Görüş Bildir
Haberler
İrlanda Cumhuriyeti, Fransa Vizesini Aldı

İrlanda Cumhuriyeti, Fransa Vizesini Aldı

Enver K.
17.11.2015 - 00:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

EURO 2016 play-off'unda Bosna Hersek'i eleyen İrlanda, Fransa biletini kaptı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turu ikinci maçında Bosna Hersek'i 2-0 mağlup eden İrlanda Cumhuriyeti, finallere katılmaya hak kazandı.

Ev sahibi ekip, 1-1'lik ilk maçın rövanşında Bosna Hersek karşısında, Walters'in 24. dakikada penaltıdan kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

Orta saha mücadelesi olarak geçen ilk yarının son bölümünde konuk takım Bosna Hersek baskıyı arttırsa da aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı, İrlanda Cumhuriyeti'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle daha çok hücum ağırlıklı oynayan Bosna Hersek, Visca, Pjanic ve Medunjanin ile rakip kalede gol aradı. 70. dakikada Walters, bir kez daha Bosna Hersek kalecisi Begovic'i mağlup ederek skoru 2-0'a taşıdı.

Maçın son 10 dakikasında üç hücum oyuncusuyla rakip kalede gol arayan Bosna Hersek, girdiği pozisyonları değerlendiremedi.

Mücadeleyi 2-0 kazanan İrlanda Cumhuriyeti, Macaristan'ın ardından, play-off turunda final bileti alan ikinci takım oldu.

Türkiye'nin kaderi Slovenya'nın elinde

İrlanda'nın turlamasıyla birlikte eğer Slovenya da yarın (Salı) akşam ilk maçta 2-0 mağlup olduğu Ukrayna'yı elemeyi başarırsa, Türkiye A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası kuralarına 3. torbadan katılacak.

Fotomaç

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
2
2
0
0
0