Görüş Bildir
Haberler
İsrail ile Normalleşme Anlaşması Resmi Gazete'de

İsrail ile Normalleşme Anlaşması Resmi Gazete'de

Onedio Medya
09.09.2016 - 16:40

28 Haziran 2016 tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşması” Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Mavi Marmara davası düşecek. Gemideki baskına katılan İsrailli askerler hukuki ve cezai sorumluluktan muaf tutulacak. İsrail, hayatını kaybeden aileler için 20 milyon dolar tazminat ödeyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail ile Türkiye arasında 31 Mayıs 2010'da Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskın nedeniyle bozulan ilişkilerin normalleşmesini öngören anlaşma gereğince İsrail tarafının ödeyeceği tazminatın usullerini belirleyen anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anlaşmanın 6 maddesi şöyle:

Anlaşmanın 6 maddesi şöyle:

İsrail ile yapılan anlaşmaya göre, İsrail 31 Mayıs 2010 tarihinde yaşanan Mavi Marmara olayı sırasında yakınlarını kaybeden ailelere tazminat olarak, Türkiye tarafından açılacak bir hesaba 20 milyon dolar ödeme yapacak. Bu meblağ, defaten ödenecek.

İsrailli askerlere yönelik davalar düşecek

İsrailli askerlere yönelik davalar düşecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye, bu meblağın havale edileceği banka hesabını İsrail'e diplomatik kanallardan bildirecek. İsrail, anlaşmanın yürürlüğe giriş tarihini takip eden 25 iş günü içinde parayı bu hesaba havale edecek.

Söz konusu meblağın dağıtımı, Türkiye'nin yetkisinde olacak ve bu konuda İsrail Hükümeti için herhangi bir sorumluluk doğmayacak.

İsrailli askerler hukuki ve cezai sorumluluktan muaf tutulacak, Mavi Marmara davası düşecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
21
20
12
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

AFFERİN BAK İSRAİL'İ NASIL DA YOLA GETİRDİ => Bir akp'li

Pasif Kullanıcı

Dediğimdeki yanlışlığı belirtmeyip sadece küfür eden bir akp'li de sen

Sek...

EEEYYYYYYY İSRAİLLLLLLL anlaşak mı kanka ^.^