Görüş Bildir
Haberler
IŞİD, Suriye'de 230 Kişiyi Kaçırdı

IŞİD, Suriye'de 230 Kişiyi Kaçırdı

Onedio Medya
07.08.2015 - 14:41

IŞİD, Suriye'nin Karyatayn kasabasında en az 230 kişiyi kaçırdı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre IŞİD'in rehin aldığı siviller arasında onlarca Hıristiyan da bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamaya göre, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Humus vilayetinde antik kent Palmira'yı Kalamun Dağları'na bağlayan yolun üzerindeki Karyatayn kentinde yaşayan en az 230 kişiyi kaçırdı. Kaçırılanların 60’dan fazlasının da Hıristiyan olduğu belirtildi.

Gözlemevi’nin başındaki Rami Abdurrahman, kaçırılan kişilerin ‘Suriye rejimiyle işbirliği yapmak suçundan’ arandığını ve IŞİD’in dün kenti aldığı gibi bu kişilerin isimlerinin yazdığı bir listeyi kullanıp ‘suçluları’ yakaladığını söyledi.

Abdurrahman, kaçmaya çalışan veya saklananların ailelerin de örgütün hedefinde kaldığını anlattı. 

IŞİD’in Suriye ordusu için önemli bölgelerden biri olan Karyatayn’ı alması, mayısta Palmira’yı ele geçirmesinden bu yana ulaştığı en büyük zafer olarak nitelenmişti.

Halep’ten kaçan Hıristiyanların sığındığı kentte, Suriye krizi öncesi 18 bin kişi yaşıyordu. Bunların 2 bine yakın Katolik ve Ortodoks Hıristiyanlardan oluşuyordu. Ancak Şam’da yaşayan Karyatayn’lı bir Hıristiyan, kriz çıktıktan sonra ise bu sayının 300’e kadar düştüğünü söyledi.

Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0