Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Park'ın Yeni Asfaltı Tartışma Yarattı: Ulaştırma Bakanı Övdü, Lewis Hamilton 'Resmen B** Gibi' Dedi

İstanbul Park'ın Yeni Asfaltı Tartışma Yarattı: Ulaştırma Bakanı Övdü, Lewis Hamilton 'Resmen B** Gibi' Dedi

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde antrenman turlarının tamamlanmasının ardından sıralama mücadelesine geçildi. Yeni asfaltın kayganlığından şikayet eden pilotlar yoğun yağış altındaki antrenmanda zor anlar yaşadı ve spin üstüne spin attı.

Mercedes pilotu Lewis Hamilton zeminle ilgili şikayetini 'Yeni asfalt için milyonlar harcamak yerine, sadece temizlemeleri yeterli olabilirdi. Sanki bir puz pateni pistinde sürüş yaptık. Koydukları her neyse asfalttan sızıntı yapıyor. Resmen b** gibiydi, büyük B ile' sözleriyle dile getirmişti. 

Yarış hakemi Fatih Altaylı da bugün yaptığı paylaşımda 'Herkes Hamilton un söyledikleri doğru mu diye soruyor. Doğru. Tüm pilotlar asfalttan şikayetçi. FiA ve Tosfed asfaltı yenilemeye gerek yok. Bir kaç yere yama yeter dediği halde iyi niyetli bir işgüzarlıkla atılan asfalt büyük sıkıntı yarattı. Lastikler çalışmıyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün yapılacak sıralama turu ve 15 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek yarış öncesi takımlar İstanbul Park'ta antrenman turlarına devam ediyor.

İlk antrenmanları 15. ve 4. sırada tamamlayan Mercedes pilotu Hamilton, İstanbul Park'ın yeni zemini için şunları söylemişti:

  • “Nedenini bilmiyorum ama zemini yeniden asfaltlamışlar. Bunun için milyonlar harcanmış. Islak yerlerde arabanın kontrolünü sağlamak imkansız. Burası harika bir pist… Burada uzun süredir yarış yapılmadığının farkındayım ama yeni asfalt için milyonlar harcamak yerine, sadece temizlemeleri yeterli olabilirdi” 

  • 'Lastikler iyi bir şekilde çalışmıyor ve bunu görebiliyorsunuz. Sanki bir buz pateni pistinde sürüş yaptık. Normalde bir turda İstanbul'dan aldığınız zevki şu an alamıyorsunuz'

  • 'Ve nasıl oluyorsa bu zemin oldukça pürüzsüz. Pistler eskidikçe asfalt arasındaki açıklıklar büyür, böylece lastikler daha iyi çalışır, ancak buradakinde asfaltlar aşırı kapalı, oldukça düz ve parlak. Bence konulan yağ veya koydukları her neyse asfalttan sızıntı yapıyor. Resmen b** gibiydi, büyük B ile.'

Hamilton'ın şikayeti sonrası pistte gece boyunca turlayan araçlar zeminin durumunu iyileştirmeye çalışmıştı 👇

Bakan Karaismailoğlu "başarıyla tamamladılar" demişti

Bakan Karaismailoğlu "başarıyla tamamladılar" demişti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 7 Kasım’da yaptığı açıklamada, 'Biliyorsunuz 10 Ekim'de biz buradaydık. Asfalt kazıma ve yenileme işine başlamıştık. Çok başarılı bir çalışma çıkardı arkadaşlarımız. Çok ince detay isteyen, ince bir mühendislik isteyen bu işi arkadaşlarımız başarıyla tamamladılar' demişti.

Grand Prix'deki dört yarış hakeminden birisi olan Fatih Altaylı, 'Yarış için yeni asfalta gerek yok' denildiğini söyledi. 👇

Grand Prix'deki dört yarış hakeminden birisi olan Fatih Altaylı, 'Yarış için yeni asfalta gerek yok' denildiğini söyledi. 👇

Pilotların bugünkü antrenmanda yaşadığı zor anlar 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
170
61
44
31
11
9
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Koray

Eyyy Hamilton! 15 Temmuz gecesi neredeydin?

Musty Bal

asfaltın yapımı için alınan para ve harcanan parayı bi ögrenebilsek anlarız sebebinide neyse :D

Barney

bizi kıskanıyolar açıklamasını bekliyorum ben.