Görüş Bildir
Haberler
İyi Bir Anne-Baba Olmak İçin Yapılan Fakat Aslında Yapılmaması Gereken 7 Hata

İyi Bir Anne-Baba Olmak İçin Yapılan Fakat Aslında Yapılmaması Gereken 7 Hata

müstesna
01.01.2017 - 15:53

Çoğumuz; türlü türlü yemekten, sebze-meyveden nefret ederiz, banyo yapmaktan hiç hoşlanmayız ya da kendi başımıza hiçbir işimizi halledemeyiz. Tüm bunların sebebi; fazla iyi kalpli hatta melek gibi bir anne veyahut baba olabilir. 

'Mükemmel' anne-babalar; çocuklarını istemeden olumsuz yönde etkileyebilirler  ve kendilerinden gereğinden fazla ödün verirler. İşte bu 'mükemmel' anne-babalara has hatalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her gün banyo yaptırmak.

Aslında çocuklar; her gün çamurun içinde yuvarlanmadıkları sürece, gün aşırı banyo yapmak zorunda değiller. Özellikle kış aylarında bu hata yapıldığında; ciltleri oldukça kuru ve daha hassas hale gelir. Yaz aylarında ise ter, kum ya da güneş kremi temizlendiği sürece haftada iki ya da üç defa yıkanabilirler.

2. Her gece uyumadan önce yapılan uzun merasimler.

Çocuklar uyumadan önce yapılan uzun merasimler gitgide bitmeyen bir hal alabilir. Banyo, masaj keyfi, sonu gelmeyen masallar, uykudan önce edilen son dualar ya da içilen sular ve iyi geceler öpücükleri... Bunlar her gece yapıldığında; hem çocukların uyku süreleri kısalacak, hem de ebeveynlerin kendilerine vakit ayırmaları imkansız hale gelecektir. 

Hem kim ilgi arsızı ve şımarık bir çocuk yetiştirmek ister ki?

3. Her şeyin organik olanını satın almak.

Tabii ki her şeye 1 yerine 10 verebilecek durumdaysanız karar size kalmış. Fakat çocuklarınız hayatları boyunca organik yiyecek tüketemeyebilir ve buna hazırlıksız yakalanmamaları için hayatın gerçekleriyle tanışmaları gerekir

4. Yemek konusunda çocukları zorlamak ve ısrarcı olmak.

Neredeyse tüm anne-babaların sahip olduğu bir davranış. Fakat çocuklar sevmedikleri yiyecekleri yemediklerinde de yaşayabilirler. Bilakis; ısrar ve zorlama karşısında bazı yiyeceklerden iyice soğuyup nefret edeceklerdir.

5. Daima sabırlı ve soğukkanlı olmak.

Anne-babalar; çocuklarının hatalarına sürekli aynı şekilde tepki verdiğinde, hatta tepki vermediğinde, çocukların daha iyi bir tutum sergilemeleri pek mümkün değildir. Hem zaten hayatın hangi noktasında sonsuz sabır ve hoşgörüyle karşılaşabiliyoruz ki? Bu sabır taşı tavrı ile onlara hayatı toz pembe göstermek; sonradan çok üzülmelerine neden olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Evi sürekli temizlemek ve düzenlemek.

Çocukların bulunduğu evler; diğer tüm evlerden daha hızlı kirlenmeye ve dağılmaya mahkumdur. Sürekli evi temizlemek yerine çocuklarınızla zaman geçirebilirsiniz ve hatta kendinize ayıracak zamanı yaratmış olursunuz. 

Onları, yarattıkları dağınıklıkları toplamaya teşvik etmeniz ise herkesin yararına olacaktır.

7. "Tüm" boş zamanları çocuklarla geçirmek.

Sahip olduğunuz tüm boş vakitlerinizi çocuklarınızla geçirdiğinizde hem kendinize hem de onlara haksızlık edebilirsiniz. 

Arada kafa dinlemek sizin de hakkınız, bunun çocuklara hiçbir zararı olmaz. Çünkü çocuklarınız da her insan gibi yalnızlığı tatmalı ve kendisinden sıkılmamayı öğrenmelidir.

BONUS: Kararlarına ve doğal olarak hayatlarına sürekli müdahale etmek.

Çocukların kendi kimliğini kazanmasını engellemekten başka bir işe yaramayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
20
14
8
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

#4 Maalesef bu çoğu ailede olan bir sorun, küçükken yemek yemediğim için annem zorla balık bağı bile içiriyordu ki, aynısı kuzenime de hala yapılıyor.

Uygar Aytun

Bu gereksiz yaklaşımlar yanlış bireyler yetiştiriyor ne yazık ki.