Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'in Cepheye Sürdüğü 50 Çocuk Öldü

IŞİD'in Cepheye Sürdüğü 50 Çocuk Öldü

FreiGeist
16.07.2015 - 11:31 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 16:21

IŞİD'in eğitim verip cepheye yolladığı 50'den fazla çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı. Örgütün'Halifenin genç aslanları' adını verdiği program çerçevesinde binden fazla çocuğu silah altına aldığı iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Londra merkezli ve muhalefete yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden verilen bilgiye göre, IŞİD ocak ayında 'Halifenin genç aslanları' adını verdiği bir program başlattı.

Program çerçevesinde 16 yaşın altında bin 100'den fazla çocuk 'askere alındı'. Çocuklar yoğun bir askeri ve dini eğitim gördükten sonra cepheye sürüldü.

Çocuk askerlerden 31'i temmuz ayında çeşitli patlama, çatışma ve hava saldırılarında hayatını kaybetti. 18'i ise büyük kısmı Kürt güçlerine karşı düzenlenen eylemler olmak üzere muhtelif intihar saldırılarında görev aldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi verilerini halen Suriye'de görev yapan doktor ve aktivistlerden elde ediyor.

Gözlemcilere göre, Türkiye'nin son dönemde sınır geçişlerinde kontrolü sıkılaştırması, IŞİD'e katılan gönüllülerin sayısını azalttı. IŞİD bu nedenle çocuk savaşçı programını başlatmayı kararlaştırdı.

Sophie Cousins/Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda

YPG'ye de çocuk asker suçlaması

Bu arada New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Kürt güçleri de saflarında çocuk savaşçı bulundurmakla suçladı.

İddiaya göre PKK bağlantılı Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (YPG) 18 yaşın altında erkek ve kızları 'askere almaya' devam etti. HRW uzmanı Fred Abrahams YPG'yi 'çocuk asker savaştırmama' yolundaki sözünü tutmaya çağırdı.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0