Görüş Bildir
Haberler
Işığa Maruz Kaldığında Kendi Kendini Temizleyen Kumaş

Işığa Maruz Kaldığında Kendi Kendini Temizleyen Kumaş

İçeriğin Devamı Aşağıda

Giysi yıkamaktan sıkıldınız mı? Haberimize konu olan yeni tür bir kumaş, ışığı kullanarak pisliklerin oluşmasını sağlayan organik bileşikleri azaltma özelliğine sahip.

Avustralya Royal Melbourne Teknoloji Enstitüsü’ndeki araştırmacıların geliştirdiği bu kumaş, bakır ve gümüşten yapılan nano yapılar içeriyor. Bu ufak metalik yapılar sayesinde kumaş, güneş ışığına veya farklı bir ışığa maruz kalınca sıcak elektronlar ortaya çıkartarak organik maddeyi çözmeye başlıyor. Bu, güneşli bir günde dışarıda yürürken veya elbiseleriniz ipte asılıyken temizlenebileceği anlamına geliyor.

Ürün çok ilgi çekici olsa da, henüz giysileriniz üzerindeki mürekkep gibi lekeleri çıkarabilecek yapıda değil. Ancak MIT ekibinin, kumaşı farklı solüsyonlara daldırarak bu duruma da bir çare bulacağı öngörülüyor.

Geliştirilmiş Malzeme Birimi’nde yayınlanan araştırmanın sonucuna göre, yapılan testler neticesinde kumaşın kendi kendini temizleme süresinin 6 dakikaya kadar indiği de gözlemlendi. Özellikle kadınlar ve tek başına yaşayan erkekler için büyük kolaylık sağlayacak olan bu yenilik dört gözle bekleniyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/this-fabric-cleans...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın