Görüş Bildir
Haberler
İsveç’te 2025 Yılında Sigara Kullanımı Tamamen Yasaklanacak

etiket İsveç’te 2025 Yılında Sigara Kullanımı Tamamen Yasaklanacak

Yasin Arslan
17.12.2018 - 14:46 Son Güncelleme: 18.12.2018 - 11:53

İsveç Parlamentosu, sigarayı tüm ülkede yasaklama kararı aldı. Alınan karara göre, sigara kullanımı kademeli olarak kısıtlanacak, 2025 yılında ise ülkede tütün ve tütün ürünlerinin satışı yapılmayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsveç'te halen nüfusun yüzde 11’nin tiryaki olduğu, yüzde 10’unun ise belirli zamanlarda sigara içtiği istatistiklere yansıyor. 2005 yılında yürürlüğe giren kapalı alanlarda sigara içme yasağına rağmen İsveç'te iş yerlerinde ve kamu sektöründe çalışanlar için sigara içme bölümleri bulunuyor.

2019 Temmuz ayından itibaren açık havada sigara içilmeyecek

2019 Temmuz ayından itibaren açık havada sigara içilmeyecek

CNN Türk'den Reha Erus'un İtalyan La Repubblica gazetesine dayandırdığı haberine göre, İsveç gelecek yıl Temmuz ayından itibaren açık havada özellikle parklarda, tren istasyonlarında, stat, spor salonları, ev, apartman, restoran, kafe önlerinde ayakta veya oturarak sigara içilmesini yasaklayacak.

2025 yılında ise satışı yasaklanacak.

2025 yılında ise satışı yasaklanacak.
İçeriğin Devamı Aşağıda

2025 yılına gelindiğinde ise İsveç'te tütün ürünleri piyasaya sürülmeyecek. Böylece başta sigara olmak üzere puro, pipo tütünü, elektronik sigara satışı ülke geleninde satılmayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
772
290
180
84
50
26
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
NightKing

Keşke ülkemizde de yasaklansa. Her yer leş. İsteyen evinde zıkkımlansın.

Sefa Karaman

bizim ülkede olsa çoğu baskıcı yobaz diyen insanlar isveçte olunca harika diyecekler, bu arada linç yemeyeceksem bence de mantıklı bi uygulama.

mahir riha

@sefa aynen dediği gibi olacak. Mazallah bizim burda olsa bu bu ve busan benzer sitelerde, tıvitırda paylaşılacak içerikleri düşünemiyorum bile =)

gaydırı guppak

ya şimdi girdim alkışlar falan atılmış habere. dürüst olalım bizde olsa kıyamet kopar baskıcı olmakla suçlanır yasaklayan kim olursa olsun ama isveçte olunca... Devamını Gör

gaydırı guppak

bana bir örnek verebilir misin bu şekilde? mesela adam öldürmek her yerde suç hırsızlık yapmak keza. yalan söylemek her dinde günah ya da ahlaki değil. doğru... Devamını Gör