Görüş Bildir
Haberler
Irak'ta İntihar Saldırıları: En Az 32 Ölü

Irak'ta İntihar Saldırıları: En Az 32 Ölü

Onedio Medya
30.04.2016 - 13:44

Bağdat'ta Şii hacılara yönelik saldırıda en az 19, Şii milislere yönelik saldırıda ise en az 2 kişi öldü. Her iki saldırıda 51 kişi yaralandı. Beyci kasabasında gerçekleşen saldırıda ise 11 güvenlik görevlisi öldü. IŞİD'e yakın bir haber ajansı ilk saldırıda 3 ton patlayıcı kullanıldığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağdat güneydoğusunda Nehravan'da 8. yüzyıldan kalma Musa Kazım'a ait türbeye ziyarete gelen Şiilere bombalı araçla intihar saldırı düzenlendi. 

'En az 19 kişi öldü'

Polis yetkilileri burada en 19 kişinin öldüğünü, 48 kişinin de yaralandığını açıkladı. Başkentte Şii milislere yönelik bir diğer saldırıda ise 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. 

Kontrol noktasına intihar saldırısı: 11 ölü

IŞİD ile çatışmaların gerçekleştiği Selahattin eyaletine bağlı Beyci kasabasında da bir kontrol noktasına otomobille intihar saldırısı gerçekleştirildi. 11 ordu mensubu ve Şii milis öldü.

Saldırıları üstlenen olmasa da IŞİD'e yakın Amaq haber ajansı ilk saldırı hakkında detayları verdi ve 3 ton patlayıcı kullanıldığını söyledi. 

Iraklı Şiiler, yedinci imam olarak kabul ettikleri Musa Kazım'ın bu yıl salı gününe tekabül edecek, ölüm yıl dönümü münasebetiyle başkentteki Kazımiyye bölgesinde bulunan mezarını ziyaret etmeye başladı. 

Söz konusu ziyaret sebebiyle, Bağdat'ta güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken bu çerçevede birçok yol da trafiğe kapatıldı.

Reuters ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın