Görüş Bildir
Haberler
İranlı Hackerlar Android Casusluk Araçlarına İlgi Gösteriyor

İranlı Hackerlar Android Casusluk Araçlarına İlgi Gösteriyor

core0.staticworld.net
İçeriğin Devamı Aşağıda

İranlı hackerlar, Ortadoğu’da popüler olan ve Android aygıtlardan gizlice veri toplayan kötü amaçlı yazılıma karşı büyük ilgi gösteriyor.

Bu analizi yapan siber güvenlik istihbarat firması Recorded Future’un uzmanlık alanlarından biri, hackleme forumlarını izleyerek olası saldırıları tespit etmek. Gözlemlerine göre son altı aydır İran forumlarında görüşmeleri dinlemek, SMS ve GPS verilerini toplamak için tasarlanan uzaktan erişim araçları yoğun ilgi görüyor.

En sözü geçen araçlar ise AndroRAT ve DroidJack. AndroRAT ücretsiz ve dört yıla yakın süredir piyasada. DroidJack ise geçen sene kullanıma sunuldu ve kendine ait bir web sayfası var. Birinin bilgisi dışında böyle uygulamalar indirmesini sağlamak ise çoğu ülkede yasa dışı. Symantec Kasım 2014’te, DroidJack’i geliştiren kişilerin isim ve numaralarını bulduğunu, tahminen Hindistan’da ikamet ettiklerini açıklamıştı.

AndroRAT’in eski bir uygulama haline gelmeye başlamasına rağmen bu kadar rağbet görmesi, kullanması kolay olması ve kötü amaçlı yazılımları yerleştirmek için topluluk desteğinin olmasına bağlanıyor.

Kaynak: http://www.computerworld.com/article/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0