Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Sözleşmesi Afişinden Soruşturma Açılan Belediye Başkanı: Şiddete Karşı Olmak Suç Değil'

İstanbul Sözleşmesi Afişinden Soruşturma Açılan Belediye Başkanı: Şiddete Karşı Olmak Suç Değil'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul Sözleşmesi kimlerden korur?” başlığı ile billboardlara reklam veren Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başkan Şahin 'Şiddete karşı olmak suç değil' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile reklamın “toplumun tüm kesimlerine hakaret içerdiğini, öğretmenleri ve polisi zan altında bıraktığını” savunarak, suç duyurusu sonucu billboard’ların güvenlik güçlerince kaldırıldığını belirtti. Soylu, Belediye Başkanı Semih Şahin ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığını aktardı.

"Herhangi bir kasıt yok"

"Herhangi bir kasıt yok"

Bilecik Belediye Başkanı Şahin, konuyla ilgili Cumhuriyet’e konuştu. Afişlerdeki metnin tümü okunduğunda, herhangi bir meslek grubuna kasıt olmadığının görülebileceğini belirterek şunları söyledi: 

“Soruşturma henüz bana gelmedi. İçişleri Bakanlığı suç duyurusunda bulunmuş, buna istinaden billboard’ları polis gözetiminde kaldırmışlar. Afişlerde yer alan metnin tümü okunduğunda polis ya da öğretmenlere yönelik bir kasıt olmadığı görülecektir. ‘Şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin, her türlü şiddete karşıyım’ diyen bir metin o. 

Nihayetinde normal bir metin. Orada bir suç unsuru olduğunu düşünmüyorum. Kadına şiddete karşıyız ve bu sözleşme Meclis’te oybirliği ile geçmiş bir sözleşme. Bu yüzden tüm Meclisimizin de onayladığı sözleşmenin arkasındayız. Bu evrensel bir konudur. Şiddete karşı olmanın suç olduğunu düşünmüyorum. Şiddet nereden geliyorsa gelsin karşıyız. ‘Öğretmen, polise yönelik kasıt’ diyorlar fakat ben kendim emekli öğretmenim, annem babam öğretmen. Öyle bir kasıt olamaz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
1
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cersei Reiz

Gelicek elbet o gün yargılanacaklar

Pasif Kullanıcı

Ama bu ülkede suç