Görüş Bildir
Haberler
İzledikten Sonra Hayata Bakış Açınızı Değiştirecek Motivasyon Aşılayıcı 13 Spor Filmi

İzledikten Sonra Hayata Bakış Açınızı Değiştirecek Motivasyon Aşılayıcı 13 Spor Filmi

cihan taştan
21.10.2023 - 11:01

Spor kimileri için gerçek anlamda bağımlılık yapan bir tutku! Vücudunun limitlerine meydan okuyup kendisinin en iyi versiyonu olmak isteyenler, bu filmleri izlerken motivasyonun doruklarını deneyimleyebilir! 😎

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Kazanmak bir sanattır: Moneyball

Türkiye'de Kazanma Sanatı ismiyle vizyona giren film, başrollerinde Brad Pitt ve Jonah Hill ikilisine yer vererek daha vizyona girmeden gönülleri fethetmişti. 

Strateji, disiplin ve motivasyonla birlikte astronomik bütçeli takımlarla nasıl başa çıkılacağını çarpıcı biçimde gösteren film, sporseverlerin gönlünde taht kurmayı da başardı.

12. Buhrandan zirveye uzanan öykü: Cinderella Man

12. Buhrandan zirveye uzanan öykü: Cinderella Man

Eğer spor yapmak için biraz motivasyona ihtiyaç duyuyorsanız bu film size umduğunuzun çok daha fazlasını verebilir!  🥊

İsminden de anlaşılacağı gibi adeta bir peri masalı hikayesi olan film, Jim Braddock'un gerçek hikayesini konu alıyor. Büyük Buhran döneminde yoksulluğun içinden gelerek şampiyonluğa uzanan Braddock'un azmi ve kararlığı, içinizdeki gerçek potansiyeli görmenize sebep olabilir!

11. Futbol tutkusuyla yanıp tutuşanlar için: Goal ! ️⚽️

11. Futbol tutkusuyla yanıp tutuşanlar için: Goal ! ️⚽️

Tüm çocukluğunu futbolcu olma hayaliyle geçiren Meksikalı bir gencin futbol aşkıyla İngiltere'ye olan zorlu yolculuğunu konu alan film, macera dolu sahnelerinin yanı sıra duygusal sahneleriyle de futbol tutkunlarını büyülemeyi başarıyor. Goal Üçlemesi olarak devam filmlerinin çekilmesine şaşırmamalı!

10. İzlerken kemerlerinizi bağlamak isteyebilirsiniz: Undisputed

Şampiyon bir boksör olan Ice Man, talihsiz bir şekilde hapise düştükten sonra illegal boks turnuvalarının ortasında kaldığını fark ediyor. Ancak öğreneceği ilk şey, bir hapishanenin iki şampiyon için fazla küçük olduğu!

4 filmlik serinin devam filmleri, ilk filmin şöhretini aşmayı başarıyor. Dikkat edin, bazı sahneleri izlerken hayal gücünüzün sınırlarının fersah fersah aşıldığına şahit olabilirsiniz! 🤔

9. Bu hareketleri asla evde denemeyin: Shaolin Soccer 😱

Kaptan Tsubasa ile büyümüş çocukları beyazperdeye kilitleyen bu sıra dışı film, hayal gücünüzü zorlayacak hareketleri de içinde barındırıyor. 

Kung fu ile futbolun birleştiği, rekabetin arşa çıktığı filmi izledikten sonra yapacağınız ilk iş soluğu spor salonunda ya da yeşil sahalarda almak olabilir. Bolca kahkaha atacağınızı da söylemeden geçmeyelim. 😅

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Hayatımın Çalımı: Bend It Like Beckham

8. Hayatımın Çalımı: Bend It Like Beckham

Tek hayali futbol efsanesi Beckham gibi büyük bir futbolcu olmak olan genç bir Hintli kızın hikayesini konu alan film, hayallerinin peşinde koşmanın zorlu ve keyifli yolculuğunu gözler önüne seriyor. Eğer biraz motivasyona ihtiyacınız varsa tüm zorluklara çalım atmayı başaran Jess'in hikayesi tam da aradığınız şey olabilir. 🤗

7. Tutku, bağlılık, yetenek ve azim: Million Dollar Baby

7. Tutku, bağlılık, yetenek ve azim: Million Dollar Baby

İzlerken birbirinden farklı birçok duyguyu doruklarında yaşacağınız ama en çok da heyecan ve tutkuyu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir film olan Million Dollar Baby, Oscar Ödül Töreni'nde adeta şov yaparak birçok ödül toplamıştı. 

Efsane dövüş antrenörü Frankie Dunn ile boks öğrenmek isteyen bir genç olan Maggie Fitsgerald'ın hikayesini konu alan filmi izlerken vazgeçmek kelimesinin anlamını unutabilirsiniz.

6. Miracle

6. Miracle

Sovyetler karşısında hiçbir şansı olmadığı düşünülen Amerikan Hokey Takımı'nın ihtimallere meydan okuyan mücadelesini konu alan film, hop oturtup hop kaldıran iniş çıkışlı bir yolculuğa sahip. Hangi spor dallarından hoşlanıyor olursanız olun, bu filmi izledikten sonra siz de bir hokey tutkununa dönüşebilirsiniz!

5. Ranging Bull

Ülkemizde Kızgın Boğa ismiyle vizyona giren ve Robert de Niro'nun eşsiz performansıyla zirveye oturan film, öfkesini kontrol etmekte zorlanan bir boksörün çarpıcı, acımasız ve macera dolu hayat hikayesini konu alıyor.

4. Hop oturup hop kalkacaksınız: Remember the Titans

4. Hop oturup hop kalkacaksınız: Remember the Titans

Koltuğunuzdan kalkıp kendi hayatınızda yeni zaferlere doğru ilerlemek istiyorsanız Coach Boone'un size vereceği güçlü bir mesaj olabilir. 

Irkçılığın hat safhada olduğu bir dönemde binbir türlü zorluğun üstesinden gelerek takım ruhunu oluşturan ve kazanma azmini körükleyen Boone, hayata, spora ve başarıya bakış açınızı kökünden değiştirebilir. 😵

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Disiplin, disiplin, disiplin: Coach Carter 😎

Mezun olduğu okula bu kez antrenör olarak dönen eski bir basketbolcunun hikayesini konu alan film, başarının yalnızca sahada kazanılmadığını gözler önüne seriyor. Takım ruhu, kan, ter ve gözyaşının iç içe olduğu, hayatın her noktasına dokunan bu filmi izledikten sevdiğiniz spora olan tutkunuz başka bir boyuta ulaşabilir!

2. Kendinizi bir anda antrenman yaparken bulabilirsiniz: The Karate Kid 😅

2. Kendinizi bir anda antrenman yaparken bulabilirsiniz: The Karate Kid 😅

Yeni okul arkadaşları tarafından zorbalığa uğrayan ve bir çözüm yolu arayan Daniel'in hayatı, dövüş sanatları ustası Mr. Miyagi ile tanıştıktan sonra bambaşka bir şekilde ilerleyecektir. 

Sinema tarihinin unutulmazları arasında yer alan Karate Kid filminde azmin, istikrarın ve plana sadık kalmanın zirveye çıkan yolda ne kadar önemli olduğunu yeniden kavrayacaksınız.

1. Bir nefeste izlenecek efsane seri: Rocky

1. Bir nefeste izlenecek efsane seri: Rocky

İşçi sınıfından gelen ve küçük çaplı bir kulübün boksörü olan Rocky Balboa'nın şampiyonluğa uzanan serüvenini konu alan film, sinema tarihinin en ikonik karakterlerinden birini de bizimle tanıştırmış oldu. 

Bugün itibariyle 6 filmi Rocky Balboa'ya, 3 filmi ise Adonis Creed'e odaklanan toplam 9 filmlik seri, yalnızca efsanevi müziğiyle bile motivasyonunuzu arşa çıkarmaya yeter!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın