Görüş Bildir
Haberler
İşte Yangın ile Savaşan FAROS Drone

İşte Yangın ile Savaşan FAROS Drone

KAIST’in geliştirdiği drone modeli FAROS, yangın anında içeriye girilmesinin risk oluşturduğu durumlarda, ön incelemeyi üzerine alarak görevlileri bu büyük riskten koruyabilecek.

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (KAIST) tarafından 2014 yılında geliştirilen FAROS, yeni versiyonuyla duvarda gezerek yangın tespiti yapabiliyor. Altı pervaneli standart bir drone modeli olan FAROS, farkını bünyesinde taşıdığı 2D lazer tarayıcısı ve diğer sensorları (ivmeölçer, altimetre, jiroskop) ile koyuyor. Bu birimler ile dar alanda dahi yolunu bularak hareket edebilen ürün, geçemeyeceği kadar dar bölümlerde ise kendisi duvara yapıştırarak adeta yürür gibi geçiş yapabiliyor.

Ana üretilme amacı büyük yangın durumlarında binalara itfaiyecilerden önce girip inceleme yapmak olan FAROS, bu sayede direkt olarak yangının merkezine ya da yaralı kişilere yönlendirme sağlayarak hayati zamanlar kazandırabiliyor. Özel tasarlanan gövdesiyle 1000 derece sıcaklıklar altında görev yapabilen ve açık ateşe dahi dayanabilen FAROS, insanların yerini belirlerken termal görüntüleme kamerasını kullanıyor ve gerçek zamanlı olarak itfaiye görevlilerine veri aktarımı yapabiliyor.

Geliştirilmeye devam eden ve büyük faydası dokunacak olan drone FAROS'un yapabildiklerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın