Görüş Bildir
Haberler
İsrail Askerinden Filistinli Çocuğa Gözaltı İşkencesi

İsrail Askerinden Filistinli Çocuğa Gözaltı İşkencesi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde düzenlenen 'Ayrım Duvarı' karşıtı yürüyüşlere İsrail askerlerinin müdahalesi çok sert oldu. İsrail askerinin kolu sargılı olan Filistinli bir çocuğu şiddet uygularak gözaltına almak istemesiyle arbede çıktı. 

İsrail askerlerinin hedefinde, Muhammed Tamimi isimli bir çocuk vardı. Tamimi, ailesiyle birlikte Filistin Batı Şeria’da, Nebi Salih bölgesinde Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını protesto ediyordu. İsrail askeri, gruptan Muhammed Tamimi’yi taşın arasına sıkıştırdı. 

Bir kolu alçıda olan çocuğun, önce kafasını taşa dayadı, sonra diğer kolunu kıvırdı, sürükledi ve onu gözaltına almaya çalıştı.

Ancak ailesi İsrail askerine direndi. Uzun süren arbedenin sonunda başka bir asker devreye girdi ve çocuğu bırakmasını söyledi. Asker geri çekilirken ailenin bulunduğu yere gaz bombası attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Muhammed Tamimi’yi kurtarmaya çalışanlar arasında ablası Ahed Tamimi de vardı. Ahed, 2012 yılında 'İsrail askerlerine kafa tutan Filistinli cesur kız' olarak tanınmıştı.

Filistin'de İsrail yönetiminin kendilerine yönelik saldırılara engel olma gerekçesiyle 2002 yılında inşasına başladığı 'Ayrım Duvarı', her hafta cuma namazının ardından düzenlenen yürüyüşlerle protesto ediliyor. 

İsrail askerleri de göstericilere plastik mermi, göz yaşartıcı gaz zaman zaman da gerçek mermilerle müdahale ediyor.

Kaynak: Ajanlar | Fotoğraflar: Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
2
2
2
0
0