Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Açık Havadaki Konser ve Festivaller Yasaklandı

İstanbul'da Açık Havadaki Konser ve Festivaller Yasaklandı

İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında alınan karar gereği, İstanbul Boğazı’nda yat ve teknelerde nişan, kına ve düğün etkinlikleri ile açık havadaki konser ve festivaller koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklandı. Kararlar 14 Eylül Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Valilik yasağın yürürlüğe gireceği tarihe ilişkin kararını 4 saat sonra değiştirdi. 18.00'deki toplantıda gece yarısından itibaren yasak kararı alınırken, saat 22.00'deki olağanüstü toplantıda yasak 14 Eylül Pazartesi sabahına ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantı sonrasında alınan kararlar açıklandı. 

Açıklamada, 'Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla içinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeler ile maske takma zorunluluğu getirilmiş, şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığına düzenlemeler yapılmış, düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere kısıtlama getirilmiştir' denildi.

Yasakların 12 Eylül itibarıyla geçerli olduğunu duyuran valilik, daha sonraki açıklamasında kararların 14 Eylül saat 08.00'den itibaren uygulanacağını bildirdi.

Tekne ve yat düğünleri iptal

Tekne ve yat düğünleri iptal

1- Kültür ve Turizm Bakanlığı veya İstanbul Valiliği Günübirlik Deniz Turizmi Kurulunca belgelendirilen gezi, spor, eğlence amaçlı olarak faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında, gezi, tur ve restoran teknelerinde, ticari yatlarda, Şehir Hatları işletmesi, Turyol, Dentur, Avrasya, Mavi Marmara vb. işleticiler tarafından gezi, spor, eğlence amaçlı olarak; deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir.

 2- Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri, festival vb. etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir.

Herhangi bir mağduriyete neden olunmaması için alınan kararlara uyulması önem taşımaktadır. Yapılacak denetimlerde alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem tesis edilecek, konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili olarak adli işlem başlatılacaktır' denildi.

Karara sosyal medyadan tepkiler...

Karara sosyal medyadan tepkiler...
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
26
4
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Olamaz kulturlenemiyecegiz evde tikilip kaldik olamaz.Cahillesiyorum durduramiyorum maymuna donuyorum uuuhaha uuuhaha uuuhaha. Ben konserlere tiyatrolara ko... Devamını Gör

Yılmaz Esen

bu gidişle sen artık iki aya yandaş olursun. zaten tipini de sevmezdim. iyi oldu oh olsun.

Barney

Demet yakında başlar yine ağlamaya

arslanoglu

Kimse olmasa da konser verip tv den yayınlatıp milyarları cukkalıylrlar şaka gibi.... onca aç işi kapanan varken buralara giden paralar

first_contact1

biraz geç kalmadınız mı beyinsizler