Görüş Bildir
Haberler
Irak Meclisi, Rusya'dan Yardımı Oylacak

Irak Meclisi, Rusya'dan Yardımı Oylacak

Batuhan
21.10.2015 - 14:21

Irak'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Muvaffak El Rubai, terörle mücadele çerçevesinde Rusya'dan hava desteği talep edilmesi konusunun bu ay sonuna kadar parlamentonun gündemine geleceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sputnik'e konuşan Şii Kanun Devleti Koalisyonu üyesi Rubai, Irak parlamentosunun, IŞİD ile mücadele kapsamında Rusya'dan hava desteği alınmasına ilişkin oylamayı bu ay içinde gerçekleştireceğini belirtti.

'SÜNNİ YA DA KÜRTLERİN DE ÖNERİYİ DESTEKLEMESİ ÖNEMLİ DEĞİL'

Önerinin çoğunluk tarafından desteklenmesini umduğunu belirten Rubai, 'Sünni ya da Kürtlerin de öneriyi desteklemesi önemli değil. Bu hiçbir şeyi değiştirmez. Kanun Devleti Koalisyonu olarak mecliste yeterli güce sahibiz' ifadelerini kullandı.

Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı bir yılı aşkın süredir operasyon düzenleyen ABD öncülüğündeki koalisyonun etkisiz kalmasından şikayetçi olan Bağdat yönetimi, Şam'ın yaptığı gibi Moskova'dan yardım isteyebileceğini açıklamıştı.

Irak hükümeti, Rusya'ya henüz resmi bir yardım talebi iletmezken, ABD buna karşı çıkıyor.

Göreve başladıktan sadece iki hafta sonra, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, dün yaptığı açıklamada 'Irak'ı Rusya'dan hava operasyonu desteği istememesi konusunda ikna ettik' demişti.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0