I Am Weasel

Çok sevilen I Am Weasel, bir gelincik ve onun aptal babun arkadaşını konu alıyor. Gelincik gerçek olamayacak kadar iyi, Doktora derecesine sahip bir canlı iken, Babun yalnızca onun başarılarını kıskanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Ben 10

3. Ben 10

İlk olarak 2005'te yayınlanan Ben 10, 2016-21 yılları arasında yayınlanan bir yeniden çevrim de dahil olmak üzere, son 15 yıl boyunca beş farklı versiyon ile Cartoon Network'ün en uzun süredir devam eden serisi oldu. İnsanlar Ben 10'i seviyor. Yine de orijinal seri en sevileni olmaya devam ediyor. Dizi, ona her biri kendine özgü güçlere sahip 10 farklı uzaylıdan birine dönüşme yeteneği veren uzaydan gelen bir saat olan Omnitrix'e sahip 10 yaşındaki Ben Tennyson'a odaklanıyor.

2. Regular Show / Sürekli Dizi

2. Regular Show / Sürekli Dizi

Çocuklara yönelik olmakla yetişkinlere yönelik olmak arasındaki çizgide kalan Sürekli Dizi, genç izleyicilerinin akıllarından geçen uygunsuz mizah anlayışına sahip. Dizi, yerel bir parkta saha görevlisi olarak çalışan kayıtsız genç yetişkinler Rigby ve Mordecai'yi konu alıyor. Genellikle üstesinden gelmek için yeterince basit olan durumlarda kendilerini bulan ikili, işlerini 'kolaylaştırmak' için büyülü veya doğaüstü bir şeyden yardım ister ve her seferinde işler içinden çıkılmaz bir durum alır.

1. Uncle Grandpa

1. Uncle Grandpa

Cartoon Network, sıra dışı çizgi film komedileriyle tanınır ve Uncle Grandpa bu imza stilinin bir örneğidir. Şekil değiştiren, kaçık Uncle Grandpa'nın çocukları ziyaret etmesini konu alan ve onları her zaman planlandığı gibi gitmeyen gerçeküstü maceralara götüren saçma sapan bir aksiyon-macera dizisidir. 'Uçan Gerçekçi Dev Kaplan' isimli kaplanın üzerinde seyahat eden Uncle Grandpa'ya, arkadaşları konuşan bel çantası, huysuz dinozor Bay Gus ve insan biçimli pizza dilimi Pizza Steve eşlik eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
31
24
5
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın