Görüş Bildir
Haberler
İsveçte Genç Bir Yetenek: Ollie Nordh

İsveçte Genç Bir Yetenek: Ollie Nordh

Ceren Eyupoglu
11.06.2015 - 23:19 Son Güncelleme: 28.06.2015 - 14:08

İsveçteki genç yetenek Ollie Nordh ile şehirlerin biraz karanlık biraz yalnız taraflarını keşfetmeye ne dersiniz?..

Ollie, Stockholmde doğup büyüyen, 20 yaşında hayatı dolu dolu yaşamaya çalışan ve graffiti mağazasında çalışmakta olan genç bir fotoğrafçı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki Ollie, fotoğraf sanatına nasıl merak salmış.. : ‘Bana ilham veren şey, yaratıcı olma dürtüm. Her zaman yaratıcı bir zihniyetim vardı. İsmimi duvarlara yazmaktan tutun, sanat yaratma, film çekme derken bir şekilde fotoğrafa yani gerçek tutkuma ulaştım. Tabi ki hala diğer şeylerle de uğraşıyorum. Babam beni kamera ile ilk kez tanıştırdığı için cevabıma onu da dahil etmem gerekiyor.

Fotoğraflarında genellikle yalnızlık temasını işleyen Ollie, fotoğrafik vizyonunu ‘Karanlık’ olarak tanımlıyor. ‘Karanlık teması sadece direk olarak ışık almayan ve gece yapılan çekimler sonucunda çıkmıyor. Ben her zaman yalnızlık ve yalnızlık duygusunu yakalamaya çalıştım. Aynı zamanda da kısıtlı ışık kaynakları ile çalıştım. İnsanlara, benim fotoğraflarıma baktıklarında onlara bir duygu vermek istedim. Benim felsefem, hiçbirşeyden herhangi bir şey yaratmak. Fotoğraflarımın %99u geceleri karanlık yerlerde geçse bile, kendimi sadece bu stili yakalamak için kısıtlamıyorum.

Ollie’nin fotoğraflarında kendisi de dahil olmak üzere bir çok insanın yüzünün gözükmediğine dikkat edebilirsiniz. Aslında fotoğraf çekerken kendisinin kuralları olmadığını çünkü bunun fotoğraf özgürlüğüne zarar verdiğini söyleyen Ollie, bu tercihin sebebini ileride bir gün ünlü olmak istediğini ve eğer bu gerçekleşirse insanların onu, yüzü ile değil, yaptığı işler ile tanımasını istiyor.

Ayrıca neden genellikle tren istasyonlarını, metroları caddeleri görüntülemeyi seçtiği, bu sözleri ile daha da net anlaşılıyor: ‘Fotoğraflarıma etkileyici bir görüntü veriyor bu yüzden neden o anı yakalamayayım? Bu mekanlardaki hissettiğim duyguları seviyorum. Tıpkı ilk defa metro tünellerine girdiğimde yakalandığım o duygu gibi ve bu duyguları insanlar ile paylaşmak bence en güzel şey.

Stockholmde yaşamanın verdiği en büyük zorluğu çekim yapacak yerler ve mekanlar bulmanın olduğunu söylerken, ekliyor: ‘Saatler boyunca bir yer bulabilmek için yürüyorum. Ama sanırım ne bulacağınızı bilmediğinizden, bu en iyi şey olabilir. Tek bir yerde takılıp kalmayın, şehirleri, ülkeleri keşfedin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ollie’nin ileriki hedefleri arasında fotoğraf alanında hayatta kalmak insanlarla-şirketler ile çalışıp, dünyayı keşfetmek, neler yapabildiğini insanlara göstermek, ünlü olmayı ikinci plana atacak olsa bile kendisini geliştirmek, ölene kadar da yaratıcı ve üretici olmak var. Fotoğraf ile ilgilenen insanlara tavsiye vermeyi de unutmadı: ‘Kendiniz olun. Açık fikirli olun. Sırf başkaları yapıyor diye her kuralı takip etmeyin. Eğer yeni bir şey denemeye korkuyorsanız, bu iyi bir şey çünkü sonunda yaptığınızda, çok daha güzel bir duygu olacak.

Daha fazlası için Ollie Nordh’un fotoğraflarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirziniz :)

Lonelywalker 👀 (@ollienordh) • Instagram photos and videos

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın