Görüş Bildir
Haberler
Italo Calvino'nun ‘Görünmez Kent'ini Bir de Böyle Hayal Edin

Italo Calvino'nun ‘Görünmez Kent'ini Bir de Böyle Hayal Edin

Batuhan
05.04.2016 - 10:30

Mimar Karina Puente, kişisel projesi için Italo Calvino’nun 1972 tarihli romanındaki tüm “görünmez” kentleri resmediyor. “Görünmez Kentler” Venedikli kaşif Marco Polo ile Moğol kağanı Kubilay Han’ın arasındaki hayali sohbetleri tahayyül eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Puente’ye göre “her illüstrasyonun kavramsal bir süreci var, kimileri diğerlerinden daha fazla zaman alıyor.” Genellikle “eskiz yapmaya başlamadan önce her şehir için üç hafta boyunca araştırma yapıyor, düşünüyor ve tasavvur ediyorum.” Çizim ve silüetlerin son hali yaklaşık bir hafta içerisinde hazır oluyor.

“Bunlar sadece çizim değil; farklı türde kağıtlar kullanıyorum ve çizdikten sonra maket bıçağıyla kesiyorum. Tüm çizimler kesilmiş ve yapıştırılmış kağıt katmanlarından oluşuyor.”

Kentler ve Anı 1

Kentler ve Anı 1

İnsan oradan yola çıkar, üç gün hep doğuya giderse, Diomira'da bulur kendisini. Kentin altmış gümüş kubbesi, bütün tanrıların bronzdan heykelleri, kalay kaplı yolları, kristal bir tiyatrosu, bir kulenin tepesinde her sabah öten altın bir horozu vardır. Daha önce başka kentlerde de gördüğünden, yolcu bü­ tün bu güzellikleri zaten tanır. Ama başkadır bu kent: günlerin kısaldığı bir eylül akşamı, lokanta kapılarında rengârenk lambalar birden yandığında ve terasın birinden bir kadın ooh! diye keyifle bağırırken bu kente gelen biri, o an, aynı akşamı daha önce de yaşadığını ve o kez mutlu olduğunu anımsayanları kıskanır.*

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?